Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Harde buik

  Harde buik

Lunaisa #1 12 sep 2010 09:49

Ik heb al een aantal maanden last van een harde buik en ben niet zwanger. Wat zou dit kunnen wezen?

Ik heb ook altijd wel wat moeite gehad met mijn ontlasting. Heb de laatste tijd een paar keer gehad dat ik me niet kon herinneren wanneer ik voor het laatst was geweest.

Ook heb ik op het moment heel veel last van winderigheid.

Wie kan mij helpen?

Lunaisa #2 12 sep 2010 10:46

En ook heb ik sinds een paar dagen een zeurende pijn rond mijn navel.

Anoniem #3 12 sep 2010 13:08

Sommige mensen hebben drie keer per dag ontlasting, andere drie keer per week. Bij verstopping (obstipatie) lukt het niet goed om te poepen. De ontlasting komt minder dan drie keer per week. De ontlasting blijft te lang in de dikke darm en wordt daardoor hard en droog.
Wat zijn de verschijnselen?

Obstipatie kan verschillende klachten geven. De ontlasting komt minder vaak, en wordt daardoor hard en droog of keutelig. Het poepen kan dan pijn doen. In de dikke darm kan zich een grote hoeveelheid ontlasting ophopen. Daardoor kunt u buikpijn of buikkrampen krijgen. U moet hard persen om er wat uit te krijgen. U kunt na het poepen het gevoel hebben dat u nog niet klaar bent. Het komt voor dat er dunne ontlasting langs de harde ontlasting naar buiten lekt. Soms zijn er scheurtjes aan de binnenkant van de anus, waardoor het poepen vooral bij harde ontlasting pijn doet.

Lees verder op:
nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlic...-bij-volwassenen.htm

En lees ook:
nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlic...zelrijke-voeding.htm

tine #4 17 okt 2011 13:39

lunaisa, ben je erachter wat het was?
sinds kort heb ik ook harde buiken, net als tijdens mijn zwangerschap vroeger. enerzijds roept het leuke herinneringen op maar anderzijds verontrustend en vraag ik me af of ik een gynaecoloog moet gaan raadplegen....

jet #5 06 dec 2011 12:04

hoi,

ik denk dat het de darmen zijn.
ben net vanmorgen na huisarts geweest met de zelfde klachten, maar gaf aan dat het de darmen zijn, veel lucht in de darmen
gr jet

Richhhhh #6 26 mei 2012 20:14

ik heb de laatste tijd last van een harde onderbuik. ik woensdag naar de dokter voor mijn bovenrug omdat die altijd vastzit. dan vraag ik ook of hij even naar mijn buik wil kijken..

Stressiemeisje #7 28 dec 2012 19:59

Hoi allemaal.
Ik heb ongeveer 2maand geleden naakt gedroogneukt met men liefje omdat ik nig geen seks wil. Hij is niet klaargekomen of heeft geen voorvocht gevoeld aan zijn geslachtsdeel. Nu ja, ik heb de laatste tijd wel last van een heel kleine opgezette onderbuik. Daarom ben ik eens langsgegaan bij de darm dokter en hij zei dat het gewoon een obstipatie was. Nu heb ik een paar dagen geleden een bepaald soort medicijn moeten drinken zodat mijn poep er sneller uitkomt. DAT IS GELUKT ! :) Ik ben nu wel al een paar dagen gestopt met het medicijn te nemen en het lijkt wel alsof mijn opgezwollen onderbuik niet mindert?! Ik heb geen zwangerschapssymptomen! Alleen ben ik s'ochtends soms wel wat draaierig maar dat heb ik vaker hoor! Kan iemand me zo snel mogenlijk helpen uit deze nood?
Groetjes.

Anoniem #8 29 dec 2012 16:16

Nou, je bent dus niet zwanger, maar kennelijk nog geconstipeerd.

24 jarige meid #9 13 jan 2013 19:32

hoi, elk jaar word me buik groter en harder er is echo gemaakt en alles maar ze konden niks zien de dokter dacht aan verstopte darmen maar ik eb elke dag wel 3 of 4 keer in de nacht en overdag 4 of meer keer ontlasting...ze heeft me een soort laxeermiddel gegeven en dat geeft een omgekeerd werking want ik moet daardoor helemaal niet naar de wc dan is et 1 x op de dag ....als k lig kan je nog tegen me buik drukken dat pijnlijk is en staand weer niet omdat et zo hard is en je vinger net een scherp voorwerp aanvoelt als je tegen me buik wilt duwen....
ik kom trouwens ook elk jaar steeds meer aan ik eet niet veel zelfs te weinig zei me dokter en alleen me buik en hoofd word steeds dikker...

weet iemand wat dit is..??

Anoniem #10 14 jan 2013 13:24

Opnieuw een echo laten maken. Dit klopt dus niet. Je eet weinig maar je komt wel aan?!

24 jarige meid #11 15 jan 2013 15:31

ja ik eb al 2 echo's gemaakt ...en een rontgenfoto
bij alle drie niks te zien.

24 jarige meid #12 15 jan 2013 17:41

3 echo's waren et geen 2

1 bij star 2 bij verschillende ziekenhuizen

mijn #13 15 jan 2013 21:08

Ik heb last van een darm infectie en heb medicijnen en die zijn al bijna op, ik heb een harde buik en gevoelige tepels... Ik heb 2 zwangerschapstesten gedaan en er kwam negatief!! Wat heb ik? kan iemand het me vertellen?

Groetjes

Anoniem #14 16 jan 2013 10:09

Je zegt zelf dat je een darminfectie hebt, dus daar zal jouw harde buik wel van komen. Welke medicijnen heb je gekregen?

Mijn #15 16 jan 2013 17:06

Voor braken en misselijkheid en opgeblazen gevoel. Maar ben niet zwanger toch? En soa kan niet want me vriend heb soa test gedaan.

Groet,

Daantje #16 17 jan 2013 12:51

Als je de pil slikt en/of condoom gebruikt, kun je niet zwanger zijn.

Mijn #17 17 jan 2013 18:07

Ik heb zwangerschapstest gedaan 2x maar ben bang dat ik zwanger raak en zit wel aan de pil!

dingske #18 19 feb 2013 10:09

Al meer dan een jaar harde buiken,constipatie,hoofdpijn, extreem vermoeid,
Bloed in de urine,gewrichtspijn,enorme schommelingen in gewicht, draaierig,lage bloeddruk,spierpijn,.... verschillende keren via huisarts die heeft mij naar specialisten door gestuurd, reeks onderzoeken, bloed,echo,rx,scan met contrastvloeistof, reumatoloog, internist,neuroloog,uroloog, alleen vage dingen te zien niets actuuts of ernstig te nemen uit al die onderzoeken. Uiteindelijk kreeg ik te horen "het zit tussen u oren" dus ja ik was geschrokken van het antwoord,na verloop van tijd kan nik geen stoelgang meer maken, en als ik een scheet laat komt er bloederigslijm mee, ik ben radeloos dagelijks pijn, en vecht ik tegen symtomen die mij landzaam volledIg, in ze macht heeft. kan er mij iemand raad geven.?

Daantje #19 21 feb 2013 17:11

Drink elke avond een beker Gezonde Stoelgangthee van Jacob Hooy. Echt, het helpt!

Meisje19 #20 30 apr 2013 22:23

Hallo, ik ben een jong meisje en mijn buik voelt hard aan van aan mijn ribben tot aan mijn navel. Voor de rest heb ik geen klachten, ik ben wel aan het afvallen, maar het kunnen geen spieren zijn aangezien als ik mn buik niet intrek, het harde deel verder dan mijn middenrif komt.
Zwangerschap denk ik ook niet dat het is, aangezien het geen pijn doet, en ik de pil neem en al elke stopperiode mijn menstratie heb gehad. Weet iemand hier iets over?

Daantje #21 01 mei 2013 18:29

@Meisje19, kun je wel gewoon normaal naar het toilet? Normale stoelgang?

Fee

Sarah #22 27 mei 2013 16:47

Hee @meisje19 ik heb dit ook. Rond mn navel en erboven is het hard.
Het doet geen pijn maar als ik op mn buik druk voel ik duidelijk wat.
Ook voel ik dan hele sterke hardklopping??
Ik slik ook de pil en ben elke keer gwn ongesteld in de stopweek..
Wat kan dit zijn??

Kusjes

moi #23 27 jul 2013 11:01

Googelen naar candida.. ontslakken.. hpu.. koolhydraat arm eten..

Klinkt als een verstoorde darmbacterie..

Wat een artsen zeg.. ja je heb last van veel lucht.. ja heb last van... DAT HAD IK ZELF OOK AL DOOR......
Sukkels

Anoniem #24 27 feb 2014 00:58

Ondertussen zijn we een jaar verder, maar ik heb precies jou klachten al ongeveer n jaartje lang en ben ook naar huisarts en alles geweest en idd uitslag: het zit tussen je oren. Nou is mijn vraag, wat is uiteindelijk jou diagnose geweest? Ik word er nu echt gek van en wil er van af!

Anoniem #25 03 jun 2014 00:10

Ik heb ook een harde buik, heb geen last van verstopping. Ontlasting gaat normaal en plassen doe ik ontzettend vaak. Zwanger ben ik ook niet, want heb geen man in mijn leven. De dokter denkt galblaas. Dus dat zou misschien ook bij jou kunnen zijn. Dit geeft ook een harde buik. Mijn buik word ook groter en blijft hard en voel ook ergens in het midden een rare bobbel. Eet niet zo gek veel, snoep weinig. En was voor dit gehele voorval juist 10 kilo afgevallen. Ze hebben bij mij echo en röntgen gedaan en daarnaast een gehele bloedonderzoek en urineonderzoek. Dus zal mij benieuwen...

Harde buik

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA