pijn rond bekkenbodemspier

  • #1

    Ik heb weer een oude klacht welke jaren geleden ontstond namelijk branderige stekende pijn net voorbij de sluitspier, waarschijnlijk de bekenbodemspier.
    Daar de pijn uitstraling in het verleden naar prostaat en blaas ging werd door de doktoren ervanuit gegaan dat het meer een chronische prostatitus zou zijn.
    Alle medicijnen en onderzoeken (endoscopie)hebben nooit iets opgeleverd ja ik zou een te hoge bekkenbodemspierspanning hebben maar klachten komen niet overeen met wat zou moeten zijn. De klachten zijn uiteindelijk vanzelf weg gegaan enkel soms een enkel dagje.
    Nu pijn weer veel erger en geconcentreerd rond dit gebied.
    Tijdens pijn periode ook veel zachte poep nooit echt stevig, mischien gevolg van pijn.

    Soort pijn: branderig jeukend net voorbij sluiutspier.

    Wat helpt: (tijdelijk)
    Slapen: smorgens word ik zonder pijn waker.
    Zitten op een warme kruik.
    Warm bad met warm water streamer tegen spiergroep.
    Zitten op een powerplate (trilplaat)

    De trikker voor het ontstaan van de pijn zou een periode van grote spanning bv op werk kunnen zijn

    Mijn idee is meer een ontsteking of exceem of iets dergelijks, maar onderzoeken hebben nooit iets opgeleverd

    Reageer
    #2

    De beschrijving die u geeft lijkt eerder op een doodnormale spierkramp. De achtergrond van de overbelasting van deze spieren is reden voor aanvullend onderzoek. Is dit ooit gedaan? Heeft u zelf enig idee waarom u juist in deze regio last kunt hebben van krampen?

    Reageer
    #3

    waarom ik nu net daar last heb weet ik niet, heb afspraak weer bij internist maar deze is pas over 4 weken.
    Als het puur een spierklacht is wat kan ikzelf kopen of via de huisarts laten voorschrijven om deze te verminderen in afwachting van afspraak internist.

    p.s als ikzelf voel merk ik dat de huid heel pijnlijk gevoelig is

    Reageer
    #4

    Vraag je huisarts eeb verwijzing naar een bekkenbodemspecialist. Met behulp van electrische stimulatie kunnen gericht spiergroepen tot rust gemaand worden. Ik verwacht dat je hier op korte termijn terecht kunt.

    Onderzoek door een internist is in principe veel algemener en waarschijnlijk weten de bekkenbodemspecialisten meer van perineum-pijn dat de algemeen internist.

    Het klinkt wellicht een beetje vreemd maar als je jezelf zachtjes masseert of inderdaad met de douchkop verlichting kunt brengen, dan zou ik jezelf zo door de wachtijd heen helpen.

    Het perineum is een zeer ingewikkeld gebied met veel belangrijke zenuwen, een moeilijk te ontwarren spierbed en tot slot maar niet onbelangrijk, liggen er erg belangrijke organen. Zelfmedicatie zou ik niet adviseren, behalve flink pijnstillers, en misschien zelfs wat kruiden medicatie waar je rustig van wordt, dat onspant namelijk. Valeriaan kan misschien helpen en dat is net zoals een pijnstiller echt onschuldig.

    Reageer
Reageer op: pijn rond bekkenbodemspier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief