esophyx

  • #1

    Twee jaren geleden ben ik door Dr. Bouvy van het AZM geopereerd aan een reflux dmv de esophyx procedure. Mijn reflux is het gevolg van een kleine middenrifsbreuk.
    Ben er sinds kort achter dat ik ook LPR heb naast GERD en het vermoeden bestaat dat dit veroorzaakt wordt doordat de breuk verergerd is tgv de operatie. Mijn maag zit veel te hoog, drukt op het middenrif en zo ontstaat druk op de bovenborst en de keel. Ik wil dit nu verder laten onderzoeken en mij is een hersteloperatie aangeraden. Zijn er mensen die de esophyx ongedaan hebben laten maken? Wat zijn jullie ervaringen?

    Reageer
    #3

    Ik heb een middenrifbreuk en lijdt aan refluxziekte ( zuurbranden, pijn achter het borstbeen, slijm in de keel, schorre stem, heesheid ,hoestprikkels enz ) ik gebruik 2X daags een protonpompremmer ( Pantoprazol ) maar die helpen niet afdoende.
    Ik ben nu van plan om te proberen door middel van een operatie ( bijvoorbeeld dmv de esophyx ) van dit probleem af te komen.
    Wat zijn jullie ervaringen met deze operatie ? is het een aanrader of raad je het absoluut af ?

    Reageer
    #4

    Hallo Janssie

    Hoeveel mg Pantoprazol slik je?
    Mijn zoontje gebruikt dagelijks 80 mg en ondanks dat hij deze dosering al 4 jaar slikt heeft hij nog altijd zijn slokdarm ontstoken. Hij is in 2009 geopereerd en dat is allemaal goede gegaan. Hij heeft een fundoplicatie Lap Nissen ondergaan. Maar hij braakt sinds december 2011 alweer geregeld.We merken dat dit steeds erger wordt. Afgelopen maart hebben ze een gastroscopie weer gedaan en zijn er biopten genomen. De specialist zei dat hij zeer tevreden was met de foto`s en dat we nog niet zulke mooie foto`s hebben gehad. Echter de uitslag van de biopten was niet positief. Deze waren nog altijd ontstoken. Dit laat zich erg moeilijk behandelen. Naast de reflux heeft hij een middenrifbreuk, vertraagde maaglediging, obstipatie. Het is een complex geheel. Afgelopen mei heeft hij een pH-metrie gehad. Daaruit bleek dat de reflux weer was toegenomen en dat hij weer op hetzelfde niveau zit dan 4 jaar geleden toen wij voor het eerst in Nijmegen kwamen. De artsen zijn nu druk aan het overleggen wat er moet gaan gebeuren. Gisteren heeft hij slokdarmfoto`s laten maken.Deze zijn ze nodig om te kijken of de fundoplicatie nog intakt is.

    Ik lees vaker van de esophyx maar datwordt lang niet in alle ziekenhuizen gedaan, omdat het lang niet de gewenste resultaten geeft.

    Ik zou me niet te snel laten opereren. In Nijmegen zeggen ze altijd, we opereren niet om te opereren. Daar moet echt een gegronde reden voor zijn en dn moet er alles zijn geprobeerd. Krijg soms het idee dat in andere ziekenhuizen te snel over operaties wordt begonnen. Kijk eerst eens naar de mate van de reflux. Hoevaak heb je last? 1x per dag/week, paar keer per week. Zou eerst alles uit de kast halen. Je kunt er ook meer klachten van krijgen.

    Reageer
Reageer op: esophyx


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief