Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies - Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Onderwerp
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
29 mei 2014 16:23 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,
Mijn zoon van 15j heeft 26 dec een spontane klaplong gekregen had ook plotseling een erg, stekende pijn in de borst en kon moeilijk ademen, hij dacht ik heb iets aan mijn hart. Hup wij naar spoed en idd een klaplong. 7 dagen ziekenhuis en zijn long was terug normaal. Nu bijna 6 maanden later heeft hij soms pijn aan de wond van de drain zijkant ribben en nu ook weer stekende pijn bij inademen. Ik denk soms ook als het weersverandering is of veel pollen in de lucht zijn hij last heeft. Wij zitten ook steeds met een bang gevoel, zou hij het weer krijgen of niet. Als hij het nu nog krijgt word longvlies geplakt. Wij hopen van niet, aan zijn gezicht te zien was dit zeer pijnlijk zeker met die grote drain erin te steken en uit te halen, mijn moederhart brak.
13 mei 2014 10:20 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Mijn naam is Izzy en ben 35 jaar.
Sinds het begin van het jaar had ik lichte pijn in mijn rechter schouderblad, als ik op mijn rechterzijde ging liggen begon ik altijd te hoesten en werd ik kortademig.
Heb dan testen laten doen op allergie, heb astma pompje gehad,... maar niets hielp.
11 maart hebben ze dan een longfoto gemaakt maar ook hier geen resultaat. Doch hoorde mijn huisarts "iets" als ze luisterde naar mijn longen dus op haar aanraden ben ik dan onder de scanner geweest.
Hier was duidelijk te zien dat mijn rechter long was ingeklapt. Ze hebben dan een drain gestoken en een week later was ik weer thuis.

Echt veel beter ging het niet ... Nu verloor ik zelfs mijn stem. Ik kon niet meer praten...dus terug naar de huisarts... Op haar aanraden dan eens een afspraak gemaakt met een longarts.
Deze heeft opnieuw een foto genomen en alles bleek in orde te zijn. Hij was er dan ook van overtuigd dat het psychisch was en dat ik uit angst/paniek aanvallen mijn stem had verloren!!

Ik ben een zeer analytisch iemand en was er zeker van dat het NIET tussen mijn oren zat. Ik had het 's nachts altijd heel moeilijk met ademen en dat was zeker geen waanbeeld.
Enfin, daags erna terug naar de huisdokter...

Gelukkig geloofde ze in mij en was er ook van overtuigd dat ik geen paniekaanvallen had.
Bijkomend hoorde ze ook weer "iets" aan mijn longen.
Ze stelde dan ook voor om opnieuw een scan te laten maken daar ze vorige keer ook niets hadden gezien op foto.
Dus opnieuw afspraak in het ziekenhuis en nu bleek dat ik een spannings-pneu had.
De lucht in mijn rechterlong was zelfs reeds mijn hart en linkerlong aan het verduwen. Het was dus hoog tijd dat ik binnen ging...
Meteen opnieuw werd er een drainage gestoken maar nu werd ook voorgesteld om het longvlies weg te schrapen via een operatie.
Deze is nu een dikke week geleden uitgevoerd en hieruit hebben ze geen oorzaak gevonden.

Uiteraard super goed nieuws maar stel me wel nog steeds de vraag: "Hoe is mij dat nu kunnen overkomen?" Ik hoor totaal niet bij de "risico" groep in die zin dat ik vrouwelijk en een niet roker ben.
Ben misschien niet de dikste maar zeker ook niet de magerste. Meet 1.65m en +/- 51 a 52 kg

Daarom dat ik ook via deze weg even wou informeren of er ergens een analyse bestaat over welk type mensen, leeftijd, geslacht, roker, niet-roker of als er nog mensen zijn waarbij er totaal geen oorzaak is gevonden en hoe dat zij het plaatsen in hun hoofd of gelijkenissen kunnen terugvinden in mijn verhaal.
11 mei 2014 19:14 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi, ik ben Majsa, 15 jaar.

Ik heb een jaar geleden een ongeluk gehad. Waarbij ik van een paardben gevallen, waarbij het paard over me heen is gegallopeerd en in mijn buik heeft afgezet. Hierdoor had ik mijn milt gescheurd, mijn alvleesklier gekneusd en een klaplong.

Vlak nadat het gebeurde, kon ik niet meer ademen. Ik kon helemaal niet meer inademen. Dit duurde behoorlijk lang. En het leek erop dat het ook niet zou stoppen. Ik voelde mijn pijn niet, ik was alleen maar bezig met het 'niet adem kunnen halen' en de gevolgen ervan.
Heel plotseling kreeg ik weer lucht. Maar het ging toch nog een tijdje heel moeilijk. Toen de ambulance en de traumahelicopter er was, kreeg ik gelijk 100% zuurstof. Wat was dat een opluchting.

In het ziekenhuis hebben ze een CT-scan gemaakt van mijn hele lichaam. Daaruit bleek dat ik een klaplong heb gehad.

De eerste twee dagen opde intensive care had ik nog een neusslangetje met 30% zuurstof.

Ik heb een week in het ziekenhuis gelegen en alles is weer goed hersteld gelukkig.


Groetjes Majsa, 15
26 apr 2014 00:03 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik herken de verhalen die ik hier lees als geen ander. Ik heb mijn eerste klaplong gehad in 2007. In 2009 gebeurde het weer, en toen ik 2 weken thuis was klapte de long weer opnieuw. Toen heb ik de talkageoperatie gehad. Helaas klapte 3 maanden later mn rechterlong ook nog eens. Maar van dat plakken heb ik nu, 5 jaar later, nog steeds af en toe last. Ik vertrouw het vaak ook niet meer, iedere keer als ik weer eens last heb, denk ik dat het weer zover is!
Hebben anderen dit ook, en hoe gaan jullie daar nou mee om?

Fijn dat er een forum is voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, ik lees heel veel herkenbare dingen!

Gr. Mike
05 apr 2014 22:14 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo ik ben net 30 en heb ook een klaplong gehad. Eerst september 2013 werd ik wakker snachts met vreselijke rugpijn en benauwdheid. Ik dacht aangezien ik veel werkte toendertijd dat het een spier was die vast zat. Toch maar even naar de dokter gegaan en de dokter kon niks raars horen. 2 dagen nog gewerkt met veel pijn en moeite tot huilends toe. Zondag zei mijn moeder dit is niet normaal aangezien ik niet eens iets op kon tillen van de grond en nam me mee naar het ziekenhuis. Fotos laten maken en toen dachten ze dat ik een longontsteking had. Paar dagen antibiotica geslikt die niet aansloeg en de pijn werd erger. Weer terug naar het ziekenhuis en toen moest ik gelijk blijven omdat mijn rechter long helemaal was ingeklapt. De drain was vreselijk pijnlijk en dacht wat overkomt mij! Een week in het ziekenhuis gelegen met een drain en daarna weer naar huis. Dacht alles gaat goed dus na 3 weken weer een sigaret opgestoken eerst 1 of 2 per dag en uit eindelijk toen ik dacht dat ik de wereld weer aan kon 10 tot 15 sigaretten per dag. Totdat ik maart 2014 weer rugpijn en benauwdheid kreeg. Weer naar het ziekenhuis en toen had ik een dubbele klaplong. Links en rechts was ingeklapt voor de helft. Rechts ben ik nu geopereerd wat een vreselijke dag was want toen ik uit de narcose kwam had ik het idee dat er 20 man op mijn borst zat. Ik was bang dat ik dood ging. Links is vanzelf weer aangeheeld gelukkig. Nu nog napijn van mijn geplakte rechterlong. Het idee dat er een steen onder mijn ribben ligt. Af en toe steken hier en daar. Het opstaan uit bed of de bank is nog het lastigste omdat dat best pijnlijk is.ik ben accuut gestopt met roken en mis soms de sigaretten vooral met visite. Maar geen enkele peuk is mijn leven waard!! Het veranderd best je leven en de kijk op je leven. Hoe je met jezelf omgaat. Vaak denk je dat gebeurt alleen bij de buren totdat het bij jezelf gebeurt ga je toch echt nadenken. Gelukkig word de pijn elke dag minder en ben ik super positief en laat me niet snel uit het veld slaan. En nu denk ik maar zo alle pakjes sigaretten die ik niet rook die spaar ik op en ga ik van op reis. Groetjes linda hessing
05 apr 2014 11:55 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

Ben je hiervoor nog onder behandeling?
05 apr 2014 11:51 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik heb na de klaplong
Last van dubbele ademhaling..mijn longen zijn geplakt

Vind Dokter op