Te veel boeren laten!

  • #1

    Hey ik zit met een ernstig beschamende probleem!

    Sinds een paar maanden geleden heb ik gemerkt dat ik echt ontzettend veel boeren laat!
    Met ontzettend veel bedoel ik dan ook iets van 30 keer per minuut, en dat kan minuten lang volhouden.
    Ik kan het wel in controle houden, ik doe het dan ook alleen als ik alleen ben.
    Dan doe ik het ook zo veel mogelijk, zodat het allemaal gewoon mijn maag uit kan lopen.

    Ik heb daarnaast niet echt last van mijn buik of maag, alleen dat mijn maag ook heel vaak rommelt, ik weet niet of dat er iets mee heeft te maken.

    En nou vraag ik me af of ik hiermee naar de huisarts moet of of dat het gewoon voor kan komen? En hoe is het dan te verminderen??

    Groetjesss, A

    Reageer
    #3

    Ik moet nu ook al 2 jaar en 4 maanden alleen maar boeren laten en heel veel winden ook het gerommel in mijn buik heb ik last van. Ben nu doorwezen naar het AMC en daar hebben zij het over inslikken van lucht. Ik weet dat het niet het geval is en het komt van binnenuit. Je voelt daadwerkelijk die druk op je borst waardoor je wat lucht inslikt om het vrij te geven. Ik heb vorige een darmspoeling gedaan, ik was verbijsterd wat er aan kakstenen voorbijkwam. Moet nog 3 behandelingen hebben maar ik ven een hoop lucht kwijt en ik voel me prima. Moet nog veel boeren maar minder dan afgelopen tijd. Een goed advies: doe een darmreiniging!!!

    Reageer
    #4

    Ik heb 2.5 jaar lang o.a. jouw klachten gehad en door het volgen van een streng voedingspatroon ben ik nu bijna klachtenvrij!

    Mijn klachten waren:
    * eerste maanden vooral 's ochtends misselijk
    * na paar maanden begon ik steeds vaker hevig te boeren
    * dit ging gepaard met een opgeblazen gevoel en pijn in buik door al dat gas.
    * af en toe branderig gevoel in maag en slokdarm (waarschijnlijk ontstonden er irritaties door het maagzuur wat mee naar boven komt tijdens opboeren)
    * een tijdje sterk wisselende ontlasting, qua kleur, structuur en vochtigheid.
    * het ergste vond ik dat ik me regelmatig ongemakkelijk voelde in sociale situaties en dat ik dus niet 'normaal' meer m'n dingen kon doen.

    Na naar drie verschillende huisartsen geweest te zijn, die allemaal een andere oorzaak hadden (PDS, stress en lucht inslikken), heb ik een doorverwijzing gevraagd naar het ziekenhuis en er is het volgende onderzoek gedaan: lactose test, gluten, endoscopie, echografie, bloedtest en ontlasting. Daar kwam niets uit. Verder heb ik verschillende diëten geprobeerd: gluten, lactose en het specifieke koolhydraten dieet. Deze diëten, vooral het specifieke koolhydraten dieet, verminderden de gasvorming (en dus het boeren) een beetje.

    Zelf kon ik het niet geloven dat de hoeveelheid lucht die bij het boeren naar buiten kwam, veroorzaakt werd door het inslikken van lucht. Maar waar kwam al die lucht dan wel vandaan? Het enige antwoord dat ik kon verzinnen zijn dat bacteriën en/of schimmels het produceren in je maag en/of darmen.

    De oplossing bij mij was het volgen van een voedingspatroon zodat (slechte) bacteriën en/of schimmels minder kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. (Ook een soort darmreiniging, maar dan door je voeding aan te passen)

    Dit dieet lijkt op het specifieke koolhydraten dieet, behalve dat je o.a. ook het erg zoete fruit moet vermijden, gasvormige groenten vermijden, probiotica nemen en je voedsel met anti virale eigenschappen moet toevoegen, zoals: kokosolie, oregano, cayennepeper, grapefruit etc. Bij mij helpt het eten van chilipeper zeer goed!

    Als je dit dieet wil proberen, zal het in het begin erg lastig zijn, want je moet heel veel lekkernijen vermijden en je hele voedingspatroon omgooien. Zelf merkte ik na twee weken al flink wat resultaat, en dat gaf me genoeg motivatie om door te gaan. Ik kon eindelijk weer, na 2.5 jaar, gewoon m’n dagelijks dingen doen. Ik ben nu twee maanden bezig en ben er (nog) niet helemaal vanaf gekomen, maar als het zo blijft vind ik het prima.

    Nog een aantal opmerkingen:
    * De medicijnen die bij mij werken als ik toch nog last heb van gasvorming: Maalox Plus (dus niet de gewone maalox) en Centangeli (merk Bloem, natuurgeneeskundig middel). Voor de maaltijd een theelepel centangeli onder je tong druppelen (zodat het snel in je bloed wordt opgenomen). Ik heb geen idee waarom dit werkt.
    * Ik weet nog niet waarom die disbalans (tussen goede en slechte bacterien) in m’n darmflora is ontstaan. Ik vermoed nu dat het bij mij iets te maken heeft met het slikken van de anticonceptiepil (de klachten ontstonden tegelijkertijd). Het kan misschien ook liggen aan het een slechte vertering van koolhydraten of vetten etc, waardoor er rotting optreedt.
    * Door dit dieet is ook m’n chronische vermoeidheid verdwenen :D.
    * Iedereen mag me ook vragen over dit onderwerp

    Succes met de zoektocht naar een oplossing!
    Julia

    Reageer
    #5

    Dag Julia,
    Ik zo graag meer info willen over het dieet wat je volgt. Ik kamp al een hele poos met klachten als veel boeren laten, een continu vol gevoel in mijn maag, en oververmoeidheid. Ik herkende veel in jou verhaal, vandaar dat ik graag zou willen weten wat het dieet precies inhoud.

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    Ik heb nu sedert 1jaar dag in daguit dat ik boeren
    laatde ganse dag door.Ik ben door de medische molen
    geweest en hebbenniets gevonden.vanaf ik opsta tot
    het slapen gaan gaat het maar door,ik wil graag hulp en weten wat ik moet doen ik heb hetzelfde als jij maar nog in een hogere fase.groetjes, Nikki

    Reageer
    #8

    Na dat ik een paniekaanval heb gehad en bezig met met de oefeningen van ademhalen ben ik wel steeds meer aan het boeren laten hoe kan dat

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Misschien gaat er dan toch iets niet helemaal goed met de ademhalingsoefeningen.
    Welke oefeningen zijn het?

    Reageer
    #10

    Hoi Julia,

    Ik heb net hetzelfde probleem.
    Ben al 2 weken heel mager aan het eten, maar het boeren blijft.
    Hoe is het intussen bij jou verlopen? Want jouw probleem dateert van 2011.
    Is dat bij jou helemaal verdwenen. En hou jij je nog altijd aan dat dieet.
    Groetjes. Mieke

    Reageer
    #11

    hoi sinds kort heb ik ook diezelfde last , veel boeren op bepaalde momenten van de dag of na iets gegeten te hebben , ik voel ook een soort opgeblazen gevoel in de buik , soms voel ik ook een druk op me borst en het lijkt erop dat je kort ademig van wordt maar zodra je een paar keren hebt geboerd dan gaat het weer over , eneige idee wat dit kan zijn , ik gebruik ook emoprazol voor maagzuur wat ook sinds kort bij me opkomt

    Reageer
    #12

    Hallo     ,ook ik heb al vanaf 2014   last  van  overmatig  boeren  ,ga dus   gezelschap etc. vermijden .Heb  nu  een homeopaat  ingeschakeld   want van alle geneesmiddelen van huisarts  zijn de bijwerkingen  vaak   ;spijsvertering problemen.Ik heb  ook een wisselende stoelgang  en doe  daar alles voor , neem op  mijn  nuchtere maag  een glas  lauw  water ,doe  1 eetlepel  lijnzaad olie  in mijn  yoghurt  met  volkoren cornflakes ,gebruik  iberogast    voor maag en darmen    ppppffffff    elke dag  een plak  ontbijtkoek   etc.Ook  ik heb de  ervaring  dat iets  achter over leunend   op toilet   de stoelgang   makkelijker  gaat .  Soms  wil  , door je  neus  inademen  en  flink   en  lang  door de mond  uitademen ,wel verlichting  geven  voor het boeren ,je blaast   overtollig  lucht   weg  lijkt wel.  Ik  hoop  dat de homeopaat /natuurgenezer   een afdoend  middel  of  therapie  voor  mij  heeft .

     

    Reageer
    #13

    hallo ik heb dat probleem ook. Maar ik heb het echt alleen in de avonden als ik ga liggen. Weten jullie Mischien wat het kan zijn?

    Reageer
    #14

    Ik heb ook al jaar last van overmatig boeren en ben dat zo beu

    Iemand tips want aan mijn maag vinden ze niets

    Reageer
    #15

    Bij veelvuldig boeren en eigenlijk alle gezondheidsklachten kan het raadzaam zijn om bij de basis te beginnen. Zoals goede voeding. Vaak eten we teveel snelle suikers. Let ook op de verborgen suikers. Beter bij elk eetmoment complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Vergeet ook niet de oplosbare vezels. Ook kan het zijn dat er voedingsmiddelen zijn waar je niet goed tegen kan. Zo is kaas best zwaar verteerbaar. Beter ook geen dingen als frisdrank drinken.

    Verder kan je nog bepaalde tekorten hebben aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bij maagzuurproblemen speelt een tekort aan maagzuur, waardoor je problemen kan krijgen. Voor de aanmaak van maagzuur zijn ook allerlei stoffen nodig.  Veel mensen komen stoffen tekort als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3 en nog andere stofjes. Kan raadzaam zijn om je eens te verdiepen in gezonde voeding en gezondheid. Bepaalde kruiden kunnen ook helpen ondersteunen.

    Reageer
Reageer op: Te veel boeren laten!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief