komt dit van de maag?

  • #1

    Sinds jaren, ik denk wel 15, slik ik medicijnen voor mijn maagzuur, helaas is dit sinds een half jaar weer verslechterd.Heb inmiddels (na lang uitproberen)pantorc 40 gekregen en dit bevalt mij redelijk.Ook neem ik enkele lepels Gaviscon per dag en zo kom ik de dag aardig door.Verdraag weinig/geen alcohol en moet goed oppassen met koffie en vet eten.Kan ik mee leven hoor.Maar nu wilt mijn H.A dat ik een gastroscopie laat maken, verschillende foto's wezen niets uit.Natuurlijk zie ik erg op tegen dit onderzoek maar ik zal geen andere keus hebben.Nu heb ik ook last, al ruim 1 jaar, van gele ontlasting. Al een paar keer gemeld werd geen aandacht aan geschonken maar nu toch eindelijk bloed afgenomen en nu blijkt dat mijn gamma-gt te hoog is. Dat zou kunnen door teveel alcohol, dronk s'avonds 1 of 2 glaasjes wijn maar ten tijde van het bloedonderzoek had ik al een paar maanden i.v.m. de klachten helemaal niets gedronken.Heb ook bijna dagelijks zere tanden, óók daar foto's van gemaakt óók niets te zien.Wel heb ik vaak een metaalsmaak in mijn mond, een brandende tong en doen de, vooral bovenkaken me zeer.Zou dit door de amalgaam komen? Al met al zéér vervelende klachten, misschien herkent iemand dit?

    Reageer
    #2

    lijkt mij eerder een gal/ lever probleem.
    Is de galblaas al nagekeken op galstenen of ontsteking.
    is de lever al nagekeken.
    kortom gastrocopie is goed, maar meer nog lijkt mij een uitgebreide controle van Gal/Lever op zijn plaats. ook b.v. hepatitus test.
    zorg dat je serieus wordt genomen! laat je naar een goede specialist doorverwijzen.
    Sterke Brenda

    Reageer
    #3

    nog even te aanvulling: jaren klachten en geen aktie van de huisarts geven mijn geen goed gevoel, zeker niet gezien de andere klachten.
    vraag dus niet alleen om verwijzing Gastro maar om verwijzing naar een goede maag/lever/darm specialist.
    laat je weten hoe het verder gaat?

    Reageer
    #4

    Hallo Brenda, bedankt voor je reactie. Mag ik je vragen zit jij in het medische circuit of weet je er "gewoon"veel van? Heb zelf ook al aan galwegen zitten denken maar onze huisartsen stoppen je nogal graag in een bepaald hokje bij mij dus het hokje waar "maag"opstaat! Moet in oktober voor een colonscopie,is 2 jaarlijks, en wil dan gelijk eens aan mijn MLD arts vragen of hij mij eens nader wilt onderzoeken.Heb jij enig idee of mijn, bijna dagelijkse hoofdpijn ook daarmee te maken kan hebben?
    gr. Marwi

    Reageer
    #5

    Amalgaam, er is geen vuilere troep te bedenken. Vraag je tandarts deze te vervangen door witte vullingen (kunsthars). Ik durf te wedden dat je hoofdpijn, metaalsmaak en zenuwpijn in tanden al op redelijk snel termijn zullen verminderen, zoniet verdwijnen.

    Voor wat betreft je maagproblemen, daar zou ik, als het mij betrof, direct een second opinion voor vragen bij een andere arts. Maagproblemen zijn niet met een pilletje of een gel te verhelpen. Het enige dat deze medicijnen doen, is symptoombestrijden. Je lichaam geeft signalen (pijn) af, die onderdrukt worden door deze medicijnen, geweldig, maar dat haalt de oorzaak niet weg.

    Laten kijken door de maag-lever-darm specialist is mijn advies en zoals eerder gezegd, laat je niet met een kluitje het riet insturen. Overigens kan dat gastroscopisch onderzoek gedaan worden onder het genot van een roesje. dat laatste is zeker aan te bevelen.

    Veel sterkte.

    Reageer
    #6

    ja, ik weet vrij veel over aandoeningen en ik kom uit het medische circuit, maar wel uit het zgn alternatieve.
    wij lossen, maar alleen als dat kan, de dingen met homeophatie, kruiden, acupuntuur enz. op, ipv met gewone medicijnen.
    wij zien klachten als geheel, niet lostaand.
    hier op het forum ga ik daar weleens op in, maar in jouw geval, hoewel ze zeker in aanmerking komen voor een alternatief, zou ik je dus eerst naar een specialist sturen, dat deed ik ook toen ik nog een eigen praktijk had.
    Eerst weten wat er aan de hand is en in jouw geval zou ik dus maag/lever/gal onderzoek willen laten doen.
    hoofdpijn kan ook zeker met de lever te maken hebben.
    ik vind oktober een beetje laat, misschien kun je iets eerder door de specialist gezien worden.
    Over amalgaan is veel geschreven en er zijn veel onderzoeken naar gedaan(lees maar eens na), ook in het alternatieve circuit wordt geadviseerd amalgaan te verwijderen. Het is in het algemeen aan te raden om oude vullingen die al slijten, te laten vervangen voor witte en zeker geen nieuwe te laten aanbrengen.
    Sommige mensen reageren er erg slecht op, die kunnen misschien beter alles laten vervangen.
    nou, succes, laat nog eens iets horen.

    Reageer
    #7

    Fijn dat jullie mij bruikbaar advies geven ten aanzien van mijn klachten.Morgen heb ik een afspraak bij mijn tandarts en wil hem vragen of hij mijn, vele, amalgaamvullingen wilt verwijderen.Mocht hij dit niet willen doen dan raadpleeg ik een andere tandarts.
    Ook heb ik een afspraak voor 23 sept. bij mijn H.A. staan en dan vraag ik een doorverwijzing naar een MDL arts. Aangezien we a.s. vrijdag voor 2 weken met vakantie zijn kan dat niet eerder maar inmiddels loop ik al zo'n tijd met deze klachten die paar weken kunnen er nog wel bij. Het is niet anders. Maar ik houd jullie op de hoogte.bedankt.

    Reageer
    #8

    Heb soortgelijke klachten..Nu 2 weken 6 dagen gele ontlasting nu weer normaal. Maag darm klachten..vorig jaar ook gehad na me ga veel stress...echo gehad van maag darmen lever gal...lever was iets vettig galsteentje 3mm...Dat was het lansoprazol gekregen 3 weken slikken..Alles weg..Nu dus weer na behoorlijk wat stress!! Slaat op me buik en darmen...Kan dat??

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: komt dit van de maag?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief