Harde ontlasting, scheurtjes, bloed op de ontlasting soms alleen op toiletp.

  • #1

    Het blijft een kwaaltje waar ik al een tijd mee kamp, ik heb allerlei zalfjes geprobeerd, zalfje van de dokter tegen anusscheurtjes, hielp alleen maar tijdelijk en zolang je het blijft smeren enigszins. Ook de variant op Sperti Theranal maar ook daar alleen maar tijdelijke oplossingen mee. En probeer sinds enkele dagen het nu maar steeds elke ochtend met wat vaseline in te smeren om het soepel te houden maar toch heb ik bloed op de ontlasting in de pot, soms alleen op het toiletpapier en soms dagen geen last van. Wel heb ik een tijdje last van harde ontlasting, knokkelig.
    Wat ik wel doe is op mijn eten ook i.v.m. met afvallen. Ik mijd veel suikers eet geen snoepjes meer, sinds ik dat doe is mijn ontlasting ook harder. Verder eet ik s'ochtends kwark met walnoten, s'middags koolhydraatarm brood (2 sneetjes), sávonds gewoon avond eten maar beperkte porties, rijst, pasta of aardappelen met groente. 3 kriel tomaatjes, of Kiwi's Gold (als deze er zijn). Dus al met al kom ik wel aan mijn vezels, ook drink ik vaak genoeg.
    Lijkt me dus wijsheid geworden om de oorzaak aan te pakken en dat is die harde ontlasting waardoor ik steeds uitscheur weg te krijgen. Wat is een goed middel om de ontlasting zachter te krijgen zonder dat ik helemaal aan de diarree ga natuurlijk? Dit moet dan blijvend zijn.

    Reageer
    #2

    Hoeveel drink je gemiddeld per dag? Wat drink je?

    Begin de ochtend eens met magere yoghurt en vers fruit. Ik mis overigens vlees in je dieet...mogelijk krijg je te weinig vetten  binnen

    Reageer
    #3

    Water, thee en suikervrije siroop een glas per dag. Vers fruit zit er niet in omdat te gaan doen vandaar walnoten i.v.m. vezels. Vlees eet ik niet, alleen kipfilet 1x per week misschien een rundvlees burger, gehaktbal of vis.

    Reageer
    #4

    Waarom zit vers fruit er niet in?  Je eet toch ook kiwi's?  Het is mogelijk dat je te weinig vetten  binnenkrijgt. Gebruik  je wel boter op  het brood? Gebuikt je ook kaas als beleg?

    Hoeveel drink je?

    Reageer
    #5

    Kiwi's Gold eet ik alleen als toetje net als tomaatjes of na de lunch of na de avondmaaltijd wisselt. Ik gebruik boter op brood uitsluiten roomboter soms margarine. Kaas eet ik elke middag op brood, dat wel zeggen 5 dagen per week. Verder Houmous als beleg. Hoeveel drink ik, thee s'middags en s'avonds 2 x, s'middags een flesje water, s'avonds wat later suikervrije siroop een glas. Verder 3 glazen wijn in het weekend, 1 per dag.

    Reageer
    #6

    Probeer eens om alle vragen te beantwoorden...

    Je moet minimaal 1,5 - 2 liter per dag drinken.

    Reageer
    #7

    Daar kom ik dus wel aan zoals ik beschrijf.

    Reageer
    #8

    Dan zou je toch iets meer fruit moeten gaan eten.  Gebruik je magere kwark?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Magere Franse kwark inderdaad.

    Reageer
    #10

    Neem dan eens halfvolle kwark. Of halfvolle Yoghurt. Daar zit iets meer vet in. Dat is beter voor je darmen

    Reageer
    #11

    Magere kwark deed ik juist om af te vallen, dus juist minder vet.

    Reageer
    #12

    Dat snap ik wel. Maar te weinig vet is gewoon  niet goed voor je darmen. Je zult toch moeten zorgen dat je de ontlasting zachter gaat krijgen.

    Reageer
    #13

    En zijn daar geen andere middelen voor verkrijgen?

    Reageer
    #14

    Ja, macrogol op recept bij de huisarts

    Of je voeding goed aanpassen.  Je moet maar niet denken dat ieder dieet ook meteen gezond is.

    Reageer
    #15

    Tja, ok, maar met dit soort reacties kan ik ook niets...

    Reageer
Reageer op: Harde ontlasting, scheurtjes, bloed op de ontlasting soms alleen op toiletp.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief