Maagzuur/maagpijn/Pijn rechts onder de ribben

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 23 jaar en heb een probleem waar ik hier wat meer duidelijkheid over hoop te krijgen.

    Ik heb al ongeveer vanaf mijn 13e dus zo'n tien jaar last van allerlei maag/darm problemen. In het verleden is het geweten aan een spastische darm, hiervoor na een aantal jaar Duspatal gekregen 2x per dag. Hier ging het niet mee over. Ook heb ik een toen een maagonderzoek en echo gehad. daar is niks uit gekomen.
    Ik had niet altijd klachten maar af en toe een "aanval".
    De laatste jaren is het alleen erger geworden.
    Ik heb nu ook iedere dag maagzuur (terwijl ik 40mg omeprazol gebruik) en maagpijn. Ook ben ik heel vaak misselijk en heb ik heftige steken rechts onder mijn ribben. Ik ben hiervoor al zo vaak bij een huisarts geweest (Feces onderzoek/Maagonderzoek weer/Echo weer/Bloedprikken) Maar nooit komt er wat uit een onderzoek. Ik heb zelf niet het idee dat het aan darmen ligt, tenminste stoelgang is (met vezels erbij) heel regelmatig, ook eet ik gezond.
    Ik kan een "aanval" hebben na het eten van patat, maar ook net zo goed na het eten van een broodje. Ik heb dus ook niet kunnen vaststellen dat het om bepaalde voedsel gaat. Nu heb ik echter als nieuwste ontwikkeling die pijn rechts onder mijn ribben het is zo erg dan dat ik het tegen druk met mijn hand, dan voelt het iets beter maar de volgende dag heb ik er gewoon een blauwe plek van. Vaak zijn deze klachten minder als ik heb overgegeven, ik geef dan ook iedere week 1 a 2 keer over. Ik durf er niet meer mee naar de huisarts, aangezien hij de vorige keer zei dat het misschien wel psychisch is.

    Heeft iemand tips of vergelijkbare verhalen?
    Ik hoor het graag want ik ben echt ten einde raad.

    Alvast bedankt voor het lezen, en voor eventueel reageren.

    Groetjes,
    Anne.

    Reageer
    #2

    Hallo Anne,
    Ben je al eens gecheckt op achalasie?
    Achalasie wordt veroorzaakt door onvoldoende zenuwvoorziening van de slokdarm. Als gevolg hiervan ontstaan langzamerhand problemen met slikken en met het transport van voedsel naar de maag. De door de ophoping van voedsel veroorzaakte benauwdheid en pijn kunnen de indruk wekken dat er een hartaandoening, met name angina pectoris, bestaat. De pijnklacht die jij beschrijft, rechtsonder je ribben heb ik ook regelmatig helaas.
    Heel veel sterkte in ieder geval!
    Gr,
    Liset

    Reageer
    #3

    Hoi,
    ik heb er zelf last mee
    zorg ervoor dat je niets pikant eet! zomin mogelijk melk en zeker geen cafeine cola fanta en dergelijke zijn af te raden! ook stress kan een mogelijke factor zijn nadat je teveel gekruid,prik,zuur(!) of dergelijke hebt gegeten kan je zo een aanval krijgen het kan ook zijn dat je 3dagen geleden iets zuur hebt gegeten en er nu pas een aanval van krijgt ga dan zeker langs een andere huisdokter als deze dokter je voor gek verklaard ๐Ÿ˜‰ je kan 1/4 aardappelsap mengen met water dat helpt verzacht de pijn ,echte honing (tijm,yucatan) ook eerst zal je je misselijk voelen maar daarna gaat het over!
    succes sara

    Reageer
    #4

    heb je al gekeken onder kopje nissen fundoplicatie. Hier staat heel veel over reflux.

    Reageer
    #5

    Ik heb al zeker gedurende 1jaar pijn rechts onder ribben en ter hoogte van navel rechts.ook maagklachten en neem iedere dag omeprazole.soms voel ik thv mijn navel rechts iets bewegen,zullen mijn darmen wel zijn..maar na het(af en toe)drinken van een glaasje wijn of andere alcohol heb ik plotse pijn rechts onder ribben en straalt uit naar rug ,rechtse zijkant.ik sukkel de laatste tijd ook wel met blaasontstekingen..eerste onderzoek gehad,echo.alleen galsteen op te zien..wat heb ik?soms onophoudende pijn rechts thv onderaan ribben en soms voel ik niets..

    Reageer
    #6

    Dat zijn klachten die dus door de galsteen veroorzaakt kunnen worden.

    Reageer
    #7

    Beste Anne,

    Deze klachten heb ik zelf ook erg vervelend al 5 jaar lang toenemend nu constante pijn....

    Ik vroeg mij af of je al een duplex onderzoek hebt gehad... dit onderzoek kijkt naar de bloedvaten bij je maag en of deze wel ver genoeg strekken en niet dicht geslipt zijn. Zo wel voeren ze niet genoeg zuurstof door naar je maag waardoor de functie van de maag minderd en dit veroorzaakt veel pijn!!

    Zelf ben ik wachtende op de uitslag van het onderzoek geen idee of ze wat gevonden hebben. Maar als mensen nog andere tips hebben hoor ik dit graag.

    M.v.g.

    Eloy Evers

    Reageer
    #8

    beste Anne, het is inmiddels al jaren geleden dat je deze oproep hebt geplaatst mijn dochter van nu net 18 heeft precies dezelfde klachten en deze komen steeds vaker terug. Maagonderzoek gehad maar leverde niets op ook bloedonderzoek en echo niets. Maar de pijnen zijn hevig en niemand weet wat t is. Heeft iemand misschien al een oplossing gevonden voor dit probleem?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    beste Eloy,

    heeft het duplex onderzoek iets opgeleverd?

    Reageer
Reageer op: Maagzuur/maagpijn/Pijn rechts onder de ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief