Net een Galblaas operatie en nu dit weer HELP?

  • #1

    [b]Lieve mensen[/b]

    Ik ben ten einde raad en hoop hier mijn verhaal kwijt te kunnen en misschien zijn er herkenningspunten voor andere leden van dit forum

    Ik ben van de week geopereerd aan mijn galblaas want ik had al maanden last van vreselijke pijnen en uiteindelijk zagen de artsen dat er galstenen zaten. Oke... dit is nu verholpen via een zogezegde kijkoperatie met 4 gaatjes in m,n buik en ik ben nog aan het revalideren hiervan.

    Nu is 3 dagen geleden iets nieuws ontstaan en dat is het volgende

    Iedere keer wanneer ik iets eet krijg ik vreselijke buikijn. Zo erg dat ik op t toilet zit te kreunen en steunen.
    Het is absoluut niet dezelfde pijn als ik had met m,n gal maar dit is gewoon de gehele buikwand (beginnend onder de navel)
    Het was gisteren zo erg dat ik de doktersdienst belde en deze vroeg of ik morfine in het z,huis gehad had en dat was het geval na m,n operatie.
    Ik heb toen GEEN laxeermiddelen gekregen en eigenlijk ook v/a afgelopen maandag geen ontlasting gehad (op een ienie mini beetje na) Dit kon het probleem zijn want er zit ontlasting dwars in m,n darmen.
    Gisteren is toen per koerier de apotheek gekomen heeft laxeermiddelen gebracht die ik gelijk inbracht en ja hoor daar ging ik, hup wel 5 keer naar toilet. (veel krampen maar wel opluchting)
    Maar... nog steeds kon ik niets eten want nadat ik al een sloke thee nam kreeg ik gelijk weer krampen en ook die poepdrang, maar uiteindelijk was er gewoon niks meer om af te gaan.
    vanmorgen toch voor de zekerheid nog 1 laxeermiddel genomen en toen kwam er toch nog een klein beetje ontlasting, maar meer ook niet.

    Geloof het of niet....... ik heb vandaag 1 klein stukje brood gegeten (getoost) met ham en vrijwel 20 min daarna weer krampennnn als een gek maar GEEN poep dit keer.
    We zijn nu weer 5 uur verder en ik heb zo,n trek dus ik had een uur geleden weer een stukje brood getoost gegeten en ja hoor.......weer poepdrang en vreselijke krampen. Dit keer een inie minie beetje ontlasting maar wel depijnen.

    Wat kan dit n godsnaam nu zijn denken jullie want ik ben echt ten einde raad.
    Nooit eerder heb ik last van krampen in mn buik gehad en ik kon alles maar dan ook alles altijd eten van vet tot heel pittig, maar nu kan ik niet eens een slok thee drinken of een broodje eten.

    [b]Komt dit iemand bekend voor[/b]

    Reageer
    #2

    Heeft de chirurg u een brief meegegeven waarin staat wat u in voorkomende gevallen zou moeten doen? Het lijkt erop dat er sprake is van een lekkage van gal. Deze gal kan peritinitis veroorzaken. Peritonitis wordt gekenmerkt door ernstige pijn, mogelijk zoals bij u het geval is. Maar zonder verder onderzoek is dit absoluut niet met zekerheid te zeggen.

    Reageer
    #4

    Beste Nico
    Nee ik heb NIETS meegekregen vanuit het ziekenhuis, en ik vroeg zelf wel of ik geen bepaald dieet moest volgen of zo maar ook dat hoefde niet.
    Ik zal morgen zoiezo naar de huisarts gaan en idd eens vragen naar deze Peritonitis want je weet het nooit. Hoe zou men dat dan kunnen ontdekken.
    ik wil trouwens ook nog even vermelden dat ik een persoon ben die nooit koorst heeft want de diensdoende arts vroeg me gelijk of ik geen verhoging had maar dat heb ik nooit dus bij mij is het altijd moeilijk uit te zoeken wat er gaande is.
    Ik heb ook denk ik geen pijnen aan de buik zelf maar het is meer binnenin en rondom, en ook geen geborrel van de darmen. Het is PUUR alleen steken en vrselijke kramp en dan daarna volgt de drang om af te gaan.
    Iniedergavl alvast hartelijk bedankt voor deze reactie.

    Reageer
    #5

    Een arts heeft informatie plicht en u als patiënt hebt het recht geïnformeerd te worden over mogelijke complicaties. Ik verbaas mij erover dat u niet geïnformeerd bent, en meestal geschiedt dit middels een informatiefolder.

    Reageer
Reageer op: Net een Galblaas operatie en nu dit weer HELP?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief