Pijn links in buik en net onder linker ribben

  • #1

    Het begon ermee dat ik heel vaak naar de wc moest. Naar de assistent van de huisarts geweest en medicijnen gekregen uit voor zorg voor een blaasontsteking. In m'n urine was daar niks van te zien. Dat was toen daarna wel over, maar nog niet helemaal. Ongeveer een week daarna kreeg ik pijn links en in het midden van buik. Naar de huisarts geweest en die wist het niet precies (dacht aan urinewegen of darmen). Echo laten maken. Nieren, lever, galblaas, alvleesklier enzo. zagen er allemaal goed uit en er waren geen afwijkingen op te zien. De huisarts dacht dat het dan misschien kwam doordat ik het afgelopen jaar/jaren veel mee heb gemaakt. Moest het een maandje afwachten en hij dacht dat het dan wel over zou zijn. Maar nu, een maand later, zit ik nog steeds met buikpijn. Met paardrijden heb ik er ook last van. Ik heb het idee dat het vooral na het eten is dat ik er meer last van krijg. Heb vannacht ook 2 keer overgegeven en daarna diarree. De pijn zit nou net onder m'n onderste linker rib. Toen ik vanochtend wakker werd, zag ik ,voor mijn gevoel, dat het wat dikker leek. M'n moeder heeft er even naar gekeken en die zag het ook en als ze er op drukte deed het ook wel pijn. Niet heel erg maar wel dat ik het voelde.

    Heb een paar maanden ook een ongelukje met paardrijden gehad. Gekneusde ribben links, maar dat was na een paar weken zo goed als over.

    Weet nou eigenlijk niet wat ik moet doen. In het weekend toch even langs de huisartspost gaan of wachten tot maandag, m'n huisarts was dan weer terug van vakantie, en een afspraak maken bij m'n huisarts? Dat vind ik alleen moeilijk, omdat die eigenlijk gewoon dacht dat het weg zou zijn. (heb altijd wel wat, dus zit er geregeld). Vind het nou best moeilijk wat ik moet doen, want ik krijs het ook niet uit als er op gedrukt wordt, maar voel het wel. Iemand een idee?

    Reageer
    #2

    Ik denk toch dat er een verband is met de gekneusde ribben van destijds. Is er toen een foto gemaakt?

    Reageer
    #3

    Jans, nee er is geen foto gemaakt. Zat zelf aan m'n maag of darmen te denken. Huisarts zei namelijk dat dat er waarschijnlijk niks mee te maken heeft, omdat het zo goed als over was.

    Reageer
    #4

    Ga maandag gewoon terug naar je eigen HA en vraag dan iets wat je maag kalmeert. Ik ben geen dokter, maar weet wel dat er verschillende medicijnen voor zijn.

    Reageer
    #5

    Wacht het even af en als het niet beter wordt ga ik of in het weekend of maandag.

    Reageer
    #6

    Laat even weten als je geweest bent...

    Reageer
    #7

    Als ik ga laat ik het weten.

    Reageer
    #8

    Hoi MyrtheLT

    En weet je al wat het is? Mijn zoontje heeft nl. precies dezelfde symptomen. Eerst alleen veel buikpijn en diarree. Nu ook die pijn onder zijn linkerborst. Vooral na avondeten als hij in bed ligt. Dan voel ik ook dat het iets dikker is daar.

    Er is al meerdere keren darmparasieten geconstateerd en hiervoor antibiotica gehad maar na de laatste kuur is de diarree gebleven.
    Gluten is hij al op getest. Geen Coeliakie(of hoe je dat schrijft) wel diverse allergieën.
    Nu ook bij een mesologe geweest. Zij testte dat zijn lever en gal niet voldoende functioneert. Morgen laten we zijn ontlasting testen op chronische darmontsteking.

    Ben erg nieuwsgierig naar jou uitslag.

    Gr. S

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Myrthe, niets meer van je gehoord of gelezen. Hoe is het de pijn linksonder je ribben afgelopen? Ben even benieuwd. Jansje

    Reageer
    #10

    Ik heb hetzelfde, na het eten.. heb dit vakerna t eten van tomaten. Of het ligt aan het wijntje, maar heb maar een half glas op. Jammer dat er geen reactie meer komt, mensen em proberen je te helpen, maar uiteindelijk laat je niks horen.. Ben ook wel benieuwd...

    Reageer
    #11

    Ik denk aan koemelkallergie.
    Of zoals ikzelf heb. Links juist onder je linker of rechterrib onderaan ligt je darm. Daar wordt juist een kronkel gemaakt. Bij mij blijft links de stoelgang zitten. De diarree krijg je omdat het te lang verstopt zit! Ik doe osteopathie om de darm soepel te houden. En 1x per maand neem ik een pilletje dulcolax.

    Reageer
    #12

    Ik heb precies dezelfde klachten, net onder mijn linker rib, het begint meteen na het eten, als ik het aanraak doet het ook pijn, het is nu de derde dag en het wil maar niet over, ik word wakker zonder pijn en meteen na het ontbijten begint de pijn, tegen de volgende maaltijd aan verdwijnt de pijn en meteen na het eten is het er weer. Ik lees dat sommigen na het eten van tomaten of drinken van melk last krijgen van dezelfde klachten (ik heb ook de afgelopen dagen cherry tomaten gegeten en melk gedronken ) ik zal de komende dagen dit vermijden en kijken of de pijn weg blijft.

    Reageer
    #13

    Lang geleden dat ik dit topic heb gemaakt. Er zijn bij mij 5 voedselallergieën uitgekomen. Vermijden is idd het beste

    Reageer
    #14

    Hoe is het nu met Myrthe???? Òf is ze al dood??

    Reageer
    #15

    Myrthe?? Hallo??

    Reageer
Reageer op: Pijn links in buik en net onder linker ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief