Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

waterige diarree, maagkrampen, opgeblazen gevoel,

  waterige diarree, maagkrampen, opgeblazen gevoel,

Marijke #1 13 mrt 2009 03:00

Hoi ik ben een jonge vrouw van 18 jaar,
Ik heb al dagen last van een lastige ziekte..
Ik weet niet wat het is maar het begon met waterige diaree en misselijk gevoel dat ik moest overgeven.. mijn buik voelt heel opgeblazen..
het is nu de 3e dag dat ik niks eet en ik moet zo'n 10x per dag naar de wc en dan komt er alleen maar waterige diaree uit wat sinds vandaag groen is.. het voelt alsof er heel veel lucht in mijn darmen zit en het voelt ook heel pijnlijk. in de ochtend moet ik overgeven in de middag valt de pijn mee.. en in de avond voelt me buik weer erg opgeblazen..
aub wat kan ik doen ik zit in het buitenland voor een paar maanden.. en ik kan niet meer van de pijn! wat kan dit zijn en wat kan ik er tegen doen?
Laatst bewerkt: 24 nov 2010 21:12 door .

dymfna #2 13 mrt 2009 10:26

hallo,
ik heb ook net 3 maanden in het buitenland gezeten voor stage. Ik heb hetzelfde probleem gehad en het werd bij mij genoemd als toeristendiarree.

Ik mocht niks meer eten dat bereid was met olijfolie, ik mocht geen sinasappelsap en moest veel vezels eten en veel drinken!!

succes, ik hoop voor je dat het snel over gaaat..
Mijn darmgestel is namelijk nog steeds overhoop na mijn bezoek in het buitenland
groeten dymfna

Rachel #3 13 mrt 2009 11:48

Er zijn veel oorzaken van groene ontlasting. De eerste en de meest voor de hand liggende reden is het eten van groene levensmiddelen. In groene bladgroenten zit chlorofyl dat de ontlasting groen kan kleuren. Ook voedingsmiddelen met veel ijzer kunnen de ontlasting groen kleuren.

Gal, dat wordt afgescheiden in het eerste deel van de dunnen darm en dat nodig is voor de vertering in de dunnen darm, kleurt de ontlasting ook groen. Pas later, in de dikke darm wordt de ontlasting bruin, zoals wij het kennen als het uitgescheiden wordt. Als de ontlasting nog steeds groen is tegen de tijd dat het wordt uitgescheiden, kan dat betekenen dat het te snel door de dikke darm is gegaan, en onvoldoende tijd heeft gekregen bruin te kleuren. Dat is dus bijvoorbeeld het geval als je diaree hebt.

Als de groene ontlasting langer aanhoudt moet je contact openemen met en arts. Vooral als je diaree hebt, omdat je van diaree gemakkelijk kunt uitdrogen, en dat kan gevaarlijk zijn (dus drink in ieder geval voldoende) èn omdat diaree wijst op een mogelijke infectie die mogelijk behandeling behoeft.

Arend-Jan #4 13 mrt 2009 11:53

Mogelijke infectieuze oorzaken zijn Salmonella, Giardiasis en gastroenteritis.

Salmonella kan bij de mens via de orale route (besmet voedsel, zoals onvoldoende verhitte eieren, kip of vlees en rauwe groenten en fruit) ziekte induceren zoals gastro-enteritis, systeemziekten van organen. In ernstige gevallen kan longontsteking, gewrichtsontsteking, nierfalen, bloedvergiftiging en shock optreden.

Giardiasis is een infectie van de dunne darm die veroorzaakt wordt door Giardia lamblia, een eencellige. De ziekte heeft diarree als belangrijkste symptoom. Giardiasis is wereldwijd een van de meest voorkomende oorzaken van diarree, zowel bij mensen als bij dieren.

Anoniem #5 18 aug 2010 00:21

Anoniem #6 14 sep 2010 22:11

Mark #7 23 apr 2012 15:31

Laat je ontlasting controleren op Giardiasis (Google maar even, maar schrik niet te erg). Heb het zelf gehad na 5 weken met extreme diarree en uitdrogingsverschijnselen rond te hebben gelopen. Ben niet in het buitenland geweest, heb het in NL opgelopen. Mijn moeder heeft een jaar later exact hetzelfde gehad.

waterige diarree, maagkrampen, opgeblazen gevoel,

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA