Alvleesklier echo betrouwbaar en nog een vraag

  • #1

    Hallo

    Ik heb 2 maanden geleden een echo van mijn bovenbuik organen gehad ivm wat zeurende pijn in de bovenbuik. Er was niks op te zien, alles wat goed en kreeg toen de diagnose spastische darm syndroom. Nu vraag ik mij af of een echo van de alvleesklier betrouwbaar is. Is een CT scan niet beter? Kunnen ze met een echo voldoende vaststellen of er sprake is van een tumor? En zit er in bovenbuik echo uberhaupt wel een onderzoek van de alvleesklier?

    Ik lees namelijk dat alvleesklierkanker vaak over het hoofd wordt gezien. Verder lees ik dat het de galwegen kan blokkeren waardoor je soms wat wittige ontlasting hebt. Nou heb ik dit bijna nooit, maar wel soms.

    Mijn tweede vraag is daarom ook.. Vaak als ik erg nerveus ben, (voor één of andere reden vaak als ik naar het vliegveld ga) dan is mijn ontlasting vrij licht van kleur en een beetje pappig. Hoe is dit te verklaren, de kleur? Ik weet wel dat nerveusiteit je ontlasting heel dun kan maken, maar waarom doet het iets met de kleur of is dit niet een normaal verschijnsel?

    Reageer
    #2

    Omdat er een echo is gemaakt, waar niets op te zien was, zullen de klachten toch door de spastische darm en nervositeit veroorzaakt worden. Je galblaas zou ook nog een probleem kunnen zijn.

    Reageer
    #3

    Dag Tandor, bedankt voor de reactie. Dus een Echo is betrouwbaar genoeg?
    Wat zou er met de galblaas kunnen zijn? ~en had dat dan ook niet op de echo zichtbaar moeten zijn?

    Reageer
    #4

    De echo is zeker betrouwbaar. Je zou een galsteen kunnen hebben. Die is niet altijd te zien op een echo.

    Reageer
    #5

    Een vraag : bij mij is er een echo gemaakt van de alvleesklier en tijden het echo maken deed het door het drukken en adem inhouden veel pijn . is dit normaal .

    Reageer
    #6

    Ja, dat is normaal

    Reageer
    #7

    Wat wordt er gedaan wanneer de alvleesklier niet zichtbaar is op de echo?

    Reageer
    #8

    .bij mijn echo zagen zij een grijze vlek rondom de alvleesklier nu moet ik een Tc scan laten maken, wat kan het zijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is nou de reden waarom ze de scan maken... niemand kan je dat zo vertellen

    Reageer
    #10

    Hallo, Ik kamp al geruime tijd met pijn onder mijn rechter ribbenboog. Er is vandaag een echo gemaakt en zoals ik in het verslag lees zijn er geen bijzonderheden in de galblaas te zien. Wel staat er steatose bij lever en bij alvleesklier: cauda niet volledig a vue. Kan iemand mij vertellen wat dit inhoud?

    Reageer
    #11

    Het duiden van uitslagen is voorbehouden aan de radioloog of de aanvragend arts. Ik ga er vanuit, dat de uitslag nog besproken gaat worden. Daar zul je dan nog even op moeten wachten

    Reageer
Reageer op: Alvleesklier echo betrouwbaar en nog een vraag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief