Pijn rechterkant buik

  • #1

    Hallo,

    De buikpijn klachten zijn begin Oktober begonnen en voornamelijk rechtsonder. De eerste keer dat ik bij de huisarts kwam, dacht hij dus meteen aan een blindedarmontsteking. Ze konden niets vinden in mijn bloed en urine, dus mocht naar huis. Als ik er last van bleef houden kon ik weer terug naar de huisarts. Dus dat heb ik gedaan en hij dacht toen aan een ontstoken pees in mijn onderbuik omdat ik het ook voelde in mijn rechterbeen. Met wat meer beweging (doe ik al wel, maar omdat ik zittend werk heb, kan het daar aan liggen), moest het binnen 2 weken ver over zijn en anders moest ik weer terugkomen. Helaas was dat niet het geval en ben ik weer teruggegaan. Hij heeft mij toen weer doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een echo. Tevens heb ik weer bloed moeten laten prikken en urine ingeleverd. Deze keer was het bloed goed, maar in de urine zat een lichte ontsteking. Hij wou graag nog een keer urine laten testen, maar deze keer wel ochtendurine. Die was de 2de keer weer goed. Bij de echoscopie moest ik met een volle blaas komen (niet prettig, haha) en er was niets verontrustends te zien. Daarna ben ik op vakantie gegaan en blijf er last van houden. Met namen ’s ochtends heel erg misselijk en nu ook ’s nachts. Dan word ik er ook wakker van. Eten is ook heel wat minder en zodra ik wat langer zit dan trekt de pijn ook door naar boven. Het zit alleen aan de rechterkant van mijn buik. Ik denk dat het de blindedarm niet is, want volgens mij is dat alleen acuut. Maar wat kan de huisarts nu doen?

    Hopelijk krijg ik antwoord.

    Gr.
    Armanda

    Reageer
    #2

    In ieder geval heb je nog steeds last, ook al is er uitgebreid naar afwijkingen onderzocht. En buikpijn na het eten kan verband hebben met de galblaas. Toch weer terug naar de huisarts, want zolang je niets weet en je wel klachten hebt, kan er niets aan gedaan worden, en vanzelf overgaan doet het dus niet.

    Reageer
    #3

    Eierstok?

    Reageer
    #4

    Ik moet maandagochtend terug naar de huisarts. Maar wat kunnen ze nu nog doen? Want bij een echo hebben ze niets kunnen vinden! Heb alleen een uitwendige echo gehad. Ik las inderdaad dat er aan de rechterkant van de buik ook de gal zit, maar dan krijg je toch een gelige kleur?

    Ik ben bang dat hij mij zou doorsturen naar een gynaecoloog of naar een internist. Ik heb ook gezocht op het prikkelbaar darm syndroom (PDS), maar dan heb je ook problemen met de ontlasting en daar heb ik geen last mee.

    Reageer
    #5

    Buikpijn is een vervelende klacht omdat het van alles kan zijn.
    heb je alleen een onderbuik echo gehad, je schreef nml dat je een volle blaas moest hebben.
    Dan zouden ze ook nog een bovenbuikecho kunnen doen. Dan komt de galblaas in beeld. Van galstenen word je niet geel, alleen als ze klem zitten.
    het zou inderdaad ook de dikke darm kunnen zijn. blindedarm is niet alleen accuut, die kan ook zeuren.
    ik denk aan nieuw bloedonderzoek, urine onderzoek en echo bovenbuik.
    sterkte en beterschap, Brenda

    Reageer
    #6

    Dank je Brenda.

    Reageer
    #7

    Bedankt Brenda,

    Maandagochtend mag ik weer terug naar de huisarts en kijken wat hij zegt.

    Ik zou een echo krijgen van de onderbuik, maar hij heeft ook een klein stukje naar boven en opzij gekeken. Dus neem aan dat hij ook naar de galblaas heeft gekeken. Of niet? Die radioloog was echt niet vriendelijk, legde niets uit en zei alleen maar dat er niets verontrustends was te zien. Hij heeft ook foto's gemaakt en die zou hij doorsturen naar de huisarts, dus ik ga maandag ook even vragen of hij daar iets op ziet.

    Ik hoop dat er wat uitkomt, want vaak wordt het gegooid op PDS, maar dat is het niet. Want als ik de sympthonen lees op internet klopt daar niets van.

    Gr.
    Armanda

    Reageer
    #8

    Bedenk wel dat het niet altijd mogelijk is direct de juiste diagnose te stellen. Artsen zijn geen tovenaars die altijd alles weten, daarom wordt er onderzoek gedaan. Zeker als de symptomen mild zijn en er weinig tot geen duidelijke afwijkingen te vinden zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dokters zijn geen wonders op de wereld, want dan zouden er echt geen mensen dood gaan. Dat begrijp ik. Maar ik loop dagelijks met pijn rond en dat is niet prettig.

    Wacht gewoon af wat maandag de huisarts zegt en dan zie ik wel verder. Meer kan ik op het moment toch niet doen.

    Reageer
    #10

    Op het moment is de buikpijn nog niet verdwenen, het is zelfs wat erger geworden naar mijn idee. Het is nu meer constant als eerder. Ben net voor kerst naar de huisarts geweest en daar heb ik pillen gehad voor een urineweginfectie. Omdat ik een lichte ontsteking in mijn urine had, dacht hij dat het een urineweginfectie zou kunnen zijn. Als de pillen niet zouden helpen, word ik doorgestuurd naar een internist.

    Heb ondertussen gebeld naar het ziekenhuis en een afspraak gemaakt met een internist. Daar kan ik helaas 19 januari pas terecht.

    Wat kan een internist doen? Ik heb een echo gehad en daar was niets op te zien. Is het volgende dan een ct-scan? Of een inwendig onderzoek?

    Laatst hoorde ik van een chronische blindedarmontsteking, is dat te zien in je bloed? En is de blindedarm dan ook te zien op een echo of alleen bij een operatie? Misschien zijn hier mensen te vinden die daar weleens wat mee te maken hebben gehad. Heb ook wat gelezen op internet dat bij deze mensen die last hadden van een chronische blindedarm deze is verwijderd. En dat daarna hun klachten waren verdwenen. Is dit een onderwerp wat ik kan aankaarten bij de internist als ik daar heen moet? Ze dachten in eerste instantie namelijk aan een blindedarmontsteking. Daarvoor ben ik ook voor de 2de keer doorgestuurd naar het ziekenhuis voor de echo.

    Graag hoor ik jullie mening.

    MVG Armanda

    Reageer
    #11

    Chronische buikpijn is pijn onder in de buik die langer dan drie maanden bestaat en de dagelijkse bezigheden meestal nadelig beïnvloedt. De gynaecoloog zal een onderzoek van de buik en een inwendig onderzoek uitvoeren, aangevuld met eventueel onderzoek van het bloed en/of de urine. Doorgaans wordt ook een echoscopisch onderzoek en zo nodig een kijkoperatie verricht. Meestal kan echter geen duidelijke oorzaak van de chronische buikpijn worden gevonden. Dat kan soms voldoende geruststelling geven en de pijn verminderen. Bij sommige vrouwen helpen medicijnen of een operatie. Omdat vaak geen duidelijke medische verklaring gevonden kan worden, kan de gynaecoloog ook met u bespreken, eventueel in samenwerking met anderen, hoe u (beter) met de pijn kunt omgaan.

    Lees verder op: http://www.nvog-documenten.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=770

    Reageer
    #12

    Beste anoniem,

    Ik heb je antwoord gelezen en ook zeker even verder gelezen op de site van de meegestuurde link.

    De huisarts heeft mij doorgestuurd naar een internist, maar ik lees hierin alleen maar de gynaecoloog. Wat ik meer lees is dat dit meer gaat over pijn in de midden onderbuik. Bij mij zit het echt rechts naar mijn zij en daarna naar boven....

    Graag hoor ik of het dit toch kan zijn?

    MVG Armanda

    Reageer
    #13

    Hoi Armanda,

    Mijn moeder heeft precies dezelfde klachten. Ook zij loopt nu al een jaar met de klacht dat ze pijn heeft aan de rechterkant van haar buik en haar rug. Ze heeft bloed laten prikken, loopt bij een internist en ze kunnen niets vinden alles is volgens hen goed in orde. Uiteraard zij wij erg blij met deze uitslag maar maken ons nog wel zorgen om de klachten die er nog steeds zijn.Ik vroeg mij daarom af of jij al achter de oorzaak van je klachten bent gekomen.

    Ik hoor graag van je,ik ben namelijk erg benieuwd wat het zou kunnen zijn.

    Groet,
    Latifa

    Reageer
    #14

    Ook ik herken mij in deze klachten en ook ik heb geen diagnose gekregen. Al 1,5jr heb ik (af en aan) last van pijn rechtsonder in de buik. Mijn Huisarts dacht in eerste instantie meteen aan endometriose en heeft mij doorgestuurd naar de gyn. Die heeft enkele onderzoeken laten doen en vond niets bijzonders. Toch heb ik nog enigzins mijn twijfels daarover aangezien de pijn samenhangt met mijn cyclus, op de plek van mijn eierstok zit en de pijn soms ook doortrekt naar mijn baarmoeder/schaambeen.

    (acute) Blindedarmontsteking kon het volgens mijn huisarts inderdaad ook niet zijn...ik heb ook aan de chronische variant gedacht, maar nooit voorgelegd aan hem.

    PDS zou zeker een mogelijkheid kunnen zijn, maar dan zou ik toch denken dat het meer samenhangt met mijn andere buikpijnklachten.

    Soms vraag ik mij af of het misschien een verkramping van een urineleider kan zijn (geen idee of je dat daar kan voelen en of dat pijn geeft)?

    Aan een peesontsteking of spierbeklemming heb ik eigenlijk nooit gedacht. Zal eens googlen!

    Hebben jullie ook pijn als je op de plaats drukt? Voelen jullie een verdikking of helemaal niets? Straalt de pijn nog ergens naar uit?

    Ik kan sinds een half jaar geen broeken meer aan die te strak op dat punt zitten, dan krijg ik enorm veel pijn. Spijkerbroeken zijn dus geen optie meer voor mij. Herkennen jullie dit?

    Ben heel benieuwd wat er bij jullie uitkomt!
    Sterkte!

    Reageer
    #15

    Ik ben gisterochtend voor de eerste keer naar de Internist geweest. Een vriendelijke vrouw met een luisterend oor.

    Ze vroeg eerst wat de klachten waren en of ik er veel last van had. Ik heb er met name last van als ik een lange tijd zit en 's ochtends heel erg misselijk zodat ik niet kan eten.

    Ik heb eind november een echo gehad van mijn onderbuik en toen hebben ze tevens ook naar de bovenbuik gekeken. Daar was niets op te vinden, maar de internist wil toch nog graag een echo laten maken, maar deze keer meer kijkend naar de bovenbuik, want ik moet ook nuchter zijn en dat hoefde ik de eerste keer niet. Ik heb ook veel pijn onderin mijn buik en hoe langer ik zit, dan trekt de pijn ook naar boven. Ook heb ik deze keer weer bloed laten prikken en wordt er urine op kweek gezet.

    Ik laat jullie zeker weten wat hier uitkomt. Ik hoop natuurlijk niets.....

    Groetjes,
    Armanda

    Reageer
Reageer op: Pijn rechterkant buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief