zuurbranden, heftige buikpijn en uitstraling naar de rug

  • #1

    hallo,

    ik loop nu al dik 1,5 jaar met zuurbranden. Hiervoor ben ik ook al meerdere malen bij de huisarts geweest en telkens krijg ik maagtabletten mee en dan moet het maar over zijn.
    Nu kreeg ik een maand terug ontzettende maagzuur, nogmaals terug naar de huisarts en weer kreeg ik maagtabletten. Nu werd er wel gezegd dat als het niet overging ik een maagonderzoek zou krijgen.
    afgelopen donderdag ben ik dus weer naar de huisarts gegaan, omdat het gewoon heftiger was geworden. Ik moest zo nu en dan zuur braken, heftige buikpijn wat ook nog heel erg uitstraalt naar de rug en ontzetten aan de diarree.
    ik werd onderzocht door een stagiaire, die me het idee gaf dat ik nu eens serieus werd genomen. ze moest het daarna wel overleggen met mijn huisarts die vervolgens maar het kamertje binnenkwam. volgens mijn huisarts moet het allemaal tussen de oren zitten en ligt het er aan dat ik wat steviger ben. de stagiaire schrok hier zelfs van want zei dat dat men maag wel eens ontstoken kon zijn of iets met de gal.
    ik ben nu weer naar huis gestuurd met maagtabletten, maar de klachten van de rug worden heftiger, ik weet niet meer hoe ik moet zitten. buikpijn is heftiger, ik hoef maar iets te eten of even daarna moet ik naar het toillet..alleen het zuurbranden is af en toe weg.

    wat raden jullie aan?

    Reageer
    #2

    Ik heb het vermoeden dat de huisarts meer adviezen gegeven heeft dan alleen de maagtabletten. Welke adviezen waren dat en wat heeft u hier zelf al aan gedaan?

    Reageer
    #3

    hij heeft mij verder geen adviezen gegeven. Hij zei dat het bij mij tussen de oren zat en dat ik de maagtabletten maar weer twee weken moet nemen en dan maar weer terug moet komen.

    Reageer
    #4

    Er gelden wel degelijk leefregels en adviezen die de huisarts gegeven zou kunnen hebben die goed geholpen zouden kunnen hebben!

    Reageer
    #6

    met die dingen hou ik sowieso al rekening, ik rook en drink niet.
    ik kan alleen maar water drinken anders gaat het niet goed en met eten moet ik helemaal oppassen vettig en pittig komt ook totaal verkeerd aan veroorzaakt braken en ontzettende diarree

    Reageer
    #7

    Vet eten en diarree doet aan de galwegen denken. Zijn die ooit onderzocht. Trouwens, met acute medische klachten gaat u het beste wederom naar de huisarts.

    Reageer
    #8

    neej nog nooit onderzocht en dat was ook de vraag aan mijnhuisarts of dat mocht maar kreeg toen dus te horen dat alles tussen de oren zat. maar als het niet ophoud zal ik zeker dinsdag contact met de huisarts opnemen

    dankje:D

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    gewoon terug naar de huisarts en hem vriendelijk verzoeken u door te verwijzen voor verder onderzoek, dit is gewoon niet lekker zo.
    maag en gal dienen te worden onderzocht.
    hou je inderdaad wel aan de leefregels, niet roken, geen alcohol, niet te vet, te pittig, te zoet.
    zet het hoofdeinde van het bed wat hoger.
    als je te zwaar bent zou je daar iets aan kunnen doen.
    maar ook een onderzoek!
    sterkte Brenda

    Reageer
Reageer op: zuurbranden, heftige buikpijn en uitstraling naar de rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief