Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Onderwerp
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
27 jan 2015 16:24 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo allemaal

Ik mijn verhaal, misschien dat iemand er iets aan heeft.

Oktober 2011 op een maandag mijn eerste klaplong gehad. Direct op de SEH een drain gekregen. Long lag direct goed aan. 2 dagen aan de afzuiging gelegen en 2 dagen op het waterslot. Vrijdags weer naar huis. Niet echt veel pijn meer gehad.

Mijn 2e klaplong (ook rechts) gekregen in november 2013. Zaterdags gemeld bij de SEH. Symptomen stekende pijn op het middenrif uitstraling naar rechts, ook pijn op het schouderblad. Bij stilliggen ontsnappen van lucht/borrelend geluid via de keel. Wederom een volledig ingeklapte long. Direct een drain gekregen. Dinsdagochtend een epiduraal en dinsdagmiddag is de long geplakt. Dankzij de epiduraal helemaal geen pijn gehad. Vrijdags ontslagen.
Wel meer napijn gehad. Ook is die pijn eigenlijk nooit helemaal weggegaan, altijd een ongemakkelijk gevoel gehouden, steken op de borst en schouderblad.

Vorige week maandag 12 januari mijn 3e klaplong gehad. Weer dezelfde symptomen en het voelen borrelen en ontsnappen van lucht via de keel was de echte trigger. S middags via de huisarts gemeld bij de SEH. Weer een volledig ingeklapte long aan de rechterzijde. Direct een drain gekregen. In de loop van de avond op de spoedlijst gezet voor een spoedoperatie. De volgende dag al, alvorens een epiduraal te hebben gehad,via VATS de long weer laten inklappen, de longvlies losgehaald en gestript. Ook zijn er 5 zwakke plakken weggeknipt(toekomstige klaplongen?)
Mijn vrouw is diezelfde namiddag gebeld door de longchirurg met de mededeling dat er ook plekken zijn gevonden die hem zorg baarde en deze heeft hij op kweek gezet. Ik kreeg dit s avonds van mijn vrouw te horen. Pffff je wereld stort even in.
Woensdagochtend stond dezelfde longarts aan mijn bed met de mededeling dat hij waarschijnlijk wist wat deze plekken waren, namelijk plakresten van vorig jaar. Ik kon hem wel kussen. Inmiddels de uitslag van de kweek gehad en er zijn geen kwaadaardige cellen gevonden.
Vrijdags alles eruit, drain, infuus en epiduraal. Niet gekozen voor morfinepomp aan het infuus, maar pijnstilling in tabletvorm. Wel veel pijn gehad. Op zondag nog 2 T-shirts verprutst door grote lekkage van wond vocht. S maandags 19-1 naar huis. Vanaf dat moment veel pijn. Gisteren naar het ziekenhuis gegaan, wondpoli, omdat ik het niet uithield van de pijn. Ze hebben niets gevonden wat hun zorgen baarde. Vannacht misschien wel de slechtste nacht gehad qua pijn. Net onder mijn ribbenboog en net onder mijn oksel. Ook voel ik nog een relatief doodgevoel op mijn huid, ook op mijn borst. Net contact gehad met mijn huisarts voor een wat zwaardere pijnstilling.
Al met al is dus de laatste keer het zwaarste, ik hoop dat de pijn vlug minder wordt. Succes en sterkte aan mijn lotgenoten die dit hebben meegemaakt of nog gaan meemaken.

Roland uit Eindhoven.
25 jan 2015 12:42 #

Anoniem

's Profielfoto

Dit is mijn verhaal... Dus herken jouw gevoel uit duizenden...

Hallo,

In 2009 ben ik opgenomen ivm een spontane klaplong links. Na 1 week long nogmaals ingeklapt, na 1,5 week nog steeds 'luchtlek' zoals dat genoemd werd, is er besloten om een ct-scan te maken. Hierop was te zien dat ik veel bullae vorming had en operatie noodzakelijk was. Zo gezegd, zo gedaan. Er is een bullectomie via VATS uitgevoerd. Long is vastgeplakt aan het borstvlies.

Na 3 weken veel pijn, hondsberoerd en doodop mocht ik eindelijk naar huis. Daar hield de pijn niet mee op. Pijn aan de long is langzaam beter geworden. Af en toe nog wel eens een steek, maar dat is het dan ook. De zenuw is een ander verhaal. Door de VATS is er een zenuw geraakt, waardoor ik neuropathie heb in bepaalde zone van mijn linker kant.

Jaren pijnvrij geweest... Nu begin 2015 weer dat zelfde gevoel als de eerste keer. Het schurende, kreukelende, knisperende gevoel als toen. Weer pijnscheuten bovenkant long links met uitstraling schouder en zijkant. Ik omschrijf het als zonnestralen naar boven en links. Af en toe wat benauwd en kortademig. Langzaamaan werd de pijn heviger.

Na 1 dag toch maar de huisarts gebeld. Telefonisch gelijk doorgestuurd voor X-ray. Niets te zien. Weer naar huis gestuurd. Volgende dag heeft lichamelijk onderzoek niets uitgewezen. Konden de klachten niet echt plaatsen. Nu dus 4 dagen met deze klachten, pijn is nog te dragen, maar ben zo moe.

Wie herkend dit?

Groetjes, Barbara
Read more at www.dokter.nl/forum/longen/367192-klaplong#EwOoTK5muiREYEoP.99
20 jan 2015 11:08 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

Dat wordt veroorzaakt door de long. Ik vind wel dat ze lang laten wachten met een klaplong. Morgen zal het dan worden verholpen. Beterschap
20 jan 2015 10:54 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi allemaal ik ben zondag avond heel veel pijn beginnen krijgen in rug , schouders enz.. Ik ben naar de dokter van wacht gereden waarop die mij vertelde dat mijn borstkast ontstoken was .. Maar ik had een voorgevoel dat het iets anders was dus ben naar het ziekenhuis gereden waarop ze mij daar vertelde dat ik een kleine klaplong heb.. Ik moet pas woensdag een operatie ondergaan .. De artsen vroegen om te stoppen met roken maar die is totaal niet gemakkelijk . Nu ben ik de dagen met veel pijn aan het afwachten tot ik mag geopereerd worden maar ik heb een vraagje terwijl ik thuis aan het wachten ben zijn er wel verontrustende dingen .. Als ik stil zit in een kamer hoor ik altijd
Klikken na elkaar . Is dit mijn hart of mijn long ??. En als ik voorover buig is het presies of er dingen verschuiven in mijn lichaam thv mijn ribben :-0
06 jan 2015 17:51 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo Jan,

Bekend verhaal, zelf 10 keer klaplong rechts gehad, 3 keer geopereerd 5 keer in ziekenhuis gelegen. Totaal 2,5 jaar bezig geweest. Ik dacht dit komt nooit meer goed, maar het heeft tijd nodig. Nu 2 jaar later voel ik soms (bij stress of rare beweging) nog iets pijn. Ook heeft de verdoofde huid zich weer hersteld en heb ik mijn conditie weer goed opkunnen bouwen (wel sneller moe nog) Ik heb lang medicatie geslikt. Maar gelukkig gaat het nu heel goed en heb ik alle narigheid een plekje kunnen geven. Je hebt er weinig aan maar bij mij was het dus een kwestie van tijd, hopelijk voor jou ook. Sterkte...!
06 jan 2015 17:35 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo

Heb in maart 2014 een klaplong gehad. Naar het ziekenhuis, waar de long geplakt is. 4 weken in totaal in het ziekenhuis gelegen. 5 openingen in de rechterkant van mijn lichaam en hondberoerd gevoeld.

Inmiddels ben ik 11 maanden verder. Slapen op mijn rechterzij kan ik nog steeds niet, slaap gemiddeld 3 tot 4 uur per nacht :( En nog altijd pijn aan de rechterkant. Bij controle bij de longarts ter sprake gebracht, maar die had er geen verklaring voor. Daarna naar de huisarts geweest, die voorstelde om naar een pijnpoli te gaan. Inmiddels naar de pijnpolie geweest, maar er veranderd niets. Soms, heel soms, wordt je der wel eens moedeloos van.
06 jan 2015 17:34 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik ben Jan, 52 jaar.

Heb in maart 2014 een klaplong gehad. Naar het ziekenhuis, waar de long geplakt is. 4 weken in totaal in het ziekenhuis gelegen. 5 openingen in de rechterkant van mijn lichaam en hondberoerd gevoeld.

Inmiddels ben ik 11 maanden verder. Slapen op mijn rechterzij kan ik nog steeds niet, slaap gemiddeld 3 tot 4 uur per nacht :( En nog altijd pijn aan de rechterkant. Bij controle bij de longarts ter sprake gebracht, maar die had er geen verklaring voor. Daarna naar de huisarts geweest, die voorstelde om naar een pijnpoli te gaan. Inmiddels naar de pijnpolie geweest, maar er veranderd niets. Soms, heel soms, wordt je der wel eens moedeloos van.

Vind Dokter op