helicobacter pylori

  • #1

    Begin 2010 is bij mij Helicobacter geconstateerd. Ik heb daar een week Pantopac voor gekregen. Dit medicijn heb ik heel nauwgezet ingenomen. Echter mijn huisarts heeft niet gecontroleerd of de bacterie ook was verdwenen, ondanks dat ik twee maande later bij haar kwam met vage maagklachten. Zij adviseerde mij om nog wat langer de maagzuurremmers te gebruiken, en dan ging het vanzelf wel beter volgens haar.
    Nu heb ik steeds meer last van borrelende maag, boeren en winderigheid.
    Daar is sinds 2 weken hoofdpijn en nachtelijk transpireren bijgekomen.

    Opnieuw bij de huisarts geweest, die mij opnieuw een week Pantopac wil voorschrijven.
    Mijn vraag is nu, 'Is dit wel de juiste remedie"?
    Is het niet zo, dat ik een ander soort antibiotica voorgeschreven dien te krijgen, i.v.m. evt. resistentie van de bacterie?

    Bij voorbaat dank, voor een reactie,

    Rika

    Reageer
    #3

    Beste Rika
    De Helicobacter Pylori is een bacterie die maagzuurresistent is; hij kan zich langdurig handhaven in het zure milieu van de maag en kan zelf via de mond overgebracht worden.

    De behandeling van de helicobacter pylori is als volgt: de helicobacter pylori is gevoelig voor bismutpreparaten en voor de antibiotica amoxicilline, tetracycline, metronidazol, tinidazol, claritromycine en erythromycine. De infectie moet altijd behandeld worden met een combinatie van meerdere middelen omdat behandeling met één middel onvoldoende werkzaam is. Veel ervaring is opgedaan met de combinatie van bismutsubcitraat (DeNol), metronidazol of tinidazol en amoxicilline of tetracycline. Het is aangetoond dat de toevoeging van een krachtige zuursecretieremmer aan de antibiotica een extra effect geeft. Maar een dergelijke combinatie van middelen is niet in 100 procent van de gevallen effectief. Werkzaamheidpercentages van 80 tot 90 procent worden gemeld. Soms veroorzaakt een dergelijke antibiotische kuur ernstige bijwerkingen, maar meestal valt dat wel mee. Wel vormt de toenemende resistentie voor metronidazol (Flagyl) een probleem. De combinatie van een protonpompremmer met één antibioticum (bijvoorbeeld amoxicilline of claritromycine) heeft minder bijwerkingen, maar is wat minder effectief. Ook met de combinatie van ranitidinebismutcitraat (Pylorid) en claritromycine kan een Helicobactor pylori-infectie succesvol bestreden worden.

    Reageer
    #4

    Aasnvulling:

    PantoPac is een bekend middel. Maar er zijn dus betere combi´s mogelijk.
    bismutsubcitraat (DeNol), tinidazol en amoxicilline of tetracycline. Praat er eens met je huisarts over.

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Mijn huisarts is niet erg flexibel, maar ik ga het proberen.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor de info. Mijn huisarts was niet goed op de hoogte van een infectie met Helicobacter. Dus ik ga deze alternatieve combinatie van medicijnen met haar bespreken.

    Reageer
    #8

    Prima Rika,

    Laat even wat weten als je geweest bent.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: helicobacter pylori


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief