Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Uw naam of alias
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen
Beveiligingsvraag

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
07 dec 2015 02:08 #

Anoniem

's Profielfoto

hoi ikheb zo n 3weken terug een klaplong gehad door het roken volgens de art drain er in mn lijf ook nog een bloeding er over heen gehad nu nog veel pijn vaak steken en nog vaak benauwd inmiddels al 3weken niet gerookt dmv pleisers moet zeggen gaat me opzicht makkelijk af om niet te roken wel mis ik mn jointje hahaha dat slapen is wel een ellende doet me veel pijn als ik geen pijnstillers slik met trouwens ook maar is wat meer te verdragen slik naproxan van de drogist samen met paracetamollen hoop dat het weer snel beter gaat ben wel benieuwd hoe het met jou nu gatt is inmiddels al 2015 vr grtn m van rijszen uir arnhem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
22 nov 2015 20:29 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,
Vrijdag 28 augustus 2015 een klaplong opgelopen omdat ze zo nodig klein onderzoekje moesten doen! B.A.L. onderzoek.. pff. Iets teveel gehapt en hierdoor kleine klaplong opgelopen. Na 3 kwamen ze er pas achter.Tijdens onderzoek veel fouten gemaakt. Geen roesje aangevraagd, bijna bijtring vergeten in te zetten. Eerder bijgekomen dus alle slangen nog gezien..Drama. Zaterdag bij de huisartsenpost weer naar huis gestuurd met paracetemol. Zondag om 24.00 uur. Ja mevrouw nu weten we dat U veel pijn hebt. U heeft een klaplong. Weer naar huis met morfine. Al die dagen dag en nacht op puntje van het bed en de bank gezeten van de pijn. Maandag toch maar opname. 4 dagen gelegen. Volgende week is het 3 maand geleden. Heb nog steeds veel pijn bij het liggen en in de middag komt het weer opzetten. Alles wat ik doe is te zwaar. Tillen kan ik niet.. Werk als kapster met tussenpozen van een uur of langer. Zzp'er! Als ik niet werk geen geld. En een schadevergoeding Ho maar. Is het normaal dat het nu nog pijn doet. Elke nacht ga ik slapen met morfine. Voel mijn longen zo opzij schuiven.. Overdag een pijnlijk en beklemmend gevoel en heel veel pijn bij het borstbeen. Hoe lang blijft die pijn nog? Gaat het ooit over? Word er zo moedeloos en verdrietig van... Geven ze geen medicijnen om het herstel te versnellen? Is het normaal dat je al die tijd alleen pijnstilling krijgt? Wie kan me meer vertellen? Ik zie nergens op internet dat de napijn zo lang kan duren.
23 okt 2015 16:54 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi Jongen van 22

Om je gerust te stellen valt niet mee. Na het opruwen blijf je deze klachten een tijd houden, bij mij houden deze klachten na een jaar nog steeds aan. Worden wel minder pijnlijk en komen minder vaak.
De klachten die jij nu ervaart worden erg onderschat vindt ik, ook door longarts.
Ze zouden je hier eigenlijk voor moeten waarschuwen. Dat randen loslaten is ook niet vreemd. Wel kan een longarts deze losse randen op een rongtefoto zien.

Je moet je vertrouwen in je lichaam weer terug krijgen, ik kan je vertellen dat dit (bij mij) na 3 klaplongen niet meevalt.
Misschien is het wel zo dat je na een VATSoperatie de rest van je leven klachten blijft houden, maar dat ze wel minder worden, en dat je leert ermee om te gaan.

In ieder geval veel sterkte met je herstel
21 okt 2015 00:48 #

Anoniem

's Profielfoto

Jongen van 22 jaar.

Vaker klachten van stekende pijn op rechterborst gehad. Nu 2e klaplong ontdekt en mn longvlies laten opruwen. Op de eerste foto na de operatie was te zien dat een klein stukje bovenkant van mn long niet vast zit.

Dit zou volgends de arts vanzelf moeten genezen / hechten.

Nu 2 weken later merk ik het volgende:
helft van de dag erg zwaar gevoel bij de bovenkant van mn long (alsof hij hangt). Ook voel ik af en toe lucht borrelen. Daarnaast heb ik beduidend minder energie.

Eigenlijk heb ik het idee dat mijn long niet herstelt.

Iemand die mij gerust kan stellen?
30 aug 2015 21:38 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Ik heb eind afgelopen februari een klaplong gehad. Ik was 22 jaar oud. Van de keuken naar de woonkamer gelopen en ik zakte ineens in elkaar van de pijn ergens bij de linkerschouder. Ik ben toen eerst terug gaan liggen in bed, omdat ik dacht dat het van de hypomobiliteit vandaan kwam (aandoening aan de gewrichten), hierdoor zakte de pijn voor een deel en centreerde het zich meer rondom de sleutelbeen. Uiteindelijk maar de huisartsenpost gebeld, aangezien het een zondag was, en ik moest direct langskomen. Daar doorgestuurd naar de longarts en ik mocht meteen blijven.
Uiteraard zijn de meeste hier wel bekend met de drain, o zo'n pretje is dat toch. 4 dagen later bleek de drain tussen de 2 longkwabben te liggen en die hebben ze voor een deel teruggetrokken om z'n werk te kunnen doen. De volgende dag besloot de longarts dat ik maar beter geopereerd kon worden.
Dit is 3 dagen telkens opnieuw uitgesteld. En aangezien je nuchter moet zijn voor de operatie, heb ik 3x mijn ontbijt pas met avondeten gekregen. Geweldig.. Operatie uiteindelijk dus gehad, VATS, het "plakken" van de longvlies en ribvlies via "opruwing" . Ik kreeg een ruggenprik voor de operatie tijdens de verdoving en erna morfine. Alleen bleek ik allergisch te zijn voor morfine, dus dikke pijn en paracetamols wanneer het echt niet meer ging (ik ben niet zo'n fan van medicatie). Op sites van andere ziekenhuizen had ik gelezen dat je daarna nog zeker 3-5 dagen moest blijven voor als er iets niet goed ging, maar ik kon 2 dagen na de operatie al naar huis.

Eenmaal thuis viel me de napijn pas heel erg op rondom het borstbeen en de ribben bij de beschadigde long. Ook was de huid rondom die plekken en mijn buik links ongevoelig en tintelend. ik kon er in knijpen wat ik wou, ik voelde niks.
De eerste 2 maanden rust gehouden en bij de controle gevraagd hoe het zat met de ongevoeligheid en de napijn. Ze hadden geen flauw idee, longarts en de chirurg niet.Toen was de ongevoeligheid grotendeels verdwenen, alleen de napijn was er nog. De chirurg wist nog steeds niks, ik moest over 2 maanden maar weer eens terugkomen als de pijn en ongevoeligheid bleef aanhouden.
Nu zijn die 2 maanden ook al bijna om en ik ga dus alweer terg naar het ziekenhuis, want die napijn is nog steeds niet weg. Het centreert zich voornamelijk op de rib die het dichtste bij het litteken van de drain zit, doorstromend naar het borstbeen.
Ik ben bang dat de hypomobiliteit er ook zeker mee te maken heeft. Origineel moest ik in de week dat ik in het ziekenuis heb gelegen naar de fysio om mijn rug, nek en schouders terug recht te zetten. Een andere mogelijkheid is de acute bronchitis die ik als kind heb gehad, maar volgens de huisarts was ik hier overheen gegroeid.

Ik weet niet of anderen hier iets aan hebben, maar ik wou mijn ervaring delen.

Met vriendelijke groet,
Janice uit Breda
09 jul 2015 15:58 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo, hier weer een update van Roland uit Eindhoven

Sinds mijn VATS operatie na 13-1-2015, zit ik nog steeds te tobben met de naweeën.
De pijn en zwelling onder de ribbenboog is nooit weggegaan. Ik heb hiervoor 2 echo s, 1 CT scan en een EMG mogen laten maken.

Het goede nieuws is dat mijn longen er perfect bijliggen. Het slechte nieuws is dat mijn buikwandspier niet meer of nauwelijks functioneert. Op de EMG was wel te zien dat de zenuw nog wel intact is.
Ik ben 2 weken geleden begonnen met fysio, om te kijken of we het eea weer aan de gang kunnen krijgen. Tijdens de behandeling is wel te zien, dan mijn navel,ruggenwervel helemaal uit het lood staat. Volgens mijn behandelaar komt dit omdat mijn lichaam het als een groot trauma ervaart, en dat mijn andere spieren in de buurt van die buikspier,die het nog wel doen overcompenseren.

Ik werk nu nog steeds maar 50% en iedere extra inspanning wordt beloond met veel pijn en weer een extra dagje bedrust.

Ben heel benieuwd of het nog allemaal goed komt, de ene dag geloof ik er nog wel in, op een slechtere dag zie ik het niet meer zitten.

Ik hou jullie op de hoogte en wens jullie sterkte met je herstel

Gr Roland uit Eindhoven
09 jul 2015 11:56 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo allemaal,

Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben met napijn. Op 26-12-2015 kreeg ik tijdens een kerst-diner last van me long en wat uiteindelijk in een ziekenhuis een klaplong bleek te zijn. Ik heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen en ben toen zonder enige advies of begeleiding naar huis gegaan. Volgens de arts moest ik rust nemen en ben toen een maand thuis gebleven en een week op bed blijven liggen (genoeg rust dus, en met mijn werk was dit goed geregeld) Maar helaas sinds een maand weer veel last van me long en sinds 2 maanden last van hyperventilatie waardoor ik nu bij een mensendieck loop (echt een tip) en sinds gisteren heb ik een coach die me weer leert "normaal" te worden. Deze coach is tevens een Yoga leraar en leert mij weer flexibel te worden qua spieren/long-blaasjes rondom mijn longen en ribben (dit omdat een gedeelte van mijn longblaasjes nog niet goed werkt en ik last heb van korte spieren omdat ik lang niks heb gedaan omdat ik bang was voor me long)

Ik had nooit verwacht dat het zo lang zou duren en je wordt er echt wel een beetje naar van, af en toe wil ik gewoon een apparaatje hebben waarbij ik kan zien of me long niet heel is ;)

Ik zal als ik een maand verder ben met mijn mensendieck en coach nog een verhaal posten over hoe het nu met me gaat en of het werkt, ik voel me nu 60% en wil weer naar 100% en hopelijk helpen de mensendieck en coach.

Groet Boy

Vind Dokter op