Maagdarmklachten, slecht slapen, continue “herrie”

  • #1

    Hoi allemaal,

    Sinds enkele weken nogal last van mijn buik, zowel hoog (maag) als laag (darmen). Ontlasting is niet zoals het altijd was, nu vooral wat "vlokkerig" en niet vast van structuur. Daarnaast veel lucht (onder en boven) en regelmatig opgeblazen gevoel en wat minder eetlust. Bij vlagen ook misselijk gevoel. Bijna mooit diarree. Wel regelmatig aandrang, maar dan komt er soms (vrijwel) niets. Soms alleen wat slijm, maar ook niet alle dagen, dat gaat nu alweer even goed.

    Vooral het slapen is drama. Zodra je gaat liggen voel je de hele tijd "knapjes", "plofjes" en "gerommel" in je buik en word je erg onrustig. Inslapen duurt daardoor soms uren en als ik al slaap vaak binnen korte tijd weer wakker. Dat gaat dan de hele nacht door tot 's morgens vroeg.

    Aanraken van de buik is af en toe ook pijnlijk/gevoelig en het lijkt alsof het gevoel ook doortrekt naar de lies en de schaamstreek.

    In ziekenhuis al onderzocht op diverse dingen, maar niets kunnen vinden.

    Klinkt dit bekend voor iemand??? Of iemand tips?

    Overigens heb ik ook al een Metrodinazol kuur gehad omdat er eerst werd gedacht aan een parasiet (TFT test wees dit overigens niet uit). Het continue gerommel van m'n darmen lijkt(!) wel een beetje begonnen te zijn (of in ieder geval erger) na deze antibiotica kuur. Daarvoor had ik vooral klachten als verstopping/diarree, misselijk, pijnlijke buik etc.

    Gr.,
    Marz

    Reageer
    #2

    heeft er een darmonderzoek plaatsgevonden? Echo? CT scan?
    bloedonderzoek?

    denk er ook aan dat door medicijnen de darmflora ook van slag is, slik dus nu pro biotica om de darmfora weer te herstellen.

    beterschap Brenda

    Reageer
    #3

    darmonderzoek (inwendig) niet, wel bloedonderzoek, echo van de buik (maar dat schijnt meer gericht te zijn op lever, milt etc.), bloed is uitgebreid nagekeken (leverfunctie e.d. zijn OK), geen CT scan, alleen een longfoto, die ook goed was.

    bij het van slag zijn van de darmflora, krijg je daar die klachten ook van zoals ik beschrijf, dus bijna continue onrust (bijna geen kramp eigenlijk!), gerommel en geknor in je buik?

    jij nog tips voor goede pro-biotica?

    overigens heb ik, heel vaag, zo nu en dan ook pijn in m'n kaken.

    Reageer
    #4

    Ten eerste zijn borrelende geluiden in de maag en darmen niet altijd afwijkend. Dit wordt borborygmus genoemd.

    Ten tweede wordt er niet gesproken over een mogelijke oorzaak van de maagklachten in de vorm van diarree die gelegen is in het gebruik van Metrodinazol. Lees daartoe de bijlsuiter, daarin staan de door jou genoemde bijwerkingen duidelijk vermeld.

    Ten derde: waarom zou je het gebruik van probiotica overwegen als er niets aan de hand is wat blijkt uit de onderzoeken die zijn gedaan. Wat verwacht je überhaupt van probiotica?

    Ten vierde: waar maak je je nu zorgen over? Is dit voor de behandelend arts een reden wel een endoscopisch onderzoek te doen om alles eens van binnen te bekijken?

    Ten vijfde: is de diagnose prikkelbare darm overwogen. Wat is volgens de behandelend arts de oorzaak geweest van de primaire klachten die met behulp van het antibioticum verdwenen zijn, afgezien van mogelijke bijwerkingen van ditzelfde antibioticum?

    Reageer
    #5

    @Simone

    1) het meest vervelende is dat ik zo slecht slaap, wijt dat deels hieraan?

    2) geen diarree klachten, alleen licht tijdens metrodinzol kuur 4 weken geleden

    3) herstel/verbetering van de darmflora?

    4) blijf last houden van m'n buik, slaapklachten, regelmatig misselijk gevoel

    5) PDS niet overwogen. Antibioticum gekregen na reis naar Egypte en vermoedelijke, niet aangetoonde, parasiet.

    Reageer
    #6

    Zijn de klachten acuut ontstaan na een reis naar Egypte en heb je nooit eerder dergelijke maag-darm klachten gehad?

    Reageer
    #7

    1,5 week na terugkomst begonnen... daarvoor nooit maag-darm klachten gehad...

    in Egypte zelf trouwens nergens last van gehad, ook geen diarree (maar tot op heden sowieso bijna nooit diarree gehad, wel af en toe "brijig").

    Reageer
    #8

    Lastige situatie hoor. Er lijkt dus een directe relatie te bestaan met jouw reis naar Egypte.

    Heb je je al geïnformeerd over specifieke reisziekten aangaande Egypte?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Op parasieten is al onderzocht, maar ook op bacteriele infecties. Geen resultaat.

    Dus je legt snel de link met Egypte maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

    Reageer
    #10

    Giardia Lambia- Ik heb vrijwel dezelfde klachten na bezoek aan Senegal. Dit is de tweede keer dat ik deze klachten heb na een bezoek aan West Afrika. De vorige keer is het zgn "blind" behandeld met Flagyl. Dit middel is niet meer verkrijgbaar in Nl wel in Belgie. Na deze kuur waren de klachten verdwenen.

    Reageer
    #11

    jaa, ik zit er nu ook mee geef steeds over en me buik rommelt als de gek in de klas.Ik wil het gerommel in me buik vermijden maar weet niet hoe? wie kan me helpen

    Reageer
    #12

    Flagyl is de merknaam voor metronidazole.

    Reageer
    #13

    SIBO

    Reageer
    #14

    hans 75j
    bang,stress

    Reageer
    #15

    Ik zie dat het is al het bericht van 2011, maar heb precies  de zelfde klachten en het gaat gepaard met slapproblemen.  Zou graag weten hoe is het gegaan met de topic starter? Zijn de klachten weg en wat is er aan gedaan?

     

    Reageer
Reageer op: Maagdarmklachten, slecht slapen, continue “herrie”


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief