Fissuur, Botox & Mariske

  • #1

    Helaas vind ik niet de ervaringen/antwoorden hier voor mijn problemen met een anale fissuur en Mariske.

    Vorige week dinsdag 11-12-12 ben ik geopereerd aan een fissura ani. Al twee jaar kruip ik regelmatig over de vloer als ik naar het toilet moet. Ook kreeg ik het er vaak niet uit door de verkramping van mijn binnenste kringspier. Van de zomer was ik er klaar mee, het is toch te belachelijk voor woorden dat je niet normaal naar het toilet kunt zonder de zweetparels op je voorhoofd? Minimaal een half uur op de pot zitten en wanhopig zijn omdat je niet weet hoe je het hele circus eruit moet krijgen? Nadat ik door de dermatoloog (wéér) ben doorverwezen (de dermatoloog was al arts nummer honderdzoveel in het rijtje specialisten van afgelopen 2 jaar) voor een second opinion bij de Chirurg lag ik een week later op een operatie tafel. Het was een kort gesprek zeg maar .. .

    In eerste instantie zou ik enkel 2 Botox injecties krijgen in de binnenste kringspier om de verkramping op te heffen, maar de Chirurg zou ook even kijken. Toen ik bij kwam wist ik direct dat het niet bij 2 injecties Botox was gebleven. De fissuur bleek dusdanig chronisch van aard dat er voor gekozen is om deze eruit te snijden. De arts vertelde dat hij de vorm van een ruit eruit gesneden heeft en dat gehecht. Ook de Mariske aan de buitenzijde van mijn anus is weggesneden bij mij zat het probleem op de "12 uur" positie in mijn anus. (artsen zien de anus als een klok om locatie aan te geven).

    Na de operatie heb je wel een "branderig" gevoel van binnen maar voor de rest ging het eigenlijk wel. Ook de ontlasting viel me heel erg mee en ik moet ook dezelfde avond al! Natuurlijk ben je niet ongeschonden en voel je iets, maar wat een opluchting om na 2 jaar naar het toilet te kunnen zonder je oogbollen eruit te moeten persen! Alleen voor dit stukje was het de moeite waard geweest!

    Nu een week verder en afgelopen twee dagen ben ik aan het kruipen geslagen. Bij de fissuur zat aan de buitenkant een Mariske (huidflapje) wat ook is weggesneden. Nu zijn de hechtingen door mijn huid heen gescheurd, hoe is een raadsel. Afgelopen maandag met spoed naar een andere Chirurg terug geweest die uiteindelijk de hechting doorgeknipt heeft: thank god!

    Nu heb ik behoorlijk wat last de hele dag, de pijnstillers helpen niet meer, waarschijnlijk door de gewenning. Ook verlies ik een heel klein beetje licht helder roze wondvocht maar dat kan volgens mij geen kwaad.

    Ik vraag me af hoelang het herstel duurt, ik kan er niets over vinden in de vele folders en verhalen. Heeft iemand ervaring met hetgeen wat bij mij is gedaan?

    Aan iedereen die hier mee rondloopt en niet naar een arts durft: gewoon doen, ze zien dit dagelijks maar omdat er zo'n taboe oprust komen mensen niet met hun problemen naar de arts toe en de mensen die wél gaan praten er met niemand over .. .gelukkig durven we wel anoniem op internet 😉

    Let wel: Het is te belachelijk voor woorden dat je met de huidige medische standaard je niet laat helpen en verder kruipend door het leven wil. Gewoon gáán naar die dokter en bukken! Ik heb inmiddels voor vele artsten gebukt gestaan of op mijn zij gelegen en ze zijn allen zeer serieus en discreet, en nee, ze trekken hun wenkbrauwen niet op. Het staat in de medische boeken bekend als een uiterst pijnlijke en onaangename aangelegenheid dus artsen nemen je heel serieus met dit probleem. En ja ze willen even (heel voorzichtig) "voelen" maar het viel me reuze mee om me over die schaamte heen te moeten zetten mede door de professionele houding van de artsen.

    Als ik nu drie weken met pijn aan mijn bips moet rondlopen om er dan vanaf te zijn . .. dan is het het waard geweest! Dus gewoon doen! Gá naar die arts!

    Iemand ervaring met hetgeen wat bij mij is gedaan?

    Reageer
    #2

    Hai, ik heb geen ervaring, maar tegen de pijn zou je Emla crème kunnen smeren...

    Reageer
    #3

    Hallo IK
    Hoe gaat het nu met de klachten?..ik zit nl ook met helzefde probleem ruim een halfjaar en echt kan er niet meer tegen elke dag pijn, snijdende pijn, binnenkort een darmonderzoek ben erg bang, als je weet dat het over gaat okay, maar vrees van niet!

    Reageer
    #4

    Hallo, ik kan mij heel goed voorstellen wat jij meemaakt...voelt. Helaas wordt dit erg onderschat door omgeving! Ik loop er meer dan een half jaar mee,en de pijn is niet te vedragen niets helpt! praten, ademen kost som gewoon te veel energie. En dit merk je niet als deze klachen niet aanwezig zijn. Ik krijg binnekort een Botox injectie en wil meer info hierovr maar het is gewoon frustrerend dat er niet veel over te vinden is.
    Hoe gaat het nu verder met jou?

    Reageer
    #5

    hallo mij
    hoe is het afgelopen met de botox injectie ?
    ik zit er ook aan te denken
    word gek van de pijn!
    rob

    Reageer
    #6

    Vraag me af hoe het nu met je gaat, aankomende woensdag krijg ik ook een botox behandeling, en zie er enorm tegen op.

    Meta

    Reageer
    #7

    Ik heb nu 3 maanden geleden een Botox behandeling gehad en het leek veel beter te gaan. Sinds een aantal dagen echter weer veel pijn. Niet zozeer tijdens de stoelgang, hoewel dat ook gevoelig is, maar wel erna. Het is een gevoel alsof mijn darmgaatje ontsoken is, een gevoel alsof ik een blauwe plek heb maar dan heeel pijnlijk. Mijn behandelende arts zegt, het is pas 3 maanden dus geduld. Het is voor mij anders meer een kwestie van volhouden en dat valt echt niet mee. Hoelang duurt de genezing na een botox behandeling ? Wordt er toch wel wanhopig van.

    Reageer
Reageer op: Fissuur, Botox & Mariske


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief