Buiksteken

  • #1

    Hallo,

    Sinds een maand heb ik wat last van steken. Eerste week kon ik wat moeilijker naar de wc (harde ontlasting), daarna ging het wel weer omdat ik goed gezonder ben gaan eten. Wel is het af en toe dat ontlasting wat harder e.d. of minder is als normaal. Ik ga wel gewoon eenmaal per dag naar de wc soms wat beter als anders, ontlasting is ook bruin.

    Dokter heeft darmfoto gemaakt en bloed geprikt maar daar was geen verstopping op te zien of ontsteking. Toch door de maand heen heb ik aan de rechterkant van mijn navel steken en een bepaalde druk in mijn buik. Dit heb ik dagelijks bijna met pieken en dalen. Wat kan dit wezen volgens jullie? De dokter zegt nog een paar weken aan te zien en dan weer eens kijken als het nog niet weg is. Ik heb nooit last van mijn buik/darmen (?) normaal gesproken en opeens wel.

    Reageer
    #2

    Het is goed dat je bij de dokter bent geweest. De dokter heeft jou kunnen onderzoeken en heeft je verder geholpen. Misschien had de dokter je nog kunnen vertellen dat als je het voedingspatroon gaat veranderen, dat de darmen daar aan moeten wennen. Daarom vind de dokter waarschijnlijk dat je het nog even kunt aanzien. De dokter heeft je ook gezegd dat als de klachten toenemen of niet overgaan, dat hij jou weer verder helpt. Als het nou ineens heel erg wordt, bel dan gerust even met de assistente van de huisarts, die kan je op dat moment vast verder helpen. En tot die tijd, ga zo door met gezond eten en drinken en bewegen. Heel goed van je.

    Reageer
    #3

    Fijn, bedankt voor je antwoord. Maar is het niet apart dat als je normaal nooit last hebt je dan opeens last hebt? Ik ben twintiger dus normaal lijkt mij dit niet of wel?
    Inmiddels ga ik de zevende week in, duurt dat ook zo lang dan dat wennen...?

    Reageer
    #4

    Ik merk dat je je oprecht zorgen maakt en niet gerustgesteld bent door de huisarts. De patiënt is altijd degene die het beste kan voelen wat er aan de hand is. Als u zich zorgen blijft maken, ga dan terug naar de huisarts.
    Wilt u ons op de hoogte houden?

    Reageer
    #5

    Trouwens mijn ontlasting is donkerbruin meestal. Ook gebeurt het soms dat het donkerbruin en lichtbruin is (1 drol, twee kleuren). Verder zoals gezegd dan die steken of dat drukkend gevoel. Eind deze week ga ik nog maar eens naar de dokter denk ik. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn als je zo het hele verhaal leest...?

    Reageer
    #6

    Pijn in de buik kan van alles zijn. Zonder een lichamelijk onderzoek door een arts is het niet te zeggen wat er bij jou aan de hand is.

    Reageer
    #7

    Okay.... Vd week echo gehad, allemaal netjes in buik. Nu verder kijken wat nu te doen. Sinds paar dagen zijn steken in rechterkant buik wel weg gelukkig. Aparte is wel dat ik nu en rechts en links door de dag heen druk voel in mijn buik. Ook heb ik last van mijn rug/ onderrug /zij die lijkt te slapen/die drukt...iemand idee wat dit zou kunnen zijn icm hiervoor beschreven klachten?

    Reageer
    #8

    Een mogelijkheid is altijd het prikkelbare darm syndroom zolang er geen diagnose is gesteld.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Buiksteken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief