Gastroscopie

  • #1

    Hoi

    Al een lange tijd heb ik last van pijnaanvallen in mijn maag en darmen. Het begon 6 jaar geleden en ik ben dan ook al vaak bij de arts geweest.
    Op een gegeven moment kon ik bijna niks meer eten en had ik steeds vaker een pijnaanval. Ik kreeg dan enorme krampen in mijn maag waardoor er een harde bol op de plek waar mijn maag zit ontstond. Ook kreeg ik dan moeite met ademhalen en werd mijn houd klam terwijl ik ijskoud was en dus ook een grijze huidskleur kreeg.
    De dokter heeft me na een tijdje doorverwezen naar een internist die alleen door even drukken op mijn buik de conclusie trok dat ik een maagbreuk had. Ik kreeg omeprazol 20mg toegeschreven en weer weggestuurd. Naderhand moest ik terugkomen voor een rontgenfoto, echoscan, bloed- en urineonderzoek. Daaruit bleek dat ik vieze "plas" had en mijn darmen vol zaten, ze hebben verder niks meer gedaan.
    De pijn hield alsnog niet op en ik sliep alsnog rechtop in bed (dat doe ik nu al vanaf mijn 13e, ben nu 19). Toen we weer naar de dokter gingen voelde hij in mijn darmen, er bleek nog ontlasting van weken oud in te zitten. Ik kreeg drie clysma's en moest 2 maanden lang laxeermiddelen slikken.
    De klachten bleven alsnog en na weer een aantal bezoeken aan de dokter en verhoging van mijn omeprazol dosis (40 mg ipv 20) werd ik doorverwezen naar een MDL-arts. Ik ben daar vorige week geweest en hij wilt graag dat ik een gastroscopie onderga. Hij heeft me uitgelegd wat er gaat gebeuren en ik heb ook een foldertje thuis gekregen, maar ik weet echt niet hoe het voelt en hoe ik me voor kan bereiden.
    Heeft een van jullie al ervaring met een gastroscopie want ik ben echt heel erg zenuwachtig en bang dat ik moet overgeven of stik... Ik wil sowieso geen roesje, ik ben niet zo van de pijnstillers etc...
    Ik hoop dat jullie me gerust kunnen stellen en me tips kunnen geven! Mijn onderzoek is namelijk aankomende vrijdag al ๐Ÿ™

    Louca

    Reageer
Reageer op: Gastroscopie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief