Af en toe roken of blowen?

  • #1

    Hallo, mijn moeder heeft een aantal jaren geleden longkanker gehad (een aantal andere familieleden ook) en om die reden ben ik 1,5 jaar geleden gestopt met roken.
    Ik heb dit bereikt door 's avonds samen met mijn vriendin een blowtje te roken als "vervanger".
    De huisarts gaf aan dat dit veel beter was als roken, want de schadelijke stoffen uit een blow zitten in de tabak (kan iemand hier iets meer over vertellen?).
    Mijn vrienden roken allemaal(ik ben 21 jaar en ik ben dus vaak met hen) en de meeste blowen daarnaast ook nog. Het is voor mij in de weekenden dan ook een blijvende strijd om niet te roken en ik probeer dan uit te kijken naar het blowtje aan het eind van de avond.
    Veel mensen om mij heen geven aan dat volgens hen een blowtje gelijk staat aan circa 10 sigaretten, maar volgends mijn huisarts is juist de tabak het schadelijkst.
    Ik dacht dan ook dat het misschien beter zou zijn als ik zou stoppen met blowen en 1 pakje sigaretten voor het weekend zou kopen?
    Ik rook nu ongeveer 12 blowtjes in de week met mijn vriendin (6 per persoon) en dat zou dan gelijk staan aan 3 pakjes sigaretten?
    Kan iemand mij hier duidelijk advies over geven?
    Alvast bedankt! Jonas

    Reageer
    #2

    beter stop je helemaal met blowen. alle rook is schadelijk, of je nou papier/bamboe/wiet/gras rookt alle rook is schadelijk!!

    Reageer
    #3

    Precies, alle rook ik schadelijk. Ik zou dus ook stoppen - radicaal - met blowen.

    Reageer
    #4
    Reageer
Reageer op: Af en toe roken of blowen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief