Onverklaarbare maag/darmklachten? Wie heeft dezelfde symptomen?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Op dit moment maak ik mij erg ongerust. Al een aantal weken ben ik zeer bang dat ik mogelijk iets ernstigs onder de leden heb. Het is allemaal begonnen een week voor mijn vakantie, 5juli. Ik ontdekte kale ronde plekken op mijn hoofdhuid (haar uitgevallen). Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan. Zij stelde Alopecia areata vast. Dit zou komen door stress. Ik had niet het idee dat ik veel last had van stress, maar ik moet bekenen dat ik mijn diploma heb behaald, een huis heb gekocht en ben begonnen met een nieuwe baan. Dus met een beetje logisch nadenken, het zou best een stress kunnen zijn. Er zijn geen medicijnen voor, dus moet het lichaam het zelf oplossen. Ik ging terug naar huis.

    Een week later vertrok ik naar de Dominicaanse Republiek. Daar kreeg ik last van een opgeblazen gevoel, buikloop en heel veel boeren. Daar een antibiotica kuur meegekregen. Eenmaal thuis is de buikloop hersteld. Het opgeblazen gevoel en het boeren bleef echter. Na mijn vakantie is mijn ontlastingspatroon wel veranderd. Voorheen 1x per dag, nu minimaal s'ochtends en s'avonds. De drang om naar de toilet te gaan is enorm, anders erg veel last van buikkrampen. Daarnaast kreeg ik last van mijn rug ter hoogte van de nieren. Terug naar de huisarts en deze heeft mijn urine bekeken. Niks te zien. Je moet nog herstellen van je vakantie was haar mening.

    Ik heb vervolgens drie weken gewacht op verbetering. Deze kwam echter niet en ik kreeg ook drukpijn ter hoogte van onderzijde borstbeen en navel. Huisarts heeft een bloedonderzoek gedaan gekeken naar bloedwaardes, lever-, nier- en alvleesklierfunctie. Deze waren allemaal oke. Ook de ontlasting is getest op parasieten. Ook deze waren niet te vinden. De huisarts dacht aan een maagzweer of maagvliesontsteking. Ik kreeg maagzuurremmers. Ik ging hiervaan aan de diarree met veel slijm. Ik ben gestopt met de medicatie. Na enkele dagen herstelde mijn ontlastingspatroon, maar mijn frequentie nam toe. Ik ga nu minimaal drie keer per dag naar de toilet, waarbij mijn hoeveelheid ontlasting echt enorm lijkt. Ik ben dit totaal niet gewend. Daarnaast is de vorm ook wisselend. Soms normale conditie (glazende sigaar), soms brijerig en soms kleine worstjes.

    Nu zijn we enkele weken verder en ik voel me nog niet happy. Ik heb inmiddels een maagonderzoek (gastroscopie) gehad om te kijken of mijn maag en twaalfvingerige darm afwijkingen vertonen. Er is niks vreemd waar genomen. De uitslagen van de genomen monsters moet ik nog krijgen.

    Tenslotte vergeet ik nog te vertellen dat ik enkele weken geleden heb ontdekt dat mijn linker onderste ribben hoger liggen dan rechts. Daarnaast voel ik iets onder mijn rib verspringen wanneer ik met mijn hand over de ribben glij. De huisarts zegt dat het mijn buikvlies is en dat we het maar in de gaten moet houden.

    Het punt waar ik me nu druk om maak is mijn ontlastingspatroon en de ribben. Mijn ontlastingspatroon is enorm veranderd in vergelijking met voor de vakantie. Daarnaast is de vorm ook wisselend. Ik moet zeggen dat ik me kan herinneren dat ik vaker wisselende vorm van ontlasting heb gehad, diarree en daarna weer vast, maar niet zoals ik nu ervaar. Ik heb éénmalig bloed bij de ontlasting aangetroffen een week nadat ik thuis ben gekomen. De huisarts is hiervan op de hoogte, maar zegt dat éénmalig bloedverlies niet erg is.

    Inmiddels denkt de huisarts dat het tussen de oren zit. Wat denken jullie? Wat voor stappen zouden jullie ondernemen? En is er iemand die zich in herkend in mijn klachten? Sorry voor het lange verhaal, maar moest het hele verhaal ook gewoon even kwijt.

    Groetjes S
    vrouw 23jaar

    Reageer
    #2

    Hai, drink eens een poos 's-avonds Jacob Hooy gezonde stoelgangthee.

    Succes

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik weet niet of je klachten inmiddels al minder zijn of weg zijn maar ik herken wat van mijzelf in jou verhaal. Ik had ook heel erg last van mijn maag en darmen en moest heel veel boeren.

    Bij mij kwam eruit dat ik een maagbacterie had, ik heb toen een flinke antibiotica kuur gehad en sindsdien is het weg. Wel belangrijk om bij zo'n kuur probiotica te nemen want het is natuurlijk erg heftig voor je darmflora.

    Hoop dat je er wat aan hebt.

    Reageer
    #4

    Mijn advies is zoek het hoger op want voor je weet is het te laat, het is niet niks je darmen moeten het goed doen en niet zoals jij het beschrijft .

    Heel veel sterkte en doe iets !!!

    Reageer
    #5

    Deze klachten komen me heel bekend voor en hoor dan ook graag wat er uiteindelijk is uitgekomen.

    mvg

    Reageer
    #6

    Mag ik vragen hoe dit is afgelopen? Ik heb al een tijd precies dezelfde klachten

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare maag/darmklachten? Wie heeft dezelfde symptomen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief