op zoek naar een antwoord voor de onverklaarbare maagklachten

  • #1

    Beste forummers,

    Na een 2tal lastige jaren met een hernia in de lage rug waarvan ik natuurlijk moest herstellen, en kort daar achteraan nog een slijmbeursontsteking te hebben gehad waaraan ik geopereerd ben in december 2011, heb ik sinds de bovengenoemde operatie last van maagklachten.

    Deze uiten zich in misselijkheid, brandend maagzuur, krampen en steken in de hoge buikstreek, onregelmatige stoelgang, en dit alles berooft mij van mijn energie.

    Nu ben ik al verscheidene keren bij de huisarts geweest met deze klachten, is er gekeken naar eventuele nawerkingen van alle medicatie tijdens de neerplastiek-operatie, dit was niet van toepassing. Toen zijn er een 3 tal bloedonderzoeken geweest (1 voor bacteriën/infecties, 1 voor witte bloedlichaampjes, 1 voor het functioneren van de organen) en via de internist is er een onderzoek naar de ontlasting gedaan om te kijken of er iets van parasieten in zaten o.i.d.

    Dit was allemaal negatief, dus daar was niets mee aan de hand. Het enige wat ik nu nog mee kreeg van de internist was dat het functionele maagklachten zouden zijn en hij alleen nog maar dingen kon uitsluiten.
    Het enige wat deze nog wilde proberen was een gastroscopie, echter heb ik dit nog niet gedaan daar ik er enorm tegenop zie (angst voornamelijk).

    Maar nu bijna 6 maanden verder zijn de maagklachten nog steeds aanwezig, worden wel iets onderdrukt met Omeprazol 40mg op dagelijkse basis, maar het hindert zeker 1x per week mijn gehele functioneren.

    Nu heb ik ook mijn eetpatroon er op aangepast;
    Minder frisdrank, minder suikers, vezelrijk eten, fastfood en pittig eten vermijden. Hierdoor zijn de klachten wel iets minder geworden, maar nog steeds constant aanwezig.

    Nu hoorde ik dat het mogelijk zou kunnen dat ik een maagklep heb die niet helemaal goed sluit..
    Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

    Reageer
    #3

    Hallo,
    ik loop al sinds augustus met dezelfde klachten rond, heb natuurlijk niet deze operaties gehad.
    Maar ik heb enorm last van brandend maagzuur, borrelende geluiden naar de keel en vooral STEKEN! Ik word er niet tegoei van, heb al een gastroscopie onder gaan en daar was niks op te zien, dus het was een overgevoelige maag. Maar de steken zitten bij mij OVERAL, eerst alleen in de buik maar nu ook in de bovenrug, zij en borst! Ik wordt er in mijn functioneren enorm mee gehinderd, kan niet meer mijn normale leven aanhouden.

    Is het bij u na deze 2 jaar uitgezocht en weet u wat het is?

    Groetjes!

    Reageer
    #4

    Is er inmiddels al verbetering?

    Reageer
Reageer op: op zoek naar een antwoord voor de onverklaarbare maagklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief