Groeiende gevoeligheid

  • #1

    Hoi allemaal. Sorry voor het lange onderstaand verhaal, maar ik begin ten einde raad te worden.

    Ik ben 26 jaar oud, normaal van gewicht en heb de volgende vastgestelde problemen.
    - Diabetes, bloedsuikers heb ik goed onder controle
    - FMF (Familiaire Mediterane Koorts), een auto-immuunziekte. Periodieke koortsaanvallen en buikpijn. Hiervoor slik ik Colchicine. In de bijsluiter staat er dat bij langdurig gebruik de spijsvertering aangetast kan worden, ik slik deze inmiddels meer dan 9 jaar.

    Nu heb ik enorm veel klachten als het gaat om afbreken van voedsel. Bijna 9 jaar geleden bij een allergie en lactose onderzoek is vastgesteld dat ik gevoelig was voor soja-olie en dat ik ook lactose intolerant was.

    Iedere keer wanneer ik deze dingen binnen kreeg werd ik ziek en kreeg ik de volgende klachten:
    - Opbouwende buikpijn. Darmen erg onrustig, geen geluid, maar veel pijn. Lijkt net alsof er iets gekookt wordt in mijn darmen. Deze fase duurt enkele uren(ongeveer 10-20 uur) tot de braakfase.
    - Koorts(39 graden, waarschijnlijk om de infectie in mijn darmen te verhelpen). De koorts blijft lang aanhouden.
    - Braken(minimaal 1x en maximaal 10x), ongeveer 3-4 uur lang.
    - Nadat de koorts is gezakt en de neigingen tot braken verdwenen zijn heb ik dan nog 2-3 dagen last van pijn in mijn romp.

    De hoeveelheid bij lactoseproducten heeft geen invloed op het eindresultaat. De kleinste stukje lactose kan mij al plat leggen(bijvoorbeeld 0.1 gram). De afgelopen jaren ben ik steeds gevoeliger geworden voor andere voedseltypes, maar nog niet zo sterk als bij lactose. Ik kan geen rauwe groenten/fruit meer verdragen. Noten heb ik ook last van. Ook van fruitdrankjes(behalve sinaasappelsap) krijg ik klachten. Ik denk dat ik gevoelig ben geworden voor fructose, maar ben er niet 100% zeker van.

    Ik leef met een erg streng dieet waar ik bijna iedere dag hetzelfde eet, behalve tijdens het diner. Brood, vlees en gekookte groenten is ongeveer mijn dagelijkse dieet. Ik snoep niet en eet geen vettige producten ivm mijn diabetes.

    Ik begin te twijfelen of het überhaupt iets met mijn allergieën/intoleranties te maken heeft. Alle soorten voedsel waar ik inmiddels gevoelig ben geworden leiden tot het zelfde resultaat en het duurt altijd enkele uren voor ik er iets van merk. Mijn ontlasting is in orde en heb er nooit last van gehad.

    Mijn internist boeit het allemaal niet zo en ik begin een beetje ten einde raad te worden. Als iemand tips heeft dan hoor ik het graag.

    Reageer
Reageer op: Groeiende gevoeligheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief