Stress diarree, paniekaanvallen

  • #1

    Hallo,

    graag zou ik wat hulp willen voor het volgende probleem.
    Ik ben een meisje van 17 jaar en ik heb al zo'n 2 jaar last van een soort paniekaanvallen.
    Het is begonnen met lucht in mijn buik (verkeerde ademhaling). Door dit had ik regelmatig last van winderigheid. In deze periode heb ik een 'ongelukje' gehad en heb ik op een ongepast moment een windje gelaten. Toen uiteindelijk de lucht in mijn buik verdwenen was is het probleem eigenlijk pas begonnen.
    Ik werd namelijk in allerlei situaties bang dat zo'n soort ongelukje nog is zou gebeuren, omdat de schaamte toen bij het ongelukje zo groot was dat ik dat gevoel nooit meer wil beleven.
    Elke keer als ik voel dat ik naar de wc moet, geeft mijn lichaam een soort waarschuwing af dat ik 'in gevaar ben'.
    Mijn lichaam begint op zo'n moment te trillen, ik krijg zwarte vlekken voor mijn ogen, krijg het heel benauwd en begin te transpireren(paniekaanval). Daarnaast krijg ik ook nog acute diarree, waardoor het bijna onmogelijk is om te blijven in de ruimte waar ik dan ben.

    Ondertussen is het probleem zo groot geworden dat ik nu ook al diarree krijg als ik denk aan een moeilijke situatie, zoals bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek of tandarts afspraak. Maar ik begin nu ook al niet meer naar school te durven..

    Ik gebruik af en toe Imodium smelttabletten voor de diarree als ik een lange schooldag heb of als ik moet werken. Ik heb deze niet op recept van mijn huisarts gekregen. Deze pilletjes werken goed, eigenlijk te goed, want ik gebruik ze steeds vaker omdat ze zo goed helpen, maar ze zijn niet echt bedoeld voor de lange termijn en volgens mij mag je ze ook maar tijdelijk gebruiken..

    Ook heb ik al hulp gehad van een psycholoog en daar heb ik cognitieve gedragstherapie gehad en DMDR.

    Ik weet echt niet meer hoe ik van mijn paniekaanvallen af kan komen of hoe ik mijn darmen rustig houd.
    Dit probleem beïnvloed enorm mijn dagelijks leven, omdat ik haast nergens meer heen durf..
    Graag hoor ik dan ook advies over een goede behandeling of een medicijn die niet schadelijk is voor je lichaam als je het regelmatig gebruikt.

    Alvast bedankt....

    Reageer
    #2

    Je darmen raken natuurlijk van streek door de stress.
    Met medicijnen denk ik niet dat het op te lossen is.

    Ik heb columns over angst geschreven. Misschien goed om die eens te lezen maar vooral de ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen toe te passen.
    Probeer het eens uit en kijk wat het effect is.

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #3

    Dank je voor het antwoord. Ik las dit en heb het soortgelijke. Drámá. Ga het stuk vanavondeeens goed lezen. Meisje van 17 stetkte!

    Reageer
    #4

    Ik heb presies hetzelfde probleem.

    Ik ben 19 en word zo geblokkerd in mijn dagelijks leven door die stressdiaree.

    Bij mij in het begonnen omdat ik in de trein zat en last hadvan diaree. Daar benik toen zo in panoek geraakt dat ik noet naar de wc kon en ben toen bij een halte uitgestapt waar ook geen wc was dus toen heb ik bij een willekeurig huis aan moeten bellen om daar te gaan. Zo beschamend.

    Nu is het dat elke keer als ik in een bus of trein zit dat in mijn onderbewustzijn oets gebeurd dat dat zelfde gevoel oproept.
    Tevens ook in supermarkten, winkelcentra, de auto en vele andere senaria.

    Ik ben al in behandeling geweest voor paniek aanvallen en dacht dat dat gewerkt had. Dit heeft het niet.

    Aub als iemand de oplossing heeft..

    Reageer
    #5

    [quote]Je darmen raken natuurlijk van streek door de stress.
    Met medicijnen denk ik niet dat het op te lossen is.

    Ik heb columns over angst geschreven. Misschien goed om die eens te lezen maar vooral de ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen toe te passen.
    Probeer het eens uit en kijk wat het effect is.

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst%5B/quote%5D

    Reageer
    #6

    Hebben jullie hier al een oplossing voor gevonden?
    Ik heb er nl ook al 5 jaar mee te maken

    Reageer
    #7

    Ik heb ook regelmatig last van paniekaanvallen maar dan in lichte vorm,daarbij heb ik ook veel stress en sinds een paar dagen last van zwarte diarree,ben toen na de spoedeisende hulp gegaan en er is bloed afgenomen en een echo gemaakt..alles was prima in orde!!

    Reageer
    #8

    Hallo allemaal,
    Hier het zelfde! Heel lang last van gehad. Voor mij is, na vele verschillende therapieën, toch aan de anti depressiva de oplossing geweest! Venla faxine. En ja ik was ook bang voor de bijwerkingen etc. Maar dat viel allemaal reuze mee en ik ben ZO blij dat ik toen die keuze heb gemaakt! Praat er eens over met je huisarts.
    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben een meisje van 17 jaar en heb al een jaar paniekaanvallen en als ik dat heb veel buikpijn en diarree , heel benauwd , misselijk, hartkloppingen, bang om dood te gaan, maar nu neem ik medicatie sertraline en dit helpt wel ik heb het veel minder!! En ik ga 2 keer per week na de psychiater en dig helpt ook super goed!!!

    Reageer
    #10

    Ad ik heb last van diarree als iets doe eten waar iets in zit zo als mayonaise  melk macroniveau spaties  kroket  pizza  maar als ik ergens  na toe moet dan krijg ik angst  dat ik buik kapen krijg  en dan blijf ik liefde thuis maar ik kan ook soms hellen maal geen last hebben en plotseling  uit het niet op zetten dan krijg ik buik kramp en moet gelijk na de wc en dat kan wel 4 tot 5 keer achter elkaar  na de wc en dan ben je blij dat hij vrij is dus als het erg druk is dan ga ik niet na toe ik heb daar moet mee wat kan ik daar aan kan doen als ik ver moet rijden met de auto dan ben ik ook bang dat ik buikkrampen krijg  of als ik met mijn vrouw ergens na toe moet dat wil ik  wel maar het probleem  dat staat in de weg ik  int het een blok aan mijn been of buik groetenad

    Reageer
    #11

    Hee meid!

    Misschien helpt het om een groot maandverbandje aan te doen (voor even een veiliger gevoel). Als het dan gebeurd ziet niemand het. Natuurlijk is dit niet de oplossing voor je probleem. Dat is namelijk de paniek aanpakken. Ik heb zelf ook een angstoornis gehad maar ik heb hem overwonnen. Soms keert het nog wel eens terug is stressituaties. Het probleem ligt echt in je eigen denkpatroon en ik zie dat je daar al heel goed zicht op hebt!! Knap van je. Vraag jezelf eens af of het echt zo erg is als je een ongelukje hebt. Meis als ik iemand zie die dat gebeurd vind ik dat heel menselijk en niets om jou over uit te lachen. Gebeurd iedereen wel eens! Echt waar. Mij is het al eens gebeurd bij een gesprek bij mijn schoonouders. Oops. Maar achteraf kan ik er wel om lachen. Probeer het te relativeren en af te vragen of het terecht is dat je je daar zo druk om maakt. Meestal kom je dan op mildere gedachtes uit en dus ook minder paniek.

    Groetjes danielle

    Reageer
    #12

    Hoi, Ik vroeg me af of iemand inmiddels al een oplossing heeft. Het verhaal van op dit colum had net zo goed van mij kunnen zijn dus ik ben heel benieuwd!!

    Reageer
    #13

    Hallo

    Ik heb dit probleem nu al 3 jaar. Een plotse kramp en ik weet het, RAMP! Dan begin ik te zweten, word ik kotsmisselijk en duizelig. Vervolgens moet ik snel een toilet vinden, want het (sorry) loopt zomaar uit mij! Ik schaam me hier enorm voor. Ik heb al testen laten doen bij een maag en darmspecialist maar ze vinden niets. Ik krijg deze "aanvallen" ook nooit thuis. Op rock werchter, feestjes bij vrienden, fuiven en zelf op mijn eigen huwelijksfeest! Ik moet dan een half uur tot een uur op toilet zitten tot het over is... aub! Is hier een oplossing voor!

    Reageer
    #14

    Ik denk dat het toch alles met stress/spanningen te maken heeft...en de angst niet tijdig een toilet te kunnen vinden als je uit huis bent. Praat er eens met een psycholoog over.

    Reageer
    #15

    Kan met de omstandigheden te maken hebben. Dat je misschien snel energieën oppikt van anderen. Er zijn wel middelen/manieren om er minder last van te hebben.

    Denk dat wel je voeding kan meespelen en bepaalde tekorten in je lichaam, zoals magnesium. Zit zelf sinds ik mijn voedingspatroon heb aangepast en wat supplementen slik beter in mijn vel en dat niet meer zo raar wordt in openbare gelegenheden. Wat bij mij onder andere helpt is lysine, is goed voor het  hele lichaam maar  helpt ook om minder open te staan.

    Reageer
Reageer op: Stress diarree, paniekaanvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief