Te hoge leverwaarde

  • #1

    Hallo,

    Ik heb al 1 maand lang een te hoge leer waarde nuurlij maak ik mij wel zorgen , ik ben al naar de dokter geweest omdat ik hele erge pijn in mijn zei heb na het eten en gewoon als ik iets drink , ik moest ook een echo en nu weten ze ook zeker dat het aan mijn lever ligt. Ik heb vorige week moeten bloedprikken en daardoor bleek dat mijn leverwaarde nog steedste hoog is, ik heb die weken geen alcohol gehad omdat dat niet mocht van mijn moeder ivm mijn te hoge leverwaarde. Ik werd maandag gebelt door de dokter dat het nog steeds niet goed is en dat ik over 2 weken weer bloed moet prikken. Ik ben eergisteren misselijk geweest en gisteren ook maar alleen avond's.

    Mijn vraag is weet iemand hoe het komt dat je leverwaarde te hoog is ? en weet iemand wat het waarschijnlijk kan zijn?

    Hartelijk bedankt.

    Reageer
    #2

    De lever (Grieks: hepar, Latijn: iecur) is een belangrijk en veelzijdig orgaan bij gewervelde dieren en dus ook bij de mens. Het speelt een belangrijke rol in het metabolisme. In het menselijke lichaam is het beveiligd door de onderste ribben van de borstkas, rechtsboven in de buikholte. Met een gewicht van anderhalve kilo en 20% van het zuurstofverbruik is de lever, het meest actieve, na de huid het zwaarste en na de hersenen ook het meest veelzijdige orgaan.

    De lever is uniek onder de andere organen, in die zin dat een beschadigde lever weer aangroeit (liver regeneration). Anders ligt het wanneer het uiterst fijn opgebouwde leverweefsel verwoest wordt en overwoekerd wordt door bindweefsel. Zo'n verschrompeling van de lever (levercirrose) kan zeer veel verschillende oorzaken hebben, waaronder alcoholisme, virale hepatitis (waaronder met name hepatitis B en C), ijzerstapeling (Hemochromatose), auto-immuun hepatitis en nog vele andere oorzaken.

    Leverziekten:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Leverziekten

    Alanine-aminotransferase
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Alanine-aminotransferase

    Aspartaat-aminotransferase
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Aspartaat-aminotransferase

    Gamma-glutamyltransferase
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Gamma-glutamyltransferase

    Reageer
    #3

    Mooi...

    Je hebt een wat hoge waarde van de lever heb ik gelezen, daarop wilde ik reageren graag, maar ik heb ik paar vragen. Bijvoorbeeld, wat is jouw leftijd en hoe zwaar ben je?

    Ik heb zelf sinds 2002 last, heb zelfs twee funkties van lever. Mijn advies blijft bloed prikken en geen alhocol, minder vet en vlees en voldende groente fruit eten... Het duurde even lang dat de gevolgen zichtbaar zijn, maar het is de moete wel waard.

    Succes, en beterschap.

    Reageer
    #4

    Gast, wat heb jij op je lever?

    Reageer
    #5

    Ik Ben 15 jaar , ik ben ong. 1,70 en weeg 65 kg. Maar ik kan toch niet blijven bloedprikken elke week? ik moet ook nog naar school dit is mijn examen jaar. ik ga volgende week weer bloedprikken. Ik heb sinds gisteren weer keelonststeking , ik denk ik heb gewoon een slecht immuunsysteem ik word er helemaal gek van. Bedankt voor het reageren alvast.

    Reageer
    #6

    Waarom niet? De huisarts wl blijkbaar weten hoe de waarden zich ontwikkelen. En als je zo druk bent op school, doe dan rustig aan de weekeinden zodat je goed kunt herstellen. Alcoholgebruik is nu echt funest voor je, daarvan ga je je weer veel slechter voelen!

    Reageer
    #7

    Alcohol mag ik nu Zowiezo niet , ik ben ook pas 15 , natuurlijk drink ik wel eens wat als ik uitga , maar nu ik al langer weet dat het geen goed idee is om te drinken doe ik dat ook niet. kan het misschien ok door coffeïne?

    Bedankt.

    Reageer
    #8

    Nee, caffeïne heeft niet zo'n invloed op de lever.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    lever heeft zes funktie"s waarvan twee heb ik hooge waarde heb.

    Reageer
    #11

    Welke 6, en welke 2 zijn bij jou te hoog?

    Reageer
    #12

    Ik zal het niet weten dat werd mij niet verteld, maar ik zal het vragen als ik de uitslag krijg volgende week. dan zeg ik t wel.

    Reageer
    #13

    ik heb tweeafkorting asalt en alat te hoog daar door vaak moe enpijn opziij.

    Reageer
    #14

    Het Alat staat voor Alanine-aminotransferase.
    En Asat is de afkorting voor Aspartaataminotransferase.

    Reageer
    #15

    Hallo ik heb ook een te hoge leverwaarden mijn arts denkt dat het door alcohol komt en ik word ook als zodanig behandeld, maar ik drink geen druppel! ook nooit gedaan, ik heb wel medicijnen die dit veroorzaken, maar mijn huisarts geloofd dat gewoonweg niet, dus word ik ook niet serieus genomen als ik daar kom, en dat is echt heel flink balen, gevolg? ik ga niet meer naar mijn eigen arts toe, ik probeer nu ook een andere arts te vinden, ik vind dat als je zegt dat je NIET drinkt je arts je dan ook niet zo moet behandelen......

    Reageer
Reageer op: Te hoge leverwaarde


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief