aanhoudende buikpijn

  • #1

    Iemand een idee?

    Ik heb nu een 1,5 week last van buikpijn de eerste paar dagen had ik ook wat koorts, ik ben van de week bij de dr. geweest en heeft aan mijn buik gevoeld (zachte buik) en mijn urine nagekeken, ze kon niets vinden en ben dus weer naar huis gegaan in de hoop dat het wel weg zou trekken......

    Maar nee de pijn blijft ik heb wel een normale stoelgang en de pijn zit midden onder in mijn buik naarmate de dag verstrijkt wordt de pijn heviger en verspreid de pijn naar de gehele onderbuik en rug s'nachts kan ik niet meer op mijn buik liggen (te pijnlijk)ik heb wel bewegingsdrang dit verzacht soms wat.

    aandachtspunten: galstenen zijn uitgesloten de galblaas is al verwijderd.
    maagzweer zie ik ook niet zitten heb ik ooit eerder gehad ken het gevoel.
    Ik heb een maagbandje nu een half jaartje.

    vr. gr. Bianca

    Reageer
    #2

    Houdt u zich aan de richtlijnen voor een maagband? Waar bent u behandeld? Wie is uw behandelend arts? Wat vind deze arts van uw klachten? Maagpijn bij een maagbandje is namelijk verdacht voor mogelijke bekende complicaties die vaker voorkomen bij maagbandjes. De oorzaak is vaak teveel en te snel eten.

    Mogelijke complicaties na een operatie waarbij er een maagbandje is geplaatst zijn onder andere:

    - De maagband kan zich 'verplaatsen door weg te glijden', zogenaamd slippen.
    - Als gevolg van het in de wand van de maag groeien kan de maagband zich verplaatsen en zo de maagwand beschadigen. Dit wordt erosie en migratie genoemd.
    - Uitzetten van het gedeelte van de maag dat boven de maagwand zit.
    - Regurgitatie, 'brandend maagzuur'
    - Maagzweer
    - Gastritis

    Deze gevolgen kunnen allemaal het gevolg zijn van de principiƫle reden van de behandeling, namelijk overeten, in ieder geval meer eten dan er in de maag past.

    Gezien het feit de klachten toenemen in de loop van de dag, lijkt er sprake van een cyclische oorzaak, en de enige die ik zou kunnen bedenken is het eten op zich.

    Reageer
    #4

    Het kan zijn dat het slangetje van de maagband los is van het ventiel. Dit geeft flinke buikklachten. Ik heb het zelf nu voor de 3e keer. Laat even een maag en buikfoto maken.

    Reageer
    #5

    He yvonne

    Sinds 1 een paar dagen heb ik heftige maagpijn / krampen en die komen met vlagen .
    De pijn zit achter mijn borstbeen en trekt geregeld richting mijn keel .
    Ik heb met t ziekenhuis gebeld en heb maagbeschermers gekregen en moet weer vloeibaar eten .....maar ik merk nog geen verschil .

    Nu lees ik jouw post en idd bij mij hebben ze 2 weken geleden het poortje verwijderd en het slangetje zou in de buikholte verdwijnen en zou geen kwaad kunnen .

    Reageer
Reageer op: aanhoudende buikpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief