“krenten” in ontlasting

  • #1

    Hallo Dokter.nl,

    ik heb net even rond gekeken of ik een soort gelijke klacht kon vinden maar dat kan ik niet.

    Het probleem is als volgt: Ik heb van mijn moeder licht spastische darmen ge-erft. Als er iets spannends als een tentamen of nieuws is merk ik het heel snel aan mijn ontlasting. Gelukkig heb ik daar al een tijdje geen last meer van.

    Een tijdje terug viel me ineens op dat er een soort witte krent in mijn ontlasting zat. Het was redelijk normale ontlasting, ietwat zachter als normaal maar verder niet. Toevallig had ik de dag ervoor net krenten en rozijnen gegeten dus heb ik er verder niet veel aandacht besteedt.

    Toch keek ik zo nu en dan om te zien of het iets anders was en zo nu en dan zie ik het terug komen.

    Weet iemand hier misschien of dit normaal is, en wat het kan zijn als dit niet zo is? Verder ben ik nog maar 1x bij de doktor geweest om bloed te laten prikken dus ik kijk wel op tegen een "genant" doktors bezoek met een stukje poep in een potje. Om nog maar niet te hoeven denken aan het eruit scheppen en in het potje doen :).

    Alvast bedankt 🙂

    Reageer
    #2

    Nog even om te verduidelijken: Het lijkt gewoon net een krent of blaasje op de ontlasting. Mijn ontlasting is verder gewoon normaal bruin van kleur en die krent/blaas achtige vorm is wit/helder.

    Reageer
    #3

    Houd even bij wat je eet en denk even zelf na wat het kan zijn. Bijvoorbeeld grof bruinbrood heeft volle graankorrels die misschien onverteerd in de ontlasting komen. Ernstige krentenpoep-ziekten bestaan niet.
    Even zelf checken dus, maak een lijstje wat je eet en check de ingrediënten.

    Reageer
    #4

    Hoi,

    toevallig kwam ik op dit forum terecht na de zoekterm 'rozijnen en ontlasting', geloof het of niet :). Ik kreeg namelijk vandaag de schrik van mijn leven toen er een soort opgezwollen bleke rozijn bij mijn ontlasting zat. Nu heb ik al een hele tijd altijd last van mijn darmen, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Nu heb ik twee dagen geleden wel rozijn gegeten, maar ik vind het moeilijk te geloven dat deze helemaal is gaan opzetten en wit is uitgeslagen. Ik ben echt bang dat het een soort gezwel is of een ontsteking uit mijn darmen ofzo. Ben jij er toevallig al achter wat nu precies het probleem bij jou was? Ik heb eigenlijk ook geen zin om ermee naar de dokter te gaan namelijk. Alvast bedankt!

    Reageer
    #5

    Het zou goed kunnen dat krenten en rozijnen die je niet stuk gekauwd hebt, weer 'heel' in de ontlasting terug te vinden zijn. Het schilletje van druiven is namelijk niet te verteren door de menselijke darm. Deze schil is wel vochtdoorlaatbaar waardoor de krent vocht kan aantrekken en kan zwellen. Logisch dus eigenlijk.

    Reageer
Reageer op: “krenten” in ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief