Maagbeschermer met alcohol

  • #1

    Ik heb al meer dan een halfjaar last van maagklachten en die nemen elke keer toe. Ik kan nu alleen maar kleine beetjes eten en nu krijg ik ook last als ik alcohol drink. Ik weet niet precies wat voor maagprobleem ik heb, maar een vriendin van mij stelde voor dat ik een maagbeschermer van haar inneem Omeprazol, zodat ik normaal alcohol kan drinken. Is dit schadelijk om in te nemen als ik niet weet wat er met mijn maag aan de hand is?

    Reageer
    #2

    Demi,

    Als je last hebt van je maag, is er duidelijk iets niet in orde. Een maagbeschermer reguleert het zuurgehalte van je maag om bepaalde klachten tegen te te gaan.

    1. Het nemen van andermans medicatie is dom en kan gevaarlijk zijn. Nooit doen dus! Het is geen paracetamol!!!

    2. Een maagbeschermer is niet gemaakt om het mogelijk te maken zonder klachten alcohol te nuttigen!

    In de bijsluiter staat een duidelijk waarschuwing t.a.v. alcohol.

    Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig! Is het zo moeilijk om geen alcohol te drinken?

    Reageer
    #3

    Haha okee sorry hoor. Want niemand drinkt natuurlijk wel is een drankje, was het vergeten joh 🙂

    Reageer
    #4

    Als je maagproblemen hebt, laat dan een onderzoek doen! Dan krijg je of advies of je eigen medicatie voorgeschreven.

    Succes

    Reageer
    #5

    Jezus, Tandor. Doe ff rustig. Stress is één van de ongezondste dingen die er zijn. Dus die laatste zin van jou leest wel heel hypocriet als je het in zo'n vorm giet.

    Maar goed,

    Het is al meer dan een jaar geweest dat deze vraag gesteld is, maar deze vraag komt hoog in de zoekresultaten en ik zie er geen antwoord op. Dus hierbij een antwoord van Ziekenhuis.nl:

    Alcohol irriteert de maag, zodat het gebruik van alcohol af te raden is. Alcohol heeft verder geen invloed op de werking van losec (het werkzame bestandsdeel is: omeprazol), maar door de irriterende werking op de maag zal dit middel minder effectief zijn indien gelijktijdig alcohol wordt genuttigd.

    Als ik iets dieper zoek krijg ik een gedetailleerder antwoord (een deel heb ik alvast vertaald):

    Alhoewel er meestal geen problemen ontstaan met het gelijktijdig benuttigen van alcohol en Omeprazole, kan alcohol de maag irriteren, en potentieel de werking van Omeprazole tegengaan. In sommige gevallen kan het de risico's en effecten van de bijwerkingen verhogen!

    Bijwerkingen zijn o.a.: diarree, misselijkheid, constipatie en hoofdpijn.

    Bij patiënten waarbij dit bijzonder riskant is is het aangeraden om niet meer dan 2 eenheden per dag en niet meer dan 14 eenheden per week te drinken.

    De rest is in de bron te vinden: http://www.drugsdb.com/rx/omeprazole/omeprazole-and-alcohol/

    Pas wel op met allergiesymptopen en bloed in de stoelgang! Zoek dan direct hulp!

    En drink een glaasje water na elk glaasje drank. Al gaat dit in de praktijk met een beetje moeite 🙂

    P.S. Zelf weiger ik alle verantwoordelijkheid voor deze informatie. Vraag alles na bij uw dokter. Hij/zij is immers ervaren en gespecialiseerd.

    Reageer
    #6

    Er was niets hypocriets aan. Als de vraag door iemand was gesteld die een maagbeschermer gebruikt vanwege maagklachten en dan vragen heeft over alcoholgebruik was mijn antwoord anders geweest.

    Het ging om deze zin:
    [b]maar een vriendin van mij stelde voor dat ik een maagbeschermer van haar inneem Omeprazol, zodat ik normaal alcohol kan drinken[/b]
    Hier wordt de maagbeschermer [u]alleen[/u] maar gebruikt om alcohol te kunnen nuttigen.

    Reageer
    #7

    Dus? Wat is daar mis mee? Moeilijk om geen alcohol te drinken? Nee! Het is juist lastig om alcohol te drinken vandaar de omeprazol!

    Ik heb ook maagklachten maar lust af en toe ook wel een wijntje en omeprazol zorgt er voor dat ik niet gelijk last van me buik heb Door t drinken van alcohol...prima oplossing dus als het helpt! Maar idd... alcohol zal de werking van omeprazol wel beïnvloeden

    Reageer
    #8

    Het gaat er bij mij om of je af en toe een glaasje alcohol mag gebruiken, en hoeveel glaasjes op dat moment, terwijl ik een tablet Pantoprasol Sandoz 40 mg per dag in neem.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zo te lezen kan het dus wel alleen heb je kans dat je medicijn niet na behoren werkt en je s.morgens wakker word met een kater en maagklachten. Die ervaring heb ik dus ook gehad. ?

     

    Reageer
    #10

    Goedemorgen,

    Moet nu 3 maanden pantoprasol slikken drink in het weekend kan dat problemen gaan opleveren.

    Wie kan me hier iets over vertellen.

    Groet jack

    Reageer
    #11

    Maagbeschermers en alcohol gaan niet goed samen. Lees ook de bijsluiter..

    Reageer
    #12

    Bij maagzuurproblemen speelt vaak een tekort aan maagzuur, waardoor de boel gaat branden. Voeding (teveel suikers, te weinig vezels enz), minder gezonde darmflora, tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren spelen hierbij een rol. Maagzuurremmers zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen in je lichaam. Gebruik van alcohol zorgt, vanwege de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. dit is weer nadelig voor je maagzuurproblemen.

    Kortom, als je gezondheid je lief is, zorgen voor volwaardige voeding, wat extra stofjes ter ondersteuning en zoveel mogelijk afblijven van de alcohol. Een kopje thee, liefst met een klein wolkje melk, is gunstig voor je spijsvertering. Op internet kan je genoeg vinden over de juiste voeding en over de natuurlijke aanpak van klachten.

    Reageer
    #13

    Beste mensen, hier mijn ervaring met omeprazol 20mg en alcohol. Sinds 3 jaar studeer ik nu en zoals sommige zich kunnen inbeelden komt hier wel eens alcohol bij kijken. Regelmatig had ik maagklachten na een avond stappen. Op een geven moment was het zo erg dat ik tussen de 12-36 uur gal aan het kotsen was en uitdroging optradt maar water drinken en binnen houden moeilijk was. Was alcohol uit mijn leven halen hier de oplossing voor geweest?, absoluut! Maar ik wou een normaal studentleven leven. Deze situatie heb ik aan mijn huisarts voorgelegt en die adviserrde mij om voor een avond stappen 1 of 2 pillen 20mg omeprazol te nemen. Dit heeft mij enorm geholpen, en ik hoef  s'ochtends niet meer boven de WC te hangen. De kater echter, die is net zo erg.

    Reageer
Reageer op: Maagbeschermer met alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief