Aambei of marisken?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een paar dagen een hangend flapje boven mijn anus zitten, het is net een druipsteen. Het doet geen pijn als ik zit, maar als ik loop of lig voel ik het wel zitten. Het is gewoon zacht. Zoiezo heb ik vrij trage darmen en af en toe last van obstipatie, maar daar heb ik nu poederzakjes voor gekregen. Vorig jaar had ik ook al eens een bult naast mijn anus wat wel ontzettend pijn deed, wat een getromboseerde aambei bleek te zijn.
    Nu vraag ik mij af, wie herkent zo'n hangend flapje dat op een druipsteen lijkt. Is het een uitwendige aambei of is het een marisken? Ik heb nog aambei zalf van vorig jaar. Zou ik dat erop kunnen smeren zodat het misschien verminderd of kleiner word?
    Gr.

    Reageer
    #2

    Ongezien moeilijk te zeggen.
    Het zou een mariske kunnen zijn maar net zo goed een aambei. Doet het ook geen pijn als je er voorzichtig in knijpt?

    Je kunt de aambeienzalf gebruiken. Als het een aambei is zal het werken. Bij een mariske niet.

    Misschien even bij de huisarts langs?

    Reageer
    #3

    Als ik het aanraak is het eerder zacht en gevoelig. Heb nu weer een moeilijke stoelgang en mijn anus is nu wat opgezwollen. Ik denk dat het toch aambeien zijn. Heb nu wat zalf gebruikt, eens kijken hoe het nu verder gaat. Fijn is het niet.

    Reageer
    #4

    Dan lijkt het toch meer op een aambei.
    Na een paar dagen zalf, zou het in ieder geval beter moeten gaan.

    Reageer
Reageer op: Aambei of marisken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief