Pijn rechts onderbuik

  • #1

    Hallo
    Sinds gisteren heb ik terug pijn in mijn buik, dit is een stekende, zeurende pijn. Altijd aan mijn rechterkant. Nu ze hadden klieren gevonden in mijn buik enkele weken geleden, maar als ik druk op mijn buik doet het pijn ik zie ook een klein blauw plekje op de plaats wat zou dit zijn ? kan ik appednicitis uitsluiten? Ook heb ik constant honger
    Graag antwoord nog!

    Reageer
    #2

    Nee, een blinde darm ontsteking kan alleen worden uitgesloten door een arts die je onderzoekt. Met de door jou genoemde symptomen is het verstandig een arts te consulteren. Mogelijk is er sprake van een blinde darm ontsteking, maar ik ben nog minder gerust op de blauwe plek. ga naar de huisarts voor onderzoek en een diagnose. Een blauwe plek is trouwens een teken dat er bloed uit de bloedvaten is getreden onderhuids, dus er lijkt echt wel 'iets' stuk te zijn!

    Reageer
    #3

    Voor meer duidelijkheid over een mogelijke oorzaak van de buikpijn bezoekt u de huisarts. Een symptoom dat juist niet op een blinde darm ontsteking lijken te wijzen is de grote eetlust. Is de betreffende plek op de buik rechts onder pijnlijk als je erop drukt?
    Nogmaals, bij het vermoeden van een appendicitis dient de patiënt altijd naar de huisarts te gaan voor verdere diagnostiek.

    Reageer
    #4

    Ja deze plek is pijnlijk als ik erop druk.

    Reageer
    #5

    Ga naar de dokter als er sprake is van acute buikpijn rechtsonder due gepaard gaat met koorts en braken, en als de buikpijnklachten langer dan vier uur aanhouden is spoedeisende hulp nodig.
    Een appendicitis kan erg lastig vast te stellen zijn. Bij verdenking op een blinde darm ontsteking is het verstandig hiermee rekening te houden.

    Reageer
    #6

    koorts en braken he ik niet wel al aanhoudende buikpijn..

    Reageer
    #7

    Zit de buikpijn steeds op dezelfde plek? Is de pijn anders voor of na het toilet gaan of voor of na het eten? Buikpijn kan veel verschillende oorzaken hebben, waarvan er maar eentje een appendicitis is. Een veel voorkomende oorzaak van onverklaarde buikpijn is het prikkelbare darm syndroom. Maar misschien is het wel een gynaecologische aandoening. Is er aanleiding te denken aan een oorzaak die te maken heeft met de geslachtsorganen, zoals vagina, baarmoeder en eierstok (rechts!)

    Reageer
    #8

    Het is zoals een druk die in mijn buik zit, het is heel raar.
    Er zijn paar plaatsen waar ik druk rechtsonder waar het pijn doet, en ik als ik druk verhardingen .. zoals bolletjes.. Mss mijn klieren die terug opzetten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Volgens mij heb je gewoon last van je darmen. Hoe is het met jouw ontlasting de laatste tijd? Heb je een bolle buik? Kan je makkelijk poepen? En hoe vaak per dag of per week poep je? Heb je al geprobeerd wat lichtere voeding te gebruiken en meer te drinken? Jouw klachten lijken op verstoppingsklachten, obstipatie dus.

    Reageer
    #10

    Lees de patiënten informatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over:

    Verstopping
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF17.htm

    Reageer
    #11

    Ik ga heel weinig naar het grote toilet, het gaat gewoon niet.
    Vandaag is dit gelukt maar de pijn blijft.
    Nu als ik kijk naar mijn buik zie ik dat hij op de plaats waar ik pijn heb rood staat, dit is toch een symptoom voor een ontsteking?

    Reageer
    #12

    kom op : naar de huisarts, niet op het forum blijven met deze klachten.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #13

    De dokter komt morgen ik heb een afspraak ermee...

    Reageer
    #14

    Het is dus al van vrijdagnamiddag dat ik pijn he, dus kan ik appendix uitsluiten? Dit duurt normaal niet zo lang zeker ?

    Reageer
    #15

    Volgens mij heb je eenvoudig last van obstipatie. De ontlasting is zo hard en dik, dat het in de darmen blijft vastzitten. Dat kan precies de buikpijn geven die je beschrijft.

    Reageer
Reageer op: Pijn rechts onderbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief