Lange tijd diarree

  • #1

    Ik weet niet echt of ik er wat aan heb om hier iets te plaatsen maar misschien kan ik toch iets wijzer worden of advies krijgen. Het volgende is mijn "probleem"

    Sinds 7 april heb ik last van me maag/darmen en dus diarree, niet dat ik elke 10 minuten naar de wc moet maar wel vaker dan normaal. Ik heb het toen een kleine 2 weken aangekeken van dat gaat wel weer weg, maar dat ging niet weg. Op 17 april ging ik alleen op vakantie voor een week naar Marokko en ook daar heb ik er de hele vakantie last van gehad wat niet prettig was kan ik zeggen.

    Nu ben ik bij terugkomst op 26 april gelijk even langs de huisarts gegaan, alleen vond hij dat ik moest afwachten aangezien ik verder geen klachten heb, geen kramp (tenzij ik niet naar de wc ga uiteraard) geen koorts of over het algemeen ziek overkwam. Ook heb ik geen bloed en/of slijm bij de ontlasting, tenminste dat denk ik, bloed valt wel op lijkt me maar als de diarree waterdun is wat het vaak is weet ik niet hoe ik daar wel of geen slijm in moet zien....

    Maar goed ik was het met de huisarts eens ik heb verder eigenlijk totaal geen klachten, in het begin en tijdens me vakantie weleens wat futloos en slap gevoeld maar kan ook door warmte, vochtverlies of door het feit dat ik alles direct uit laat zeg maar.

    Alleen is het inmiddels alweer 2 weken later sinds ik bij de huisarts ben geweest en nog steeds is er weinig verandering. Soms zit er een dag tussen dat ik er zo goed als helemaal geen last van heb en denk ik ja is het eindelijk voorbij en dan zit ik s'avonds toch weer gewoon 3 keer op de wc op waterdunne diarree......

    Weet nu eigenlijk niet zo goed wat nu... De huisarts dacht aan een buikgriep of virus en dat kan even duren ook omdat Marokko er tussen zat wat waarschijnlijk het genezingsproces niet heeft geholpen, maar het is nu dus al 5 weken en ben het best zat inmiddels, het beïnvloed best mijn doen en laten. Ben ook al ruime tijd gestopt met al het eten en drinken wat laxerend kan werken maar niks lijkt een verschil te maken.

    Nu dus de vraag, iemand advies over wat te doen oid???

    Reageer
    #2

    Op de allereerste plaats ben ik van mening dat je huisarts nogal luchtig omgaat met je probleem. Weken diarree is dus NIET goed. Of je nou klachten hebt of niet. Uitdroging ligt nl op de loer. Geen wonder dat je futloos en slap voelt. Er ontstaat nl een tekort aan mineralen en zouten in je lichaam.
    Daar had je dus in ieder geval iets voor moeten krijgen. In de apotheek kun je een supplement (orale rehydratie-oplossing (ORS) krijgen tegen de uitdroging. Ik zou daar in ieder geval zo snel mogelijk mee beginnen.
    Ik vind het nogal vreemd dat je huisarts geen verder onderzoek doet. Een bloedonderzoek en een onderzoek van je ontlasting was toch zeker op zijn plaats geweest. Het kan een bacterieele of parasitaire infectie zijn.

    Mijn advies is dan ook terug te gaan naar je huisarts en duidelijk maken dat je verder onderzoek wenst.

    Reageer
    #3

    Ja wat ik al zei in het begin had ik dat futloze gevoel maar voel me nu eigenlijk prima... Ik sport ook gewoon elke dag en normale eetlust.
    Moet alleen zo goed als elke ochtend naar de wc en vaak S'avonds weer last dat ik 1,2 of 3 keer ga. Maar heb er sinds deze week overdag eigenlijk bijna geen last meer van.

    Toch terug naar de huisarts?

    Reageer
    #4

    verder geen ervaringen of advies???

    Reageer
    #5

    Hai, ben je misschien andere dingen gaan eten die je voorheen niet at? Of slik je recent medicijnen? Antibioticakuur gehad?

    Heleen

    Reageer
    #6

    nee ik eet niet anders dan anders, gebruik geen medicijnen ook geen antibiotica oid, en soort gelijk probleem heb ik nog nooit eerder gehad

    Tevens heb ik al dingen geprobeerd als vezelrijk te eten, veel brood, bananen enz enz en alles wat laxerend werkt te vermijden als bv koffie. Maar niks lijkt enig verschil te maken.....
    Kreeg nog de tip een paar dagen norit te gebruiken wat denken jullie daarvan?

    Reageer
    #7

    Norit vind ik vies spul, maar het helpt wel. Je gaat wel mega zwart schijten. Niet schrikken.

    Reageer
    #8

    Beste Gijsss,
    Norit is goed wanneer je iets verkeerds hebt gegeten of een voedsel of alcohol vergiftiging hebt. Voor diarree zou ik het niet gebruiken. Er zijn wel diarree remmer in de drogisterij te koop. Maar voor langdurig gebruik is dat niet goed.
    Je zou dat twee of drie dagen kunnen proberen, Maar als het dan nog steeds niet over is (diarree) zou ik toch terug gaan naar de huisarts.
    Twee of drie keer per dag ontlasten is op zich geen probleem zolang het geen diarree is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als eerst zou ik toch beginnen met het innemen van een probiotica, die in poeder vorm te verkrijgen bij de apotheek, of je haal in de supermarkt Yakult, zodat in ieder geval de darmflora weer op pil komt.

    Reageer
    #10

    ik heb niet zo'n geloof bij een diarree remmer, volgens mij is dat niet de oplossing. Heb het op me vakantie toen wel paar keer gebruikt en dan werkte het wel om de dag door te komen maar was ook niet alles.

    Ron, ik ga het proberen en zit sinds gister aan de yakult! Dacht gister gelijk dat het werkte omdat ik een stuk minder last had en minder "dunne" ontlasting maar zo snel gaat dat niet natuurlijk en dat bleek vandaag weer want is weer net water 🙁

    Kijk het denk ik nog aan tot maandag en anders toch maar weer naar de huisarts ben ik bang...

    Reageer
    #11

    ik merk echt toch helaas totaal geen verbetering en denk eraan om toch maar morgen de huisarts te bezoeken...

    Of zal ik afwachten tot maandag??

    Reageer
    #12

    Tips om je van de diarree af te helpen!
    http://www.buikgriep.com/diarree-stoppen/

    Reageer
    #13

    Hai, drink Roosvicee Stop. Mij helpt dat altijd.
    Groetjes

    Reageer
    #14

    Bedankt voor de tips, maar de dingen die ik op die site zie staan heb ik eigenlijk allemaal wel geprobeerd zonder resultaat.... Rooscicee stop heb ik nog niet geprobeerd dus dat zal ik is gaan halen.
    Was van plan om toch maar langs de huisarts te gaan vandaag maar die is helaas dicht tot dinsdag dus dat word nog even afwachten.

    Reageer
    #15

    Bij diarree, een eetlepel kaneel met een ietsje suiker en de diarree stopt.

    Reageer
Reageer op: Lange tijd diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief