Maagpijn, darmpijn of toch iets anders? Vooral tijdens zitten

  • #1

    Al twee weken heb ik last van mijn maag en darmen. Elke dag zit de pijn op een andere plaats. Het begon met last van mijn darmen waarbij ik het gevoel kreeg dat er diaree aankwam. Dit bleek echter niet het geval. Mijn stoelgang was 'normaal'. Normaal betekent voor mij 1x per 2dagen. De pijn komt vooral naar boven nadat ik wat drink of eet. Wat ik eet en drink is in het afgelopen jaar niet drastisch veranderd. Ik drink ruim 2L water per dag, eet veel groente, gruit, granen etcetera en heb geen last van overgewicht.
    De pijn bestaat uit een hevige steek waarbij ik 'samenrol' maar waarbij de pijn juist zakt wanneer ik ga liggen op mijn zij of rug. De pijn begint altijd tijdens het zitten. Ook tijdens lopen voel ik het maar als ik lig is het snel over.
    Deze steken heb ik ongeveer 3 tot 5x per dag. En de plek varieert elke keer weer. Vandaag heb ik maar op 1 plek last en dat is onder mijn ribbenkast een stukje rechts van het midden. Het voelt als een blauwe plek maar het is juist een bult. Dit voelt alsof je op een railing hangt. Deze pijn zakt niet (tenzij ik lig).
    Mijn huisarts is met vakantie en ik kan pas volgende week woensdag bij haar terecht (ik ga liever niet naar een vervangend arts indien het niet ernstig is) en zou graag jullie mening willen horen. Is dit herkenbaar voor iemand? Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
Reageer op: Maagpijn, darmpijn of toch iets anders? Vooral tijdens zitten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief