Proctoscopie

  • #1

    Hoi iedereen,

    Ik ben hier nieuw, maar ik wil toch graag een bericht plaatsen, gezien ik me nogal zorgen maak.
    Volgende week vrijdag heb ik een proctoscopie (een onderzoek waarbij je darmen worden bekeken door middel van een kleine "camera" die via de anus naar binnen wordt gebracht. De informatie die ik hierover via het ziekenhuis ontving gaf aan dat dit maar een klein onderzoek was zonder echte complicaties/pijnen, maar op een ander forum las ik verscheidene ervaringsverhalen die allemaal wat minder positief waren (helse pijnenn, overgeven achteraf etc.).
    Zelf heb ik emetofobie (overgeeffobie) en sinds ik op dat forum gekeken heb, ben ik dus als de dood dat 't inderdaad fout zal gaan.
    Vandaar dat ik hier wilde vragen of er mensen zijn die ervaring hebben met een proctoscopie of een soortgelijk onderzoek?

    Bedankt alvast!

    Reageer
    #2

    Als je even in dit forum zoekt naar onderzoek van de darmen vind je vele verhalen van mensen die ditzelfde onderzoek hebben ondergaan. De ervaringen zijn trouwens wisselend maar nooit is er echt iets misgegaan. Die kans is ook heel erg klein. Echt prettig is natuurlijk anders als ze er vanachteren ingaan maar het valt lichamelijk echt heel erg mee. Wat jij je in je hoofd haalt en waar je allemaal bang voor bent, is een ander verhaal.

    Reageer
    #4

    hallo

    eergisteren een proctoscopie ondergaan en inderdaad niet prettig maar zeker niet zwaar pijnlijk! en buiten dat duurt het maar 10 minuten en dat was incl. 3x plaatsen rubber bandje om slijmvlies, zou me zeker geen zorgen maken, helaas moet ik het nog 2 a 3 x ondergaan maar zeker geen zenuwen of stress meer hiervoor!

    Reageer
    #5

    Ongeveer elke 6 weken krijg ik een Proctoscopie behandeling, er worden dan een aantal elastiekjes om de poliepen geschoten, die na een dag of tien afsterven.
    De behandeling is pijnloos en zelfs niet echt vervelend, je hoeft er niet tegenop te zien.
    In mijn geval groeien telkens weer aan.
    Zowel voor al na de behandeling niet echt prettig als ik ontlasting moet hebben, heel vaak een beetje pijnlijk en vaak moet ik me spoelen nadien.

    Reageer
    #6

    Net een proctoscopie ondergaan en er zijn 3 elastiekjes geschoten. Ik moet zeggen dat het pijnlijker is dan ik dacht!! Ook heb ik nu ontzettend veel aandrang maar mag niet persen. Kortom erg pijnlijk en onaangenaam

    Reageer
    #7

    Ik heb vorige week een proctoscopie gehad met plaatsen van een aantal bandjes (ligaturen). De behandeling duurde niet lang. Al met al 10-15 minuten. Buiten het gevoel van aandrang heb ik geen klachten gehad. Geen pijn gelukkig. Wel bleef die aandrang drie dagen en dat voelt wel een beetje raar. Al met al viel het me mee.

    Reageer
    #8

    Proctoscopie gehad. Was aardig pijnlijk. Nu 2 werken later nog steeds hevige pijn. Zit als een berg op tegen de 2e en eventuele 3e behandeling.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vandaag een proctoscopie gehad na het uitstellen van 1 jaar. Had al eens een darmonderzoek gehad en dat was heel zwaar gevallen. Het voortraject en de behandeling zelf was echt niet fijn. Dus die proctoscopie zou een eitje zijn aldus chirurg. Nou het onderzoek was redelijk te doen. Het plaatsen van de 4 bandjes was erg onaangenaam. Gelukkig was het het een snelle ingreep. Ik naar huis met pijn en zelf gewoon auto gereden.  Toen ik thuis was begon de ellende.  Wat een helse pijn. Steeds extreme aandrang en buik, rug en stuitje deden zo'n pijn.  Ik heb echt gehuild van de pijn. Ik wist niet hoe ik moest liggen, staan of kruipen.  Dan moest ik ook nog eens overgeven.  Na een paar te hebben geslapen voelde ik mij iets beter.  Pijn is nu dragelijk maar zeker niet weg. Hopelijk is dit éénmalig geweest.

    Reageer
    #10

    Wie heeft positieve ervaring na de behandeling over lange termijn.

    Reageer
    #11

    De ene verdraagt het beter dan een ander
    Zelf mogen meemaken.werd ook bij mij aambeien dmv elastiekjes behandeld . Dat was voor mij een pijnlijke ervaring, temeer ik al eerder aambeien heb laten verwijderen en daar minder last van had dan nu de laatste keer.Was daar ook een dag of wat flink van slag af, zo ook het inbrengen van het bewuste buisje. Leek mee te vallen tot dat het er dieper inging . Nee, dat soort onderzoeken zijn niet prettig.
    Maar nogmaals een ieder ervaart dat weer anders.

    Reageer
    #12

    Vorige week een Proctoscopie behandeling gehad (4 bandjes geplaatst)...zeker niet prettig en ja pijnlijk voor mij.
    Raad je aan niet zelf te rijden naar huis!!
    Toen ik thuis kwam misselijk van pijn en aandrang..maar kwam niets...op en neer naar wc
    later in de avond enorme opgezwollen blaas en kon ik niet plassen, dit in combinatie met pijnlijke langdurige erectie...alles in de basis was bij mij van slag.

    Laat in de avond kon ik gelukkig plassen en dat was fijn. Had zware pijnstilling nog liggen (morfine) en heb een paar uur kunnen slapen. De volgende ochtend na een kopje koffie moest ik voor de grote boodschap naar het toilet...de aandrang alleen al deed zoveel pijn dat ik het niet op kon houden...dit was de meest pijnlijke wc ervaring ooit...ook daarna was de pijn erg (score 8)
    De pijn na ontlasting is al een week zo.......Kortom geen pretje.

    Maandag ga ik bellen met arts of dit normaal is?

    Reageer
Reageer op: Proctoscopie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief