maag en buikpijn bij dochter

  • #1

    hallo,
    wij zijn hier ten einde raad, mijn dochter van 18 heeft nu reeds meer dan 1 jaar last van erge buikpijn en vooral maagpijnen, die stralen uit naar haar rug.
    Ze is heel erg moe en heeft nog weinig zin iets te doen, omdat ze steeds zo slecht is moet ze zich zichtbaar inspannen voor het kleinste ding.
    Allerlei onderzoeken en medicatie gehad, zonder resultaat, conclussie is waarschijnlijk luie maag, en daarvoor bestaan geen medicijnen.
    Zo kan dit echt niet meer verder,ze geraakt helemaal uitgeput en alles wat ze eet misvalt..
    lachen lukt haar alsmaar minder en minder,ons gezin lijdt hier erg onder en we staan machteloos.
    Deze week begonnen bij osteopaat, met kruidensuplement, maar die kan ze amper binnenhouden..
    heeft iemand hier soms ervaring in, of zijn er lotgenoten die hun verhaal kwijt willen of ons toch een beetje kunnen helpen? Ook de studies lijden hier erg onder, de hogeschool lukt moeilijk, wat wil je steeds ziek voelen, want ze zegt zich echt heel slecht te voelen..wie weet raad?

    Reageer
    #2

    Hai, is er een (voedsel)allergietest gedaan?

    Reageer
    #3

    Welke onderzoeken zijn er allemaal gedaan en bij welke specialisten is ze geweest?

    Gebruikt ze medicijnen, alcohol of drugs?

    Waar zitten de rugklachten?

    Heeft ze last van oprispingen, maagzuur?

    Reageer
    #4

    een inwendig maag en darmonderzoek, waarbij ze een hele zware maagontsteking ontdekten, na de behandeling was de maaglast minder erg, maar ze blijft steeds misselijk na het eten. alle mogelijk scans van organen maag, lever,darmen..allemaal ok, en bloed en stoelgangonderzoek, bloed ok, stoelgang daar waren heel veel gisten en schimmels ontdekt, ook weer de nodige medicatie gekregen en een keer cryptosporidium,dat ging vanzelf na een weekje heel erg ziek en diarree. vervolgens onderzoeken van nieren en urine ok..we zijn een beetje uitgeonderzoekt...specialist zegt dat ze een hypotome maag heeft en gevoelige darmen, ok maar dat ze de hele dagen misselijk moet doorbrengen en met pijn die uitstraalt naar haar rug (vooral s nachts) waardoor ze niet kan slapen dat verontrust mij het meest. Ze is 18 en huilt soms van pijn en ellende, is doodmoe, en kan nergens meer aan deelnemen omwille van haar ziek zijn...nu zijn we begonnen met de behandeling bij de osteopaat, maar pas 1 keer geweest, dus weten we niet wat dat gaat geven, hij voelde dat haar buik wel heel warm had...gaf ook kruidenmix om te reinigen en beter naar toilet te gaan, want ook dat is een probleem, soms diaree en soms 3 tot 4 dagen geen stoelgang..de darmspecialist probeerde diverse medicijnen zonder beter resultaat (tot lichte antidepressieva toe) maar de pijn neemt niet af, zolang ze niets eet gaat het nog, maar zodra ze eet en alles op gang komt wordt ze slecht..nu moeten we verder naar een prof gastro enterologie..maar dat kan pas in September, ondertussen loop ik met een tiener die gefustreerd is omdat ze door de pijn geen vakantie kan hebben zoals een andere..ik kan het soms niet meer aanzien, ze ligt soms zo ziek in bed..dit is toch geen leven zo voor een 18 jarige? Blijkbaar maken specialisten zich daar niet erg zorgen over, ze vinden het erg zei de laatste, maar een troost er zijn nog veel patienten zoals u, en helaas is het zo dat dit moeilijk te verhelpen is, er is geen medicatie voor dit probleem..en daar sta je dan! momenteel heeft ze enkel drupjes gekregen, pijnstiller voor als het echt niet meer gaat..

    Reageer
    #5

    ja ook die test was negatief..

    Reageer
    #6

    geen alcohol geen drugsgebruik...ze gaat al meer dan een half jaar niet meer uit..door de aanhoudende klachten.vaste relatie sedert een 9 tal maanden...ervoor eentje van een jaar..

    Reageer
    #7

    Vervelend voor je dochter dat ze zo moet afzien.
    Je schreef dat er aanvankelijk zware maagontstekingen waren vastgesteld. De klachten van je dochter wijzen daar inderdaad op. Met name op maagzweren.
    Na een eerdere behandeling waren die klachten afgenomen. Helaas kunnen dergelijke ontstekingen dus chronisch zijn en regelmatig terugkeren.

    Zou je een foto willen plaatsen van de handpalmen van je dochter? De handen dus met de handpalm naar boven op tafel leggen en dan een foto maken van het gebied van de duim en de duimmuis. Een duidelijke foto graag liefst in daglicht. Ik wil graag naar de reflexzones in de hand kijken.

    Reageer
    #8

    ok, dat doe ik morgen..bedankt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: maag en buikpijn bij dochter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief