steekjes en vage pijn darmen – herkenning gezocht

  • #1

    Hallo,

    Sinds een half jaar geleden heb ik last van mijn darmen (denk ik). Bij toeval ontdekte ik, toen ik over m'n bovenbuik krapte, dat ik daar pijn had. Het is heel duidelijk gelokaliseerd, echt op een paar vierkante centimeter doet het erg pijn als ik er op druk. Verder niet.
    Deze pijn zit rechts in m'n bovenbuik, op 2 plekken: net onder m'n ribben en bijna naast m'n navel.
    Ik word niet belemmerd in m'n dagelijks werk. Ik voel me niet bijzonder moe en mijn ontlasting ziet er prima uit. Ik moet elke ochtend naar de wc en zie dan vaak al terug wat ik de vorige dag heb gegeten.
    Maar het zit me niet lekker. Ik voel af en toe een steekje (wat ook wel eens naar m'n rechterzij doortrekt) en als ik 's middags buk voel ik ook alsof er iets in de weg zit, een beetje beurse vage pijn, ook erg gelokaliseerd rechts naast m'n navel. Het wordt niet erger na een half jaar.
    Als ik schuin op m'n linkerzij ga liggen en ik voel dan rechts in m'n buik, voel ik ook dat m'n darm hard en vol is. Ik weet dat ik dit al jaren heb (zeker 12 jaar). Eerst schrok ik er erg van, maar inmiddels ben ik er aan gewend. De huisarts heeft ook al meer dan eens m'n buik gecontroleerd en kan niks vreemds voelen/horen. Ik heb een echo van m'n buik gehad (ook lever, gal, etc) en een bloedtest (beiden in december/januari) waar niks op te zien was.
    Naar mijn idee lijkt het alsof m'n dikke darm rechtsboven lui, vol of ontstoken is. Maar ik zou dan toch meer last moeten hebben van obstipatie?
    Wie herkent het dat je in principe geen darmklachten als kramp/diarree/obstipatie hebt, maar wel een pijnlijke plek als je op je darm drukt?? En wie heeft er andere ideeen?

    Ik ben trouwens een vrouw van 28 jaar.

    Reageer
Reageer op: steekjes en vage pijn darmen – herkenning gezocht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief