gerommel en af toe steken in de buik.

  • #1

    vorige week huisartsen post met buikpijn. volgens hen was het een buikgriep. na 5 dagen ging het beter ik was van de diaree af. vrijdags weer buikpijn , naar de dokter toe, dezee dacht aan galstenen. echo laten doen in het ziekenhuis niets op te zien alleen lucht in de buik. savonds weer naar huisartesen post gemoeten met ontzettende buikpijn. andere dokter constateerde ook galsten. heb dyflonac en maagbeschermers meegekregen. vandaag uitslag van bloed gekregen ( 3 dagen verder ) en de eerste dokter sluite uit dat het galstenen zijn. er zat wel bloed in mijn urine. ook blijft het gerommel en pijn in de onderbuik aanwezig. heb nu ook steken in mijn rechter zij af en toe. iemand een idee wat het kan zijn ? alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Waar zit de pijn in de buik precies?
    Is je urine ook onderzocht?

    Reageer
    #3

    buikpijn varieert van net onder de navel maar ook links onder en recht in mijn buik.contine gerommel in dat gebied. 2 keer urine geconroleerd en 2 x bloed zit erbij. ja ik vind het lastig om precies te zeggen waar de pijn zit omdat het varieert. gisteren heb een telefoontje gekregen dat het bloed goed was en dat hij galstenen kon uitsluiten. bedankt voor je reactie alvast.

    Reageer
    #4

    Ik zou bij de klachten die je hebt eerder aan een niersteen of blaassteen denken dan aan een galsteen. Temeer omdat er ook bloed in je urine gevonden is. Ga terug naar je huisarts en vraag om een echo van je nieren, blaas en urinewegen.

    Reageer
    #5

    hoi Tandor,

    ik ben weer naar de dokter geweest en die stuurde me door naar ons militair ziekenhuis in utrecht naar een internist. daar heb ik 2 buikecho's gedaan en konden ze niks vinden.mijn bloed weer laten onderzoeken en dat was goed. vervolgens heeft de internist bij mij nog een rontgenfoto laten maken in het ziekenhuis. op die foto kon hij zien dat mijn dunnen darm vol ontlasting zit en zijn conclusie was dan ook dat hier de pijn vandaan komt. dit was vorige week vrijdag. hij heeft mij movicolon meegegeven en wilde dit aankijken. 9 januari moet ik weer treugkomen. echter vind ik het vreemd want ik kan normaal poepen en heb dat ook tegen hem gezegd. nu zijn we bijna een week verder en ik blijf dezelfde klachten houden. pijn in de onderbuik dagelijks . die movicolon werkt ook niet. ik heb dagelijk 1 x 2 zakjes die ik in moet nemen. mijn ontlasting is goed alleen heb ik de indruk dat ik niet zo regelmatig naar de wc moet als normaal.dit vind ik het rare want ik denk als je een onstopping in de dunne darm hebt zou je toch ook niet kunnen poepen ?ook heb ik last van een opgezwollen buik. weet jij misschien wat het kan zijn? alvast bedankt.

    Reageer
    #6

    De 2 zakjes zijn vezels neem ik aan?? Ben je een man/vrouw? Hoeveel bloed zit er bij de urine? Microscopisch/Macroscopisch wat wil zeggen alleen zichtbaar met behulp van een test-instrument bijv. een stripje in de huisartsenpraktijk wat mij het meest waarschijnlijk lijkt of zichtbaar met het blote oog?? Als je een vrouw bent zou dit nog met de menstruatie te maken kunnen hebben. Ook is het een gegeven dat er in personen die lang zijn standaard een spoortje bloed gevonden kan worden in de urine. Dit door de druk die op de nieren komt te staan. Verder kan een klein spoortje bij meerdere mensen aangetoond worden zonder dat er een lichamelijke oorzaak is. Is er gekweekt op bacteriële infecties ? Als er op de echo's geen nier of galstenen gevonden zijn lijken deze onwaarschijnlijk. Wel kan een nier-steentje vast blijven zitten in de urine-leider. Dit moet echter ook met pijnen samen gaan. Dit was hoogst-waarschijnlijk ook we geconstanteerd. Waarom laat je internist je niet een bepaald dieet volgen? En dan nogmaals foto's nemen en een gastro/coloscopie doen? Kweek de ontlasting op infecties is ook geen verkeerd idee.

    Ik zag trouwens dat ik dit perongeluk elders gepost heb..

    Reageer
    #7

    Het is in ieder geval wel goed dat er door een internist naar is gekeken.
    Een ophoping in de dunne darm lijkt me niet zo voor de hand liggend moet ik eerlijk zeggen. Je zou dan ofwel geen ontlasting moeten hebben of uitsluitend diarree. maar een verstopping die traag beweegt zou wel kunnen.
    En na 2 zakjes movicolon zou je toch eigenlijk aan de diarree moeten komen.
    Als de klachten aanhouden, ga dan terug naar je huisarts vraag om een verwijzing voor een second opinion naar het UMC

    Reageer
    #8

    hoi tandor,

    ik ben een man en ben 172 groot. het bloed wat gevonden 3x is inderdaad mimimaal wat ze tegen mij zeiden. de zakjes movilon zijn inderdaad vezels. maar denk jij als mijn dunnen darm verstopt zou zijn dat ik gewoon normaal kan poepen ? ze hebben niet getest op bacteriele infectie en ook geen kweek van mijn ontlasting. zou jij dit aanraden ? heb je misschien nog tip wat ik kan doen tegen de pijn. ik heb vandaag diclofinac 50mg gepakt tegen de pijn. alvast bedankt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als het een verstopping is die traag beweegt zou dat kunnen. Ik denk overigens dat het wel goed zou zijn als er een ontlastingsonderzoek gedaan zou worden en er een kweek van je urine gemaakt wordt. Dus niet het urineonderzoek dat de huisarts zelf doet.

    De pijn is een verhaal apart..
    Persoonlijk denk ik dat paracetamol beter zou zijn. 1000 mg per keer maximaal 4 x per dag. Om een goede pijnstilling te krijgen is het belangrijk om de pijnstiller dan ook regelmatig te nemen.

    Wat je ook zou kunnen uitproberen is het volgende:

    Maak gewone keukenazijn zo heet mogelijk en dompel daar een theedoek in. Wring deze uit en leg hem op je onderrug. Let wel op dat je niet je handen brandt. Ga liggen en dek je toe met een deken. Deze theedoek laten liggen totdat hij afkoelt. Dat mag maximaal 2 x achter elkaar en 2 x per dag. Dat neemt namelijk de krampen weg.

    Reageer
    #10

    Ik zou de urine sowieso laten testen op bacteriën(Blaas-ontsteking) en de echo van je urinewegen=nieren/blaas ik weet u leeftijd natuurlijk niet...... Geeft vrijwel uitsluitsel over blaas en nier-tumoren. Als u verder geen plas-klachten heeft zou ik me hier ook niet heel druk over maken. Ik neem aan dat er verder geen ''eiwitten'' of proteines in de urine gevonden worden? Weet je toevallig of er verdere afwijkingen in je urine beeld zitten? Leuko's nitriet ofzo? Er zijn een hoop mensen die standaard wat bloed in urine hebben zitten. Meestal komt er bij lichamelijk onderzoek niks uit.. Macroscopisch bloed-verlies is meestal wel zaak om verder te kijken. Doe je verder aan fysiek zware sport? Drink je voldoende? 2L per dag?? Welke kleur is je urine?

    Reageer
    #11

    tandor,

    bedankt voor je tips. mijn urine was in het begin van mijn klachten redelijk donker van kleur. ik heb de indruk dat dat nu wel weg is en de normale kleur. ik heb wel het gevoel dat het plassen heel af en toe branderig aanvoelt maar dat is niet constant. ik ben 30 jaar en sport ( nu even niet meer door de klachten ) 4 x per week. hardlopen , zaalvoetbal en fitness. drinken van 2 liter haal ik bijna nooit maar begin daar nu wel echt op te letten. dus als ik jou goed begrijp moet ik aangeven bij de militaire arts dat mijn urine op kweek gezet moet worden en mijn ontlasting ?

    alvast bedankt.

    Reageer
    #12

    Je kunt dit bij de militaire arts vragen maar ook bij je huisarts.
    Drinken is wel belangrijk. En zeker als je ook nog sport. Te weinig vocht kan nogal voor wat problemen zorgen. Je moet toch echt gaan zorgen dat je 1,5 tot 2 liter drinkt. En als je sport mag dan nog wat meer zijn.

    Reageer
    #13

    Inderdaad als je veel beweegt en weinig drinkt heb je kans dat de urine donkerder wordt van kleur en hier een klein spoortje bloed in te vinden is. Te geconcentreerde urine kan de blaas/plasbuis nml.. van binnen beschadigen.

    Reageer
    #14

    ik ben nog steeds niet van de klachten af en word er een beetje moe van. ik heb movicolon meegekregen maar dat helpt niks. ook heb ik een klysma opgehaald bij de apotheek en gedaan maar ook dat werkt niet. soms heb ik de indruk dat het weg is zoals deze week. ik moets deze week wel onregelmatig naar de wc maar de ontlasting was beter als de afgelopen weken. ik heb deze week ook geen movicolon gebruikt. volgende week vrijdag heb ik pas weer een afspraak bij de internist en ga dan ook aangeven dat ik nog steeds dezelfde steken ervaar. ik ga dan ook aangeven wat u zei over deontlasting op kweek zetten. eem dunne darm ontstopping wat de internist zei daar geloof ik niks meer van want dan zou het nu toch wel weg zijn? ik hoop graag van u te horen. alvast bedankt.

    Reageer
    #15

    Zon opstopping kan hardnekkig zijn. Dat ligt aan de oorzaak. Maar dat zak dan toch nader onderzocht moeten worden. Daarnaast inderdaad een ontlastings- en urineonderzoek op bacteriën en parasieten. Maar dan wel op kweek laten zetten.

    Reageer
Reageer op: gerommel en af toe steken in de buik.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief