Honger-/leeg gevoel

  • #1

    Ik lees veel over mensen met maagklachten die geen eetlust hebben of een opgeblazen gevoel hebben. Maar zijn er ook mensen die net als mij juist een leeg hongergevoel hebben? Dat je je ziek van de honger voelt?

    Ik heb daar al bijna een jaar last van. Maagzuurremmers helpen gedeeltelijk, maar niet genoeg. De helicobacter was niet aanwezig, maar er was wel een verhoogde ontstekingswaarde. Artsen zeiden dat het door mijn medicatie kwam. Die ben ik nu aan het afbouwen, maar het helpt niks. Vorige week kreeg ik ook ineens bloed bij de ontlasting. Nu dus onderzoeken naar parasieten en ontstekingen.

    Reageer
    #2

    Niemand die dat gevoel herkent?

    Reageer
    #3

    Ja, ik herken het gevoel. Na het eten het gevoel hebben niets gegeten te hebben en uiteindelijk pijn hebben van de honger en ook duizelig. De dokter zegt dan gewoon op tijd te eten, maarja het is gewoon niet normaal, vroeger had ik het niet. Nu na een periode van stress is het allemaal begonnen, maar het lijkt maar niet over te gaan. Weet je ondertussen al meer?

    Reageer
    #4

    Bij maagproblemen wordt er vaak geadviseerd vaker kleine porties te eten. Doe jij dat? En daarnaast is na iedere maaltijd een wandeling van ruim een half uur altijd gunstig in verband met het op gang komen van de vertering van de voeding na de maaltijd.

    Reageer
    #5

    Wow dat gevoel van misselijk zijn van de honger herken ik absoluut! Soms zo misselijk dat ik helemaal wit wegtrek en moet kokhalzen. Ook ga ik vaak heel erg trillen en voelt het alsof ik ga flauwvallen. Het is niet zo dat ik na het eten een hongergevoel overhoud, maar ik moet wel aanzienlijk meer eten dan mijn vriendinnen voordat ik vol zit en ik heb veel vaker op de dag zin in eten.

    Gelukkig is het de laatste tijd een stuk minder. De dokter zei dat het misschien maagzuur is, maar maagzuurremmers helpen niet echt. Mogelijk dat het iets met stress te maken heeft. Verder zijn er geen tests op mij uitgevoerd dus ik heb geen medische verklaring voor de symptomen.

    Een tijd lang heb ik zoveel mogelijk suikers etc gegeten als ik zo'n "aanval" voelde opkomen omdat ik het ervaarde als een suikertekort. Dit helpte echter niet, dus daar ben ik maar mee opgehouden.

    Tegenwoordig als ik me weer zo misselijk voel, probeer ik mijn maag leeg te krijgen (vinger in mijn keel) en ga ik daarna lauwe thee met suiker en een eierkoek eten. Ook probeer ik tijdens een gewone maaltijd rustiger te eten en rechtop te zitten. Zodra ik eten zie of ruik word ik hebberig waardoor ik te snel ga eten. (het klinkt nu alsof ik gigantisch ben haha maar dat is absoluut niet zo).

    Misschien dat je er iets aan hebt? Het klinkt waarschijnlijk grof als ik het zo zeg (ik bedoel het absoluut niet zo!), maar ik hoop voor je dat ze een parasiet of ontsteking vinden want dan kunnen ze je behandelen en ben je er vanaf!

    Groetjes!

    Reageer
    #6

    Glaasje water, in kleine slokjes drinken, doet wonderen.

    Reageer
    #7

    Geen parasieten of ontstekingen gevonden.

    Na het eten van een kleine maaltijd zit ik juist enorm vol (baksteen op de maag gevoel), maar na een uur begint de hongerpijn weer. Ik eet zes kleine maaltijden op een dag.

    Qua eten en drinken heb ik alles inmiddels wel uitgeprobeerd, want ik heb er al langer dan een jaar last van. Heb dan ook een doorverwijzing naar de MDL-arts gekregen.

    Reageer
    #8

    Ik heb er ook sinds een half jaar last van. Ik heb ook last van chronische hyperventilatie en ik heb dus altijd last van spanningen en stress.

    Ik heb allerlei testen gehad om te kijken of het aan mijn bloedsuiker lag, maar mijn bloedsuiker is perfect. Na ongeveer een uurtje na het eten begint het hongergevoel bij mij al weer...

    Als ik dan probeer er "doorheen" te gaan, krijg ik hoofdpijn en voel ik me slap en duizelig. Maar als ik dan mijn bloedsuiker meet, is het nog steeds 4,5mmol.(normale bloedsuiker zit tussen 4 mmol en de 8 mmol)
    Ik heb bij een diëtist gelopen voor een suikervrij dieet maar dat heeft niets geholpen.

    De artsen en verder iedereen waar ik ook maar bij ben geweest (internist, diëtist, cesartherapie, psycholoog.) zeggen dus ook dat het bij mij met spanning en stress te maken heeft.

    Maar je wordt gewoon gek van telkens weer dat gevoel van honger of lage bloedsuiker. Misschien is het voor jullie ook handig om eens je bloedsuiker te laten checken?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Erwin, mag ik vragen waarom jij 'altijd last hebt van spanningen en stress'. Heb je zelf enig idee waarom jij 'deze spanningen en stress' hebt, of waarom jij dit zo ervaart?

    Kun je deze zin 'ik heb dus last van spanningen en stress' uitleggen in jouw eigen woorden?

    Joleen.

    Reageer
    #10

    Hoi
    Met spanning en stress bedoel ik een angstig zenuwachtig gevoel.
    Eerst kwam dat alleen door hyperventilatie en bang om een panniek aanval te krijgen.
    Nu ben ik angstig dat mijn bloedsuiker te laag word terwijl dat niet gebeurt,maar het voelt wel zo.
    Volgens de artsen heb ik me dat zelf aangeleerd. En nu link ik spanning in de maag met honger.
    Alléén het vreemde vind ik dan dat als ik eet het even weg gaat.,maar als ik me ontspan dan niet. Ik word dan wel iets rustiger,maar het hongergevoel blijft.

    Reageer
    #11

    wat is dit herkenbaar gelukkig!!! ik heb zo vaak het gevoel dat ik er alleen voor sta.ik heb een maagonderzoek gehad,darmonderzoek. niks gevonden.het vreemde bij mij is dat het begonnen is tijdens mijn zwangerschap vanaf de eerste dag.heeeeel erg hongergevoel,misselijk. toen moest ik bij alles overgeven. dit is nu 9 jaar geleden.ik heb het nu nog steeds.ongeveer 1a2 weken in de 3 maanden.depressief wordt en ben ik ervan.het beinvloed veel.de artsen weten het ook niet, zou het dan toch echt door stress komen??? vriendelijke groetjes hanneke

    Reageer
    #12

    ik heb ook vaak last van een honger gevoel in de maag,als ik gegeten hebt is het even weg.heb het gevoel dat ik mijn maag vol moet houden. heb geen last van maag zuur,wel van lucht opboeren.en ook een opgeblazen gevoel.

    Reageer
    #13

    Ik ben 13 jaar, ongeveer 1.68m lang, en weeg 53 kilo.(of terwijl ik ben dik).
    mijn probleem:
    ik heb heel vaak een leeg gevoel in mijn maag. Na het terug naar huis fietsen van school (8 kilometer)voel ik me slap en misselijk. Dan word ik duizelig en krijg ik het gevoel alsof ik ga flauwvallen. Ik snak dan naar suiker of iets vet en prop ik me helemaal vol met ongezonde dingen. Helaas is mijn lege gevoel dan nog niet over en voel ik me nog ellendiger en krijg ik vreselijke spijt. De uren daarna voel ik me dik en besluit ik te stoppen met het vele eten en af te vallen. Na 1 dag is de verleiding te groot en prop ik me weer helemaal vol en ben ik vervolgens weer depressief. Zo gaat het al een heel jaar en ik wil dit niet langer. Ik hoop dat iemand me kan helpen want ik denk niet dat dit echt normaal is...

    Reageer
    #14

    Zorg dat je boterhammen met kaas bij je hebt of zoute soepstengels. Ook een flesje water is gezond en vult de maag. Vraag ook of je moeder geen ongezonde/vette rommel meer in huis wilt halen, maar fruit en volle vruchtenyoghurt.

    Groetjes

    Reageer
    #15

    Hoi,
    Ik heb ongeveer hetzelfde. Heb vandaag weer eens 4 buisjes bloed laten afnemen voor onderzoek.
    Mijn klachten: hongergevoel, slecht kunnen eten, slecht slapen( het kussen voelt aan als beton), depressief, misselijk, heel veel last van winderigheid, opgezetten buik( wat ik trouwens ook heel erg vind).
    Was 2 weken geleden in een heel klein en rustig dorpje in spanje aan de middellandse zee en voelde me daar in 2 dagen erg opknappen. Ook het hongergevoel werd minder. Ik voelde mee daar gewoon een stuk beter.
    Ben weer thuis en zelfde liedje. Ook al zou het een ernstige mate van stress zijn, is de oplossing toch moeilijk
    Sterkte nog ermee
    Frank(53 jaar)

    Reageer
Reageer op: Honger-/leeg gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief