Maag/darm problemen

  • #1

    Beste Medisch Forum,

    het begon ergens aan't begin van december vorig jaar, ik hoorde destijds constant allemaal borrelende geluiden en mijn ontlasting was vaak nattig en kleverig (moeilijk weg te spoelen). Ook was ik redelijk winderig

    Ik negeerde het aanvankelijk en dacht er verder niet veel van, maar een paar dagen later was mijn ontlasting zo verschrikkelijk nat. Het was net water. De volgende dag was er niks meer aan de hand.
    Het borrelen en alle oude 'symptomen' bleven aanhouden en zo af en toe had ik ook een opgeblazen gevoel.
    Op een dag vond ik ook helder rood bloed op mijn WC papier, hier schrok ik behoorlijk van, maar verder heb ik er nooit meer last van gehad. Waarschijnlijk was het een aambei.
    Ook vond ik zo af en toe helder slijm na de ontlasting op het wcpapier

    Inmiddels was het alweer rond kerst, ik had graag een afspraak met de huisarts willen maken, maar we gingen voor 2 weken op vakantie naar Amerika.
    Daar had ik, wonderlijk genoeg, amper last van mijn 'oude problemen'.

    Eenmaal terug in Nederland kwamen de oude problemen weer om de hoek kijken. Hierop besloot ik om maar eens langs de huisarts te gaan.
    De arts vertelde me dat ik waarschijnlijk een virusje of bacterie heb die mijn darmwerking verstrooit. Dit zou na ongv 6 weken moeten ophouden. Voor mijn winderigheid en opgeblazen gevoel raadde hij me Rennie: Deflatine aan.

    Dankzij de medicijnen heb ik minder last van het borrelen, maar mijn ontlasting bleek iets natter geworden te zijn. Dus besloot ik maar om even te stoppen met Deflatine.

    De problemen werden steeds minder en ik dacht voor een tijdje dat ik eindelijk van dat virus af was.

    Gisteravond, echter, had ik weer wat last van mijn buik ondanks dat ik al geweest was.
    Na het ontlasten vond ik een druppel vocht op de WC papier. Gewoon water... dit heb ik nog nooit gehad.
    Vanavond had ik weer, ondanks dat ik al naar de wc geweest ben, last van mijn buik en er kwam alleen helder slijm uit.

    Ik heb eigenlijk al wel genoeg gehad van mijn maag/darm problemen. Heeft iemand enig idee wat er evt. met mij aan de hand is? Een virus houdt toch geen 2 maanden aan? Ik heb namelijk ook tijden gehad waar ik niet tot amper last ervan had..
    Sorry voor het lange verhaal, moest het gewoon nog een keer kwijt.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Duidelijk verhaal. Dit kan de huisarts niet afdoen als een onschuldige virale gastritis.

    Bloed en slijm in de ontlasting zijn verdacht, in combinatie met langdurige onverklaarbare diarree.

    Als de huisarts geen raad weet met uw klachten is een verwijzing op z'n plaats naar een gastro-enteroloog, oftewel een maag-darm arts.

    Bent u trouwens over deze periode afgevallen?

    Lees ook de informatie op de website van het MLDS over uw klachten:
    http://www.mlds.nl/

    Reageer
    #3

    Ken de signalen en laat u adviseren

    Heeft u vragen over uw gezondheid of heeft u klachten? KWF Kankerbestrijding wil mensen stimuleren tot tijdige actie als zij een klacht hebben die op kanker kan wijzen. Hier vindt u informatie over de 9 meest herkenbare signalen voor kanker.

    Het kan onduidelijk zijn waar een klacht vandaan komt of om welke ziekte het gaat. KWF Klachtadvies helpt u inschatten of u naar de huisarts moet gaan. De adviezen op deze website zijn gebaseerd op uw eigen antwoorden. Ze zijn geschreven door deskundigen op het gebied van huisartsgeneeskunde, kankerzorg en voorlichting.

    Lees verder: http://www.kwfklachtadvies.nl/

    Reageer
    #4

    Ik heb geen diarree, mijn ontlasting is erg 'luchtig' en kleverig. De slijm is overigens ook niet met mijn ontlasting gemengd, maar komt er achteraf uit als het ware.

    In deze periode ben ik zeker niet afgevallen, integendeel zelfs. Ik eet even goed als voorheen en voel me ook fit, wanneer ik het niet al te druk heb met school.

    Reageer
    #5

    Dag ASD,
    En weet je al wat meer over je symptomen?

    Reageer
Reageer op: Maag/darm problemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief