Gevoelige plek rechtsboven in buik, onder ribben

  • #1

    Goededag,

    Ik ben een vrouw van 37 jaar en heb sinds een maand last van een gevoelige plek rechtsonder mijn ribben. Als ik mijn hand er op hou en ik draai mijn bovenlijf voel ik ook iets over elkaar schieten. Het is niet echt pijnlijk maar ik voel het wel gedurende de dag. Verder heb ik geen last wat betreft de stoelgang. Wel ben ik de laatste tijd erg moe. Komt dit iemand bekend voor?
    Alvast bedankt.

    Groeten Petra

    Reageer
    #2

    Pijn rechts boven in de buik in de regio onder de ribbenboog en boven de navel kan duiden op aandoeningen van de galwegen, de lever en de alvleesklier. Ga naar de huisarts voor onderzoek van de buik en eventueel bloedonderzoek.

    Reageer
    #3

    @ Pearly, doen wat Bram zegt: ga echt even naar de huisarts en laat het onderzoeken!
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #4

    Laat je weten wat de huisarts gevonden heeft?

    Reageer
    #5

    Ik ga morgen naar de huisarts, ik ben ook benieuwd wat hij zegt.

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik ben vandaag naar de huisarts geweest. Ze heeft me onderzocht en voelde ook het verschuiven van iets.
    Volgens haar is het het zwevende rib syndroom,
    rib-tip syndroom of slipping rib syndroom.
    Ze had het nog nooit zo duidelijk gevoeld. Ik moet nu op mijn houding gaan letten, dus rechtop zitten en lopen. Eventueel kon ook wat pijnstillers nemen.
    Ik ben nu gelukkig erg gerustgesteld want de klachten namen in hevigheid toe.

    Groeten Petra.

    Reageer
    #7

    Pijn in de rechter bovenbuik komt vaak voor. De meest voor de hand liggende oorzaken van pijn in de rechterbovenbuik hebben te maken met de gal en de darmen. Een zeldzame oorzaak die vaak over het hoofd wordt gezien is inderdaad het zwevende-ribsyndroom. Klachten bij het zwevende rib syndroom zijn vaak houdingsafhankelijk waarbij de betreffende rib in het gedrang komt bijvoorbeeld bij onderuit gezakt op de bak zitten of bij bukken om de schoenen te strikken. De meest aangewezen behandeling zijn houdingsadviezen, logischerwijs om de zwevende rib te ontzien. Hiermee kunnen de klachten permanent verdwijnen.

    Reageer
    #8

    fijn dat ze een oorzaak weten en ik hoop dat door aan je houding te werken dat het over gaat. Neem maar niet teveel pijnstillers. Ik had alleen voor de zekerheid toch een bloedonderzoek aangevraagd, want van het zwevende rib syndroom word je niet moe, en moeheid is ook 1 van je klachten. Als je dus andere klachten krijgt schroom dan niet, maar ga dan even terug naar de huisarts.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vermoeidheid is een algemeen bekend gevolg van pijn. De pijn is verklaard door de zwevende rib, dus er is wel degelijk een verklaring en nader onderzoek lijkt derhalve niet geïndiceerd bij de diagnose zwevende rib.

    Reageer
    #10

    Hoi

    Klinkt heel logisch die zwevende rib, ik ben al 3 mnd aan het tobben met buikklachten (en vermoeidheid), via de huisarts doorgestuurd naar de maag-darm-lever arts en allemaal vervelende onderzoeken gehad waar niks uit kwam.
    nu blijkt inderdaad ook dat het slipping-rib syndroom de oorzaak is.
    jammer dat bij veel artsen nog zo weinig bekend is hierover, had mij een hoop ellende kunnen besparen.

    Reageer
    #11

    rib klachten rechts onder

    Reageer
    #12

    Ik heb dezelfde klachten alleen links. Ben ook naar de huisarts en een eerste hulparts geweest. Ze zeggen beide dat het een spierkwestie is maar de pijn blijft maar, al twee maanden. Ik merk op dat ik voldoe aan de criteria voor dat zwevende rib syndroom omdat mijn houding ook verkeerd is en de rib pijn doet. Het straalt van mijn rug over de flank naar mijn maag. Het is vooral een zeurend gevoel. Kan iemand mij vertellen wat die houdingadviezen zijn, dan kan ik dat proberen

    Hoop snel iets te horen...

    Reageer
    #13

    goede morgen ik heb last van mijn buik heb er voor in het ziekenhuis gelegen maar kunnen niets vinden en ik heb best heel veel pijn het is niet uit tehouden heb best zware pijn stillers maar helpt niet ik slaap niet durf niet tehoesten en het is net of er iets klapt en het is hard het voelt net een bal ik heb mijn galblaas niet niet meer dus weet echt niet wat het is

    Reageer
    #14

    Als je zware pijnstillers slikt, neem daar dan ook maagbeschermers bij in.

    Reageer
    #15

    margaret, ik herken jou klachten.Is er nu al een diagnose gesteld? Ik loop al 8 jaar met dezelfde klachten zonder diagnose.

    Reageer
Reageer op: Gevoelige plek rechtsboven in buik, onder ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief