verstopte darm, opstipatie

  • #1

    hallo,

    Bij mij is mijn darm 4 weken geleden zomaar opeens gestopt met werken lijkt het. Nu gebruik ik al drie weken 2x movicolon en 2 lage klysma's per dag en nog kan ik niet naar de wc en blijft de verstopping hoog in mijn dikke darm gewoon zitten.
    Heeft iemand hier ervaring mee of heeft er iemand tips want ik maak me er zorgen over en voel me er ook echt beroerd onder. O ja ik heb de ziekte van crohn maar volgens de arts heeft de verstopping daar niets mee te maken.

    Dank je wel alvast!

    Groetjes, Roos

    Reageer
    #2

    Bij mij was zoiets de aanleiding voor een darmperforatie met zeer ernstige complicaties. Ik heb ook de ziekte van Crohn, wist het dan nog niet, kreeg verkeerde diagnose van mdl-arts. Het eindresultaat was 2 maand intensive care en mijn verdere leven naar de filistijnen. Gelukkig kan ik opnieuw genieten van het leven, maar nog gaan werken, nee nooit kan dat nog.

    Zolang je stoelgang maakt is er geen direct gevaar, echter wel al het te lang duurt. Bij mij was dat 4 weken. Ik zou toch even aandringen want het heeft alles met Crohn te maken : door de ontsteking op de darm versmalt de doorgang voor de stoelgang, daardoor wordt de druk groter en des te pijnlijker op de plaats van de ontsteking.

    Reageer
    #3

    Nou dat klinkt naar! geloof alleen dat dat bij mij niet het geval is want in mijn bloed is geen ontstekingsactiviteit te zien.

    Reageer
    #4

    Onzin! Jouw dokter begrijpt er niets van.

    Obstipatie kan wel degelijk door de ziekte van Crohn worden veroorzaakt.

    De verstopping ontstaat doordat er door de herhaalde ontstekingen bij de ziekte van Crohn in de darmwand littekenweefsel en verdikkingen ontstaan.

    Dergelijke verstoppingen kunnen een indicatie zijn voor een operatie.

    Reageer
    #5

    niet alle darmontstekingen kun je in het bloed zien, dat maakt het soms zo gevaarlijk.
    ben het eens met bovenstaand reactie, jouw dokter hoort dit zeker serieus te nemen door jouw ziekte kun je een versmalde darmdoorgang krijgen door de ontstekingen en daardoor littekens.
    vraag meteen een verwijzing voor het ziekenhuis, een echo kunnen ze binnen 2 dagen maken!
    daarna is waarschijnlijk verder onderzoek noodzakelijk.
    belast je darm nu niet teveel, ga over op vloeibaar dieet, veel drinken.
    maar ook naar de huisarts terug!
    beterschap Brenda

    Reageer
    #6

    Dank je wel voor de reacties. Inmiddels heb ik zelfs met 4 zakjes movicolon en 2 klysma's nog geen resultaat geboekt en voel me heel moe en zwak. Ik ben onder behandeling van een specialist maar heb het idee dat hij het te makkelijk neemt. Pas medio juni heb ik een mri onderzoek van de dunne darm ingepland staan. Dat terwijl mijn dikke darm verstopt is en ben nu al een maand bezig met deze laxeermiddelen. Nou ga maar weer contact opnemen met het ziekenhuis.

    Groetjes!

    Reageer
    #7

    Ik vind de vorige reacties voldoende duidelijk. Houd rekening met obstipatie als gevolg van littekenvorming. Als dit te lang aanhoudt kan de darm zelfs stukgaan.

    Reageer
    #8

    is de verstopte darm vaak kanker

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Drink elke avond een kop thee Gezonde Stoelgang van Jacob Hooy. Helpt gegarandeerd!

    Reageer
    #10

    Om de 2 dagen 1 eetlepel olijfolie bij je poederdrank doen , ik heb al 25 jaar obstipaie , en doe dit nu al bijna 2 jaar en heb nergens meer last van. Het is niet echt lekker maar helpt super .

    Ps: was een tip van mijn fisio

    Reageer
    #11

    Ik heb al bijna een week last van verstopping, ben bij de HA geweest die schreef voor: 3 x per dagje zakje poeder pillen voor de darm te laten werken, lactulose drank en ik heb 3 klysma's meegekregen, maar na de eerste klysma nog weinig resultaat., weet iemand wat ik nog meer kan doen?

    Reageer
    #12

    Drink je genoeg water? Eet je gezond met voldoende voedingsvezels?

    Reageer
Reageer op: verstopte darm, opstipatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief