buikkramp

  • #1

    goedenavond iedereen,

    Ik heb een vraag ivm. buikkramp. Ik zit al heel de avond internet af te speuren maar kan niet veel vergelijkends vinden.

    Ik heb sinds gisteravond een uur of 7 hevige buikkramp. Ik heb dit al enkele keren gehad, en als ik dan naar de wc geweest was zakte het af. Echter nu blijft de klacht.

    afgelopen nacht had ik volgens mij lichte koorts, ik had het erg koud en kon enkel op mijn zij liggen. Na het innemen van een advil liquidcap van 400mg zakte de pijn en heb ik enkele uren kunnen slapen. Wel ben ik voor het slapen nog naar de wc geweest en de ontlasting was normaal.

    Vanochtend ben ik om 5 uur wakker geworden met onverminderde pijn. Enkel door op mijn rug te liggen zakte de pijn.

    Vandaag ging redelijk, 1 keer naar de wc met lichte diarree, verder geen koorts meer. Wel op sommige momenten een klein beetje misselijk maar dat was eigenlijk gewoon van de pijn.

    De pijn bevind zich voornamelijk in de onderbuik, rond de navel. Als ik in mijn rechter zij druk wordt de pijn erger. En als ik los laat wordt de pijn weer normaal. Ook voelt mijn buik niet hard of opgezwollen. Momenteel is de pijn draaglijk zolang ik zit of op mijn rug lig, maar op mijn zij liggen gaat niet.

    Wie weet wat dit kan zijn? de huisartsen post gaf als advies het nog een dagje aan te kijken en dan eventueel nog eens terug te bellen.

    Reageer
    #2

    Ik vergat erbij te melden dat ik zaterdag een feest heb gehad met diner waar ik voornamelijk vis en bier op heb.

    Reageer
    #3

    ik vind het moeilijk zo op het forum hier een diagnose te stellen.
    je geeft niet over en hebt geen diaree, dus niet echt een voedselvergiftiging.
    vind ook de pijnklacht en dat je niet op de zij kan liggen wat zorgelijk.
    het kan blindedarm - zijn of een darmonsteking zijn.
    als de pijn erger wordt, of als je koorts krijgt gewoon de huisartsenpost weer bellen voor overleg!
    anders morgenochtend naar de huisarts gaan.
    gewoon geen risico nemen.
    beterschap, Brenda

    Reageer
    #4

    De geachte zou dan uitgaan naar een voedselvergiftiging, als je spreekt over vis. Maar daarvoor lijken de klachten niet acuut genoeg. De ontlasting lijkt zich te herstellen (geen diarree meer), en de koorts is over.

    Maar er is wel degelijk iets aan de hand, en de vraag is natuurlijk of het ernstig is, of dat de klachten mild en self-limiting zijn veroorzaakt door een virusje dat door het lichaam zelf wordt opgelost. Er is ieder geval sprake van een infectie (koorts) geweest.

    Bovendien is de lucht niet geklaard voor verdenking op een appendicitis in verband met de aanhoudende pijn rechts onder en rond de navel die niet overgaat na ontlasten.

    Zoals de huisartsenpost al zei, is afwachten nu inderdaad niet een verkeerde keuze omdat de klachten vooralsnog mild blijken maar als de klachten niet overgaan, waar het nu op lijkt of erger worden, ga dan morgenochtend naar de huisarts voor een onderzoek aan de buik.

    Lees de informatie over een acute buik (http://nl.wikipedia.org/wiki/Acute_buik) en appendicitis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Blindedarmontsteking).

    De feiten koorts en pijn stellen mij niet gerust. het hoeft niets ernstigs te betekenen maar er is zeker 'iets' aan de hand.

    Trouwens, weet je wat voor vis het was?

    Reageer
    #5

    Dank jullie wel voor de reacties.

    De vis was voornamelijk zalm. Het was een doorlopend buffet. Ik heb wat zalm op, wat groente en ongeveer 15 glazen bier. Dit verspreid tussen 5u smiddags en 12u s'nachts.

    Vanochtend toen ik opstond was de pijn vele malen minder, maar niet weg. Ik beginzelf de alcohol te verdenken. Aangezien ik A meer een gezelligheids drinker ben en B ik verder niets bijzonders gegeten heb. Het feest bestond uit 250 mensen en ik ben de enige met klachten.

    Op dit moment is er enkel de buikkramp nog. Zonder verdere bijverschijnselen.

    Reageer
    #6

    15 glazen bier??? Zou je dan niet een acute leverstoornis kunnen hebben als gevolg van een alcoholvergiftiging?

    Reageer
    #7

    Ja goeie dag, ik heb een in zo'n tijd maagkramp heel heftig. Zoals gisteravond rond 1 uur was ik nog wakker, en had die dag Surinaams gegeten net als mijn familie maar niemand die er last van had, dus geen voedselvergiftiging. De plaats waar ik pijn had kan ik zo aanwijzen boven mijn navel maar ook echt boven me navel. Vanaf 1 uur tot 5 uur wakker geweest want de pijn was me te erg dat ik niet meer kon slapen. Ademen ging pijnlijk, en als ik lucht in hapte leekt het net of me buik open sprong zeg maar. Ik schrok zelf zo erg van de pijn dat ik bijna de dokter had gebeld ik maar maar 19 jaar oud. Maar vaak krijg ik de buikkramp als ik lang lig en als het laat is zeg maar. Alsjeblieft verwacht een sneller reactie terug:D. En sorry voor mijn Nederlands! Gegroet Theo.

    Reageer
    #8

    Hoi Theo,

    De plek die jij aanwijst wordt het epigastricum genoemd. De regio 'boven de maag'.

    Mogelijke oorzaken van pijn in het epigastricum zijn bijvoorbeeld het prikkelbare darm syndroom, als deze klachten al langer aanhouden en als naar het toilet gaan de klachten doet afnemen; een maagzweer met als symptomen acute brandende pijn. Deze pijn treedt vaak op in de nacht zoals bij jou nu dus; een ontsteking van de alvleesklier waarbij de pijn ook naar de rug uitstraalt, en afneemt als je voorover gaat zitten; peritonitis als gevolg van een lek ergens in de buik en hierbij heb je zeer ernstige klachten (jij niet, denk ik); in relatie met een zwangerschap (kan je zwanger zijn?); een verstopping van de darmen, hierbij geeft overgeven direct verlichting van de pijn, en hierbij hoor je de buik echt flink rommelen; een probleem met de galblaas dat aanhoudend pijn doet en waarbij patiënten meestal braken, koorts hebben, en de plek echt kunnen aanwijzen; een acuut aneurysma van de aorta waarbij de pijn eveneens uitstraalt naar de rug of lies; pijn die in deze omgeving gevoeld wordt kan ook ergens anders vandaan komen en in de maag regio gevoeld worden maar de oorzaak ligt dus ergens anders; als laatste kan de pijn psychisch zijn.

    Als ik jouw klachten zo lees denk ik aan een acute maagzweer of een galblaas probleem. het beste is dat je naar de huisarts gaat als de pijn en de klachten niet vanzelf afnemen of overgaan, zodat je snel weet wat er nu aan de hand is met jouw buik en navel. De huisarts kan je even onderzoeken en wat ander onderzoek doen om het vast te stellen.

    Laat je weten hoe het verder gaat?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja u heeft helemaal gelijk als ik voorover ga zitten dan is de pijn wel minder het is nu al vrij laat dus ik hoop dat er niks gebeurt helaas is het wel schokkend als ik veel dingen lees bevoorbeeld de laatse maanden is de uitwerpsel ik hoop dat het een beetje goed zegt is ook dunner diaree zon beetje maar geen pijn als ik naar de toilet ga. Ik ga van de week naar de huisarts denk ik. Maar omdat ik veel vaker last van heb en vaak weer overgaat binnen 5 uurtjes hoef ik me niet zo zorgen te maken denk ik. En tot slot ben ik wel bang dat ik darm kanker zal kunnen hebben deze klachten komen vaak over éen met ander mensen dus voor de zekerhijd ga ik naar de huisarts ik laat jullie hier meer overhoren. Groet Theo Stobbe

    Reageer
    #10

    Ik vind de suggestie darmkanker hele maal niet voor de hand liggen. Dan zouden er hele andere symptomen zijn die al langere tijd progressief zouden zijn.

    Reageer
    #11

    Goedendag,

    ik heb heel het internet afgezocht maar kan niet zoveel info vinden die mij zou helpen vandaar dat ik het hier probeer.

    Ik ben afgelopen maandag terug gekomen van 3 weken vakantie. De dinsdag avond heb ik een pizzatje gegeten en rond 20.30 uur kreeg ik zo een ontzettende buik/maagpijn datik het gewoon uitschreeuwde van de pijn. Dit heeft heel de nacht aangehouden. de pijn kwam en ging, het was dus niet een constante pijn. zaten steeds pauzes tussen van een paar minuten.

    De volgende dag heb ik toch maar even de doktor gebeld omdat ik het niet meer volhield en bang was, aangezien mijn vader aan de Crohn lijdt.

    Aan de telefoon zeiden ze dat het buikgriep zou zijn omdat de pijn gepaard ging met diarree.

    Donderdag, vrijdag en zaterdag was de pijn bijna helemaal verdwenen en mijn ontlasting begon ook normaal uit te zien.

    Nu is het zondag en de pijn en diarree begint weer van voor af aan. Ik heb nu een advill ingenomen want anders kan ik er niet tegen, het doet te veel pijn.

    als je je navel hebt en je trekt een streep van links naar rechts. vanaf de streep naar boven tot aan je ribben. Daar doet het ontzetten zeer. en af en toe krijg ik steken aan de zijkant van mijn buik.

    iemand een idee wat dit kan zijn? gaat dit vanzelf over of moet ik morgen weer de huisarts bellen? ( ben geen fan van om naar de huisarts te gaan )

    alvast bedankt voor de reactie!

    Noah

    Reageer
    #12

    Een recidiverende gastritis, of een niet goed uitgeziekte gastritis, misschien.

    Reageer
    #13

    hallo ik heb ook buikkramp ook in me rechterzij.
    ik durf niet naar de dokter.. maar als het zo doorgaat ga ik naar de dokter
    en jij ook sterkte....
    groetjes s.

    Reageer
    #14

    Ik hen ook last van buikkrampen, ze kwamen ineens opzetten op de hoogte van de navel, ik heb brood met brie, en een stukje hartige taart gegeten

    Reageer
Reageer op: buikkramp


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief