ESBL bacteriën

  • #1

    Hallo,

    Ik ben wat ongerust. Normaal kook ik alle voedsel goed door, maar op 12 december jl. gebeurde het toch; ik pakte een bevroren kip-cordonbleu uit de diepvries, schakelde de frituur in en bakte hem.

    Toen ik dacht dat hij klaar was haalde ik hem uit de frituur en at hem op. Eerste indruk: hij is niet heet, en hij smaakte wat raar, niet naar frituur.
    Na hap drie zag ik dat hij wat donker was van binnen, ik zette mijn bril op en toen bleek dat hij nog rauw was van binnen. De temperatuurregelaar op de frituur bleek per ongeluk op 140 graden te staan. Ik kon hap vier nog uitspugen.

    Toen ik drie, vier dagen na de kip-cordonbleu beroerd werd dacht ik pas aan de rauwe kip toen mijn ontlasting er vreemd uit begon te zien, slijmplakkaten en een gele kleur en afwijkende vieze geur, gemengd met gedeelten normale ontlasting. Normaal heb ik nooit afwijkende ontlasting. Ik had geen koorts of verhoging, integendeel, iets van 36.5 graden.

    Het lijkt nu beter te gaan, maar nu ik maak me zorgen over de ESBL-bacterie. Want die zou in bijna alle kip zitten, dus nu in mij.

    Kunt u me zeggen wat mijn vooruitzichten zijn; ga ik nu dood bij de eerstvolgende bacteriële infectie die mijn lichaam niet aankan? Maken mijn darmbacteriën nu allemaal ESBL aan? Hoe groot is de kans dat de bacterie vanzelf weer verdwijnt uit mijn lichaam? Kan ik zelf nog iets doen?

    Ik hoop dat u mijn vragen kan beantwoorden,

    Vriendelijke groet,
    Mara

    Reageer
    #2

    Dit is nog steeds hetzelfde; gewone ontlasting gemengd met slijm en waterige delen. Geen koorts of verhoging.

    Reageer
    #3

    Waarom maak je je zo'n zorgen? Er lijkt toch helemaal niet aan de hand te zijn. Ik begrijp jouw peobleem niet eigenlijk. Ben je misschien gewoon bang?

    Reageer
    #4

    Voor gezonde mensen zijn ESBL-producerende bacteriën niet gevaarlijk.

    Reageer
Reageer op: ESBL bacteriën


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief