Sliding hernia en omeprazol

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben Noortje,29 jaar en ik heb vorige week te horen gekregen dat ik een sliding hernia heb, met een lichte irritatie van de slokdarm. Ik heb heel weinig informatie gekregen van de huisarts, dus ik ben maar op internet aan het lezen. Nu word ik daar niet bepaald vrolijk van..maar goed.
    Mijn klachten zijn af en toe een vage pijn onder mijn ribben(van de geirriteerde slokdarm) en dagelijks meerdere keren maagzuur in mijn keel, met bijbehorende vieze smaak en geur. Ik heb dus niet de klassieke brandende pijn, ik voel het enkel zitten in mijn keel. Nu heb ik omeprazol 40 mg 1x daags gekregen. Maar ik merk geen verschil. Ik slik het nu zo'n 6 dagen. Weet iemand wat omeprazol precies doet? Is het zo dat de refluxklachten helemaal weg zouden moeten gaan, of maakt het middel het maagzuur alleen minder zuur? Mt amdere woorden, is het normaal dat het nog steeds omhoog blijft komen? Ik kan ook verder niks vinden waardoor klachten verergeren, het komt meestal omhoog als ik iets gedronken heb(ik drink alleen water) en dat kan ik natuurlijk moeilijk laten staan...
    Ik heb oook verder geen idee wat ik allemaal moet doen en laten. Ik ben 1.64 m en weeg 49 kilo, dus afvallen hoef niet, ik rook niet eet heel gezond en beweeg voldoende. Het bed omhoog zetten hoeft volgens mij niet, want in de nacht heb ik nooit last.
    Groet Noortje

    Reageer
    #2

    als je veel wilt lezen hierover, moet je onder kopje Nissen-fundoplicatie kijken.

    Mijn zoontje van 7 jaar heeft het in een dusdanige mate dat de artsen het niet goed kunnen krijgen. Hij slikt momenteel Pantoprazol 3x daags 40 mg, terwijl 40 mg per dag eigenlijk het maximum is wat voorgeschreven wordt. Omeprazol is een protonpompremmer en remt de maagzuurproduktie.de bedoeling hiervan is dat de refluxklachten gaan afnemen en het maagzuur niet in de slokdarm komt. Mijn zoontje is inmiddels al 2 keer geopereerd, omdat zijn slokdarm behoorlijk ontstoken was. De eerst operatie was in 2009 en de 2e in 2012. Desondanks blijft hij last van reflux houden en een ontstoken slokdarm. Hij ondergaat regelmatig gastroscopieƫn onder narcose, waarbij biopten worden genomen. De slokdarm lijkt goed maar de biopten blijven ontstekingen laten zien. Hij slikt al 5 jaar maagzuurremmers maar met onvoldoende resultaat.

    Reageer
    #3

    Jeetje, wat verschrikkelijk voor je zoontje en voor jou...

    Reageer
    #4
    Reageer
Reageer op: Sliding hernia en omeprazol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief