is dit maagzuur?

  • #1

    Ik heb sinds enige dagen van het volgende:

    Als ik boer/of hik dan voel ik een prikkeling/pijn bij mijn maag in de buurt. Zeg maar, bij de overgang van de slokdarm naar de maag. Een branderig gevoel dus bij het hikken/boeren.

    Ik dacht dat maagzuur meer achter je borstbeen zit en niet bij de overgang slokdarm/maag

    Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2

    Gastroesophageal reflux disease (GERD):
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gastroesophageal_reflux_disease

    Reageer
    #3

    maagzuur bevindt zich in je maag. Mijn zoontje heeft reflux, wat inhoudt dat het maagzuur dan in de slokdarm komt. Dit gebeurt regelmatig op een dag. Hij trekt dan een vies zuur gezicht. Het brandt enorm. De maagklep sluit dan niet goed af, waardoor het in je slokdarm kan komen. Hij heeft al 2 operaties moeten ondergaan en het zal niet bij deze 2 blijven. De artsen hopen dat ze 5 jaar vooruit kunnen zonder operaties, maar zoals nu lijkt is dit alweer achterhaald. Hij heeft weer een nieuw middenrifbreuk, daarnaast heeft hij een uitstulpinkje in de slokdarm, een behoorlijk belabberde maaglediging en de manchet die tijdens de operatie is gemaakt lijkt te wijd, waardoor het maagzuur nog altijd in de slokdarm kan komen.

    Reageer
    #4

    Beste,

    Maagzuur hoeft niet altijd een branderig gevoel te zijn zoals brandend maagzuur, maar kan ook een drukkende pijn zijn achter het borstbeen.

    Zoals eerder geschreven komt maagsap uit de maag in de slokdarm terecht. Dit maagsap bevat zoutzuur en veroorzaakt het branderige gevoel.

    Er is veel informatie te vinden op
    Brandend Maagzuur[url=http://www.brandendmaagzuur.eu]Brandend Maagzuur[/url]

    Hoop dat je er wat aan hebt.

    Reageer
Reageer op: is dit maagzuur?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief