koude buik

  • #1

    Hallo, ik heb de laatste tijd heel vaak een koude buik als ik gewoon achter mijn bureau zit te werken. Is er iemand die weet wat dit kan zijn ??

    Reageer
    #2

    Een koude buik is eenvoudig het gevolg van een verminderde doorbloeding als gevolg van inactiviteit. Als je bijvoorbeeld je handen lang stil zou houden, dan zouden deze ook kouder worden. Bewegen is dus de oplossing, zeker als je langdurig achter de computer zit, is regelmatig bewegen belangrijk voor je.

    In ieder geval kan het geen kwaad, en kun je er eenvoudig iets aan doen.

    Reageer
    #3

    Met gezond bewegen wordt bedoeld dat u minstens vijf dagen per week een halfuur per dag actief beweegt. Bijvoorbeeld fietsen, stevig wandelen, zwemmen, dansen of tuinieren. Intensief huishoudelijk werk telt ook mee. U hoeft niet een halfuur achter elkaar te bewegen, maar kunt dat op uw eigen manier over de dag verspreiden. Doe bijvoorbeeld ’s ochtends 10 minuten oefeningen, ga ‘s middags 10 minuten fietsen en aan het einde van de dag nog 10 minuten wandelen.

    Bron: NHG patiëntenfolder Gezond Bewegen
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF43.htm

    Reageer
    #4

    Wat je voelt is de huid waarschijnlijk.

    Draag strakkere kleding om de warmte beter bij je te houden bij koude temperaturen buiten.

    Doordat het vetweefsel rond de buik niet gebruikt wordt voor de energievoorziening tijdens het voor de computer zitten, is dit weefsel ook minder doorbloed en dus minder warm.

    Afvallen lost dus ook je probleem (-pje) op.

    Reageer
    #5

    Ik heb ook last van een koude buik.
    Ik ben 53 jaar en heb een klein buikje van het goede leven
    Ben afgelopen week naar de huisarts en specialist gegaan met dit probleem,huisarts en specialist haden er nog nooit van gehoord
    Volgens hen lag het aan het feit dat ik rook en dat hierdoor de adertjes in mijn buik dichtslippen.Ik vind dit zelf raar klinken maar ja ik ben nu gestopt met roken en hoop maar dat het weg gaat.
    Het is een vervelend gevoel die koude buik,ik zit veel met mijn handen op mijn buik en dan gaat het even over.
    Ben benieuwd of iemand dit herkent.
    Gr.Gerard

    Reageer
    #6

    Ik had hier ook last van, totdat, en dat klinkt misschien raar, ik meer ging voelen, en minder ging denken. Dit proces is niet van de ene op de andere dag gegaan, maar ik kreeg wel steeds minder last van hoofdpijn, en een warmere buik.

    Reageer
    #7

    Mijn vriendje heeft er ook last van, maar wij vragen het ons ook af? Wat zou het toch kunnen zijn??

    Reageer
    #8

    al jarenlang heb ik een koude buik. heeft zo zijn voordelen. ik zweet ook nooit. nooit ziek of koorts. in de zomer adoreer ik de warmte als anderen lopen te puffen, buik verbrand ook nooit in de zon. helaas in de winter heb ik het altijd moeilijk vanwege de koude. koude buik heeft bij mij niets met sporten te maken want dat doe ik elke dag en al krijg ik het dan warm, de buik blijft koud.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben een tijdje terug bij de acupunctuur geweest, en daar werd mij verteld dat mijn koude buik een gevolg was van een verstoorde energiebalans. Ik denk ook heel veel na, waardoor de energie voor al naar mijn hoofd gaat, en mijn hoofd dus ook snel warm wordt. Daardoor blijft mijn buik dus koud

    Reageer
    #10

    Ik was altijd gezond geweest, 16 jaar gewerkt doe ook sporten, tot laatste 3 jaar niet goed met mijn buik
    ben vaker naar de dokter gegaan, tabletten geprobeerd
    maar helaas niks geholpen,
    het is nu pas 11 oktober maar toch koud in mijn buik
    boven 23 graden heb ik geen last van,
    weet iemand hoe dit te genezen kan.

    Sas.

    Reageer
    #11

    Heb ook last van koude buik, meer voelen is één van de antwoorden, ik voel meer dan ooit..( en zeker die koude buik

    Reageer
    #12

    Ik heb er nu ook weer last van. Vooral bij koud weer bij het sporten. Mijn buik wordt zo koud dat ik moet stoppen met sporten omdat ik aan de diarree raak.

    Reageer
    #13

    Ik heb ook een koude buik, al is het niet altijd. Je brein (denken) zit in je hoofd en je gevoel (emoties, intuïtie) zitten in je buik (in ieder geval volgens de Oosterse zienswijze). Ik weet van mezelf dat ik veel in m'n hoofd zit en ik zie wel een verband tussen beide.

    Een grappige/interessante gedachtengang vind ik ook nog wel de vergelijking met de natuur. Alles wat kouder in de natuur is is ook minder in beweging. Lijkt dus een duidelijk verband te zijn. In dat geval zou een koude buik dus zeggen dat daar minder beweging is. Dat gekoppeld aan het bovenstaande is er dus minder beweging in je gevoelscentrum/wereld.

    Nu ben ik al een tijd bezig met beter te voelen waar de spanningen in mijzelf zitten en voel dus dat er ook veel spanning (verkramping) in mijn onderbuik zit. Lijkt mij daarmee samen te hangen.

    Beter voelen en ontspannen (en inspannen?) op die plek lijkt dus de oplossing en ga ik dus maar eens meer doen. Daarnaast helpen warme baden en de sauna mij ook (tijdelijk).

    Reageer
    #14

    Geen strakke of te kleine kleding dragen helpt. Tussen de laagjes kleding moet wat lucht, of te wel vrije spatie zitten.

    Reageer
    #15

    Heb ook veel last van kou op de maag, vooral als ik uit me bed kom en een heel klein slokje drinken neem, warm drinken moet ik al helemaal niet doen. Nou komt dat doordat mijn klep van me maag niet goed sluit, pilletjes van de dokter gekregen en nergens meer last van gehad

    Reageer
Reageer op: koude buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief