druk rechts onder in buik

  • #1

    Hallo!

    sinds 2 weken heb ik last van mijn stoelgang. Ik heb al mijn hele leven last van mijn stoelgang maar nu is het toch heel anders!
    2 weken geleden begon het ermee dat ik niet goed naar de wc kon gaan, ik had wel ontlasting maar dat waren kleine harde keutels ter grote van een knikker. het waren er ook steeds maar 2 of 4 zoiets. na een paar dagen veranderde de keuteltjes in kleine maar minder harde keutels. Ik heb natuurlijk de dokter gebeld en die schreef mij laxeermiddel uit van de poeder zakjes. nou sinds dinsdag heb ik een druk rechts onder in mijn buik en die druk is constant. als ik er op duw doet het GEEN pijn het is een heel irritant gevoel alsof er een bol zit ofzoiets moeilijk te beschrijven, van de buitenkant zie je geen verdikking.
    tja dus weer de dokter gebeld die zegt dat het ontlasting is die daar zit en dat ik de dosis moest verhogen van het laxeermiddel.
    nu heb ik sinds 2 dagen weer wat ontlasting maar die is dun bijna diarree. ondanks dat ik toch weer wat ontlasting heb blijft de druk in mijn buik. Ik weet niet goed wat ik moet doen, weer de dokter bellen of gewoon blijven doorgaan met de laxeerpoeders? iemand een idee of ervaring met mijn probleem?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    heb je alleen druk of ook pijn?
    ben je misselijk? heb je last van koorts of rillingen?
    als je ondanks de zakjes en ontlasting last houdt, even overleggen met de huisarts.
    Leef je verder wel gezond? voldoende vezels eten, drinken, bewegen enz.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik heb alleen druk geen pijn of andere dingen.
    Ik let altijd goed op wat ik eet omdat ik al vaker last
    Heb gehad van mijn darmen en vooral nu eet ik extra vezels en dingen die
    Op natuurlijke wijzen een laxerend effect hebben, drinken doe ik ook veel dus denk niet dat het daar aan zal liggen, bedankt voor je reactie

    Reageer
    #4

    Op dit moment is het `t verstandigst de geadviseerde behandeling van de huisarts af te wachten en bij het uitblijven van resultaat weer contact op te nemen voor de huisarts die dan waarschijnlijk een andere mogelijke oorzaak zal overwegen of een andere behandeling kan adviseren.

    Reageer
    #5

    Waarom is de vraag of je regelmatige ontlasting hebt niet gesteld? Kan het zijn dat jouw buik weer vol zit met poep dat zich daar 'opgehoopt' heeft?
    Een andere goede vraag zou zijn of naar het toilet gaan de klachten direct doet afnemen?
    Dat zou dan direct de verklaring kunnen zijn voor de klachten.
    De klachten voorkomen zou kunnen doot de leefregels bij obstipatie (verstopping) en voor PDS op te volgen.

    Reageer
    #6

    Voedingsadviezen Prikkelbare darm

    Eet vezelrijk en varieer daarbij volop. Eet veel brood, groente en fruit. Gebruik eventueel extra zemelen, tot maximaal driemaal per dag twee tot vier eetlepels. Grove zemelen zijn beter dan fijngemalen zemelen. U kunt ze bijvoorbeeld verwerken in yoghurt, karnemelk, vla, pap, soep, puree en verder als bindmiddel of in plaats van paneermeel.

    Drink veel, minimaal twee liter per dag.

    Ga na welke producten u last bezorgen. Welke producten dit zijn, verschilt van persoon tot persoon en hangt af van de hoeveelheid. Neem ze in kleinere hoeveelheden of vermijd ze (tijdelijk). Zorg wel dat u voldoende groente en fruit blijft eten. Voorbeelden van voedingsmiddelen die soms klachten geven, doordat ze winderigheid kunnen bevorderen, zijn koolsoorten (behalve bloemkool en broccoli), prei en ui, peulvruchten (zoals bruine bonen, witte bonen, kapucijners en linzen), koolzuurhoudende dranken, bier, sommige soorten kauwgom en andere producten die veel van de zoetstof sorbitol bevatten en suikerrijke producten. Sommige mensen hebben last van winderigheid door meloen, onrijpe banaan en vruchtensap.

    Houd normale hoeveelheden koffie, thee en alcohol aan: per dag een paar kopjes koffie en thee en niet meer dan twee glazen alcoholische drank. Veelvuldig gebruik van koffie, thee en alcoholische dranken kan de darmklachten verergeren.

    Bron: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezondheid/ziekte-en-eten/maagdarmklachten/prikkelbare-darm.aspx

    Reageer
    #7

    Ik heb vanmorgen de dokter maar weer eens gebeld en de assistent denkt dat er nog een stop zit in mijn darmen en dat ik daardoor nu dunne ontlasting heb die langs de stop gaat. Vanmiddag belt ze terug om te kijken of ik een klisma kan gaan halen.
    Als ik nu naar het toilet ga en dunne ontlasting heb voel ik helemaal geen opluchting die druk blijft. Hopelijk werkt de klisma.

    Reageer
    #8

    Een bijzondere vorm van diarree is overloopdiarree of paradoxale diarree. Deze diarree is eigenlijk het gevolg van verstopping in de darm. Als u last heeft van ernstige verstopping, kunnen harde ‘proppen’ ontlasting ontstaan in de darm. Deze harde brokken ontlasting zijn lastig kwijt te raken. Dunne ontlasting kan hierlangs weglekken, waardoor het lijkt alsof u diarree heeft.

    Bron: http://www.mlds.nl/ziekten/75/diarree/oorzaak/

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Nou heb de klisma gedaan en waar ik al bang voor was er kwamen maar 2 keutels uit! Zit dus nog steeds met die druk in mijn buik! Ik ben echt radeloos en schaam me gewoon om morgen weer de dokter te bellen.
    Heb nu dus ook ontzettend veel last van aambeien
    Kan het niet iets anders zijn dan een verstopping een gezwel of zoiets? Ben me toch wel echt druk aan het maken.
    Nu heb ik van mijn schoonmoeder een recept gekregen en dat is ook een laxerend middel dat je oraal dient in te nemen is eigenlijk bedoelt om de darmen leeg te maken voor een operatie. Ik twijfel om dat te proberen

    Reageer
    #11

    Als de behandeling onvoldoende is gebleken, overleg dit dan met de behandelend arts. Ook als u oma's recept uitprobeert, en hier wel of geen resultaat mee behaalt, overleg dit dan met de behandelend arts.

    Reageer
    #12

    Ben nu voor bloed geweest om te kijken of er een ontsteking zit en zo niet moet ik een darmonderzoek. Ben nu ook sinds 3 dagen misselijk na de maaltijd 🙁 maak me toch ongerust hoop niet dat het iets ernstigs is. De dokter heeft me na gekeken en zegt dat het geen verstopping is maarja wat dan wel 🙁

    Reageer
    #13

    Wanneer is de uitslag van het bloedonderzoek bekend? Laat je weten hoe het verder gaat?

    Reageer
    #14

    Nou vandaag uitslag van het bloedonderzoek gekregen en alles ziet er goed uit dus nu op naar een darmonderzoek pff

    Reageer
    #15

    Hoi Peggy.

    Ik heb ongeveer hetzelfde als jij. Ik heb ook een bult in mijn buik rechts onderin. Een soort bal, die je een beetje heen en weer kan bewegen. Bij mij kun je (als ie opgezewollen is, soms is de bult gezakt) 'm wel voelen aan de buitenkant. Dan is mijn rechter onderbuik een stuk dikker dan de linker onderbuik. Ik heb toen een echo gehad, waar niks uitkwam. Ook heb ik laxeermiddel meegekregen, maar dit hielp ook niet echt en ik wil niet op mijn 20e al laxeermiddelen hoeven slikken eigenlijk. Uit het onderzoekje kwam dus uiteindelijk dat het een spastische darm is (dat denken ze dan maar) en eerder is mij verteld dat ik ook een prikkelbaar darm syndroom heb.

    Maar..sinds kort ben ik dus ook misselijk na het eten...meestal na het eten, soms ook gewoon zomaar. Ik hoef niet over te geven, maar het zit er wel tegenaan. Soms heb ik ook hartkloppingen erbij...snap er werkelijk geen kont van!

    Hoop alleen dat ik er vanaf kom...toch maar weer naar een arts.

    Succes in ieder geval.

    Reageer
Reageer op: druk rechts onder in buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief