Onverklaarbare maag/darm en andere vage klachten

  • #1

    hallo allemaal,

    Een paar weken tot een maand loop ik nu al met onverklaarbare klachten rond. Ik hoop erg dat iemand hier een antwoord op heeft. het begon allemaal met misselijkheid. daarna kreeg ik last van erge steken helemaal in mijn onderbuik, erge vermoeidheid maar toch niet goed kunnen slapen en obstipatie. dit is allemaal een tijdje weggeweest maar daarna begon de ellende weer. elke ochtend als ik opsta ben ik nog vermoeider dan voor ik ging slapen. Mijn onderbuik is af en toe erg hard als je er op drukt en af en toe ook opgezet. Ik heb nu ook juist last van diarree en sinds een aantal weken totaal geen eetlust meer. mijn darmen beginnen 's avonds vaak hevig te borrelen en ik heb dan ook vaak last van winderigheid. soms word ik ook wakker met een erg vervelend gevoel in mijn spieren. Eerst was ik erg bang dat ik zwanger was maar ik heb nu drie testen gedaan dus dan zal dit toch wel betrouwbaar zijn? ik moet er wel bij vermelden dat ik de laatste tijd minder gezond leef met veel meer alcohol, roken en weinig slaap. maar zou dit de boosdoener van alle problemen kunnen zijn? Ik hoop dat iemand iets weet

    Reageer
    #2

    Deze gastro-intestinale klachten samen met een dof gevoel in de spieren kunnen duiden op een stressvolle periode of misschien wel een angst/fobie.
    Natuurlijk zijn er tal van aandoeningen die zulke klachten kunnen veroorzaken. Wie weet is het wel ten gevolge van een slechte levensstijl of misschien zelfs vermoeidheid?
    Ik zou als ik van jou was de dokter eens opzoeken, voor je je onnodig zorgen begint te maken.
    Ikzelf heb gelijkaardige klachten gehad voor meer dan een jaar, en dat bleek een onbewuste angst te zijn.
    Alvast veel succes!

    Reageer
    #3

    ...veel meer alcohol, roken en weinig slaap...

    Precies, de boosdoeners!

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie snelle reacties!
    Jasper: Hoe ben jij erachter gekomen dat onbewuste angst de boosdoener was? Ik ben een week geleden ongeveer naar de dokter geweest en die heeft voor allerlei dingen bloed laten prikken. daar kwam alleen een verhoogde tsh waarde uit. verder geen onderzoeken gehad.
    anoniem: ik weet dat je je daar de dag daarna erg slecht van kan voelen maar zou je daar ook aldoor klachten van kunnen hebben?

    Reageer
    #5

    Ik ben uiteindelijk zonder veel verwachtingen toch maar eens naar de psycholoog gegaan. Ik dacht: als ik zelf nog niet weet wat er mis met me is, hoe gaat die psycholoog dat dan kunnen uitzoeken?
    Maar je moet ze niet onderschatten, want al zeer snel zat ze in de juiste richting. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

    Reageer
    #6

    Laura 1900 schrijft dat haar TSH waarde verhoogd is. Dat betekent dat de schildklier langzamer gaat werken. Dat kan zowel lichamelijk als psychisch klachten geven. Als de T4 waarde nog wel binnen de referentiewaarden is (subklinisch) wordt dit door heel veel huisartsen niet behandeld. Je kunt je hierover informeren op de schildkliersite http://www.hypomaarniethappy.nl.

    Reageer
    #7

    Ik heb deze klachten ook. Ik heb pds, beide vormen, soms tegelijk wat extreme koliek veroorzaakt. Ben ook bij psycholoog geweest die zegt dat het door stress komt en dat ik depressief ben en dat ik aan de antidepressiva moet om overal vanaf te komen, bij die psycholoog ben ik meteen gestopt. Ze gaat juist op negatieve verhalen in waardoor ze me omlaag trekt. Het zat echt niet tussen mn oren hoor die pijn!
    Ik ga straks een allergietest aanvragen van dieren en voedsel. Als je lichaam een allergiesche reactie heeft in het lichaam kan dit ook ernstig zijn.
    De arts zegt tegen mij dat ik meet vezels moet eten, mr dan gaat het juist helemaal mis, zoveel verstand hebben ze er blijkbaar niet van.
    Misschien helpt het voor jouw om een keer sterk te laxeren, ik lag met 4 liter cleanpep aan de maagsonde, ik was 2 weken doodziek maar daarna was het iets beter, maar belangrijk! Nog niet over!

    Ik moet nu naar een mensendiek gebeure.... om met de buikpijn om te gaan .. net of ik nog niet genoeg geleden heb... mrgoed. Ik zou zeker een keer goed laxeren, misschien gaat het wel helemaal weg, je darmen ontslakken is voor een keertje niet verkeerd hoor...

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare maag/darm en andere vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief