Bijzondere klachten die huisarts niet begrijpt

  • #1

    Beste forumleden,

    Ik heb een wat vaag verhaal en hoop dat iemand zich in mijn klachten herkent en me wat meer inzicht kan geven in de oorzaak.

    Ik loop al jaren lang met klachten van dagelijkse misselijkheid, 24/7 maar vooral als ik ga slapen (liggen). Een dikke vier jaar geleden is er bij mij inspannings astma geconstateerd en vroeg de longarts of ik wel eens last had van maag klachten, omdat dit blijkbaar vaak voorkomt bij astma patienten. Ik gaf aan van wel (die misselijkheid lijkt voor mij op maagzuur) en hij heeft mij Nexium (maagzuurremmer) voorgeschreven. Deze gebruik ik dus al dik 4 jaar en heb daarmee zo goed als geen klachten, heel sporadisch maar. Mijn huisarts heeft deze medicatie altijd verlengt, maar kwam er recent eigenlijk pas achter dat ik deze gebruikte en vroeg zich af waarom. Hij vond het nogal vreemd dat een vrouw van 22 al 4 jaar dagelijks deze heftige medicatie slikt zonder dat uberhaupt de oorzaak bekent is. Blijkbaar zijn mijn klachten nogal vaag omdat ik bovenin mijn keel (bij mn strot zeg maar) de misselijkheid voel, dat de misselijkheid altijd aanwezig is, dus niet alleen als ik net wat gegeten heb e.d. en dat ik verder geen last heb van mijn maag zelf. Als ik mijn medicatie vergat in de ochtnd, dan kreeg ik er savonds last van. Alsnog de Nexium innemen deed ik dan wel, maar dat was voor die dag al te laat. De volgende dag was het dan weer goed. Ook dat vind de huisarts raar, omdat die medicatie blijkbaar acuut moet werken (als in, binnen 30 min). Er is al getest of ik de helicobacter pylori bacterie in mijn maag heb, en die heb ik niet. Ik heb nu andere medicatie gehad (een drankje) omdat de Nexium blijkbaar ook kan leiden tot botontkalking bij vrouwen. Dit drankje werkt echter voor geen meter, dus morgen ga ik weer de huisarts terugbellen. Ik zal wel een maagonderzoek moeten laten doen (heeft hij aangegeven) maar ik vraag me toch af of de oorzaak daar wel ligt. De huisarts gaf aan dat de klachten namelijk niet typisch zijn voor iets aan de maag. Herkent iemand zich in mijn verhaal?

    Alvast bedankt!
    Gwenn

    Reageer
    #2

    Hoi, misschien iets van voeding waar je niet goed (meer) op reageert. Melk misschien, of koffie. Je zou eens een poosje soja producten kunnen proberen.

    Succes

    Reageer
Reageer op: Bijzondere klachten die huisarts niet begrijpt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief