Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Uw naam of alias
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen
Beveiligingsvraag

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
10 apr 2016 20:01 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo Wilco,

Bij mij komen de napijnen nog steeds regelmatig voor. In mijn laatste klaplong is van 2007...
Ook bij heftige inspanning, maar vooral (je gelooft het misschien niet) zodra de luchtdruk in één keer flink keldert. Hier kwam ik achter nadat ik een ouderwetse hygrometer gekocht had voor in huis.
Het kwam (komt) regelmatig voor dat na een flinke pijnscheut in mijn linkerlong (2x pneumo) de luchtdruk gedaald is.
Sindsdien maak ik mij minder druk over mijn longen, al lijkt het aantal pijnscheuten regelmatiger terug te komen. Dit kan (in mijn geval) met een hoog stress niveau te maken...

Kun je hier iets mee?
11 mrt 2016 20:11 #

Wilco

's Profielfoto

Ik heb een klaplong gehad iets meer als een jaar geleden.
Een spontane na een rondje hardlopen.
Nu meer als een jaar later heb ik nog napijnen steken in men borstkast en een slechte conditie.
En ben s avond helemaal op een paar dagen per week.
Wat kan ik er aan doen?
Om van deze pijnen af te komen en de moeheid?
De dokter kan me ook niet verder helpen
07 dec 2015 02:08 #

Anoniem

's Profielfoto

hoi ikheb zo n 3weken terug een klaplong gehad door het roken volgens de art drain er in mn lijf ook nog een bloeding er over heen gehad nu nog veel pijn vaak steken en nog vaak benauwd inmiddels al 3weken niet gerookt dmv pleisers moet zeggen gaat me opzicht makkelijk af om niet te roken wel mis ik mn jointje hahaha dat slapen is wel een ellende doet me veel pijn als ik geen pijnstillers slik met trouwens ook maar is wat meer te verdragen slik naproxan van de drogist samen met paracetamollen hoop dat het weer snel beter gaat ben wel benieuwd hoe het met jou nu gatt is inmiddels al 2015 vr grtn m van rijszen uir arnhem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
22 nov 2015 20:29 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,
Vrijdag 28 augustus 2015 een klaplong opgelopen omdat ze zo nodig klein onderzoekje moesten doen! B.A.L. onderzoek.. pff. Iets teveel gehapt en hierdoor kleine klaplong opgelopen. Na 3 kwamen ze er pas achter.Tijdens onderzoek veel fouten gemaakt. Geen roesje aangevraagd, bijna bijtring vergeten in te zetten. Eerder bijgekomen dus alle slangen nog gezien..Drama. Zaterdag bij de huisartsenpost weer naar huis gestuurd met paracetemol. Zondag om 24.00 uur. Ja mevrouw nu weten we dat U veel pijn hebt. U heeft een klaplong. Weer naar huis met morfine. Al die dagen dag en nacht op puntje van het bed en de bank gezeten van de pijn. Maandag toch maar opname. 4 dagen gelegen. Volgende week is het 3 maand geleden. Heb nog steeds veel pijn bij het liggen en in de middag komt het weer opzetten. Alles wat ik doe is te zwaar. Tillen kan ik niet.. Werk als kapster met tussenpozen van een uur of langer. Zzp'er! Als ik niet werk geen geld. En een schadevergoeding Ho maar. Is het normaal dat het nu nog pijn doet. Elke nacht ga ik slapen met morfine. Voel mijn longen zo opzij schuiven.. Overdag een pijnlijk en beklemmend gevoel en heel veel pijn bij het borstbeen. Hoe lang blijft die pijn nog? Gaat het ooit over? Word er zo moedeloos en verdrietig van... Geven ze geen medicijnen om het herstel te versnellen? Is het normaal dat je al die tijd alleen pijnstilling krijgt? Wie kan me meer vertellen? Ik zie nergens op internet dat de napijn zo lang kan duren.
23 okt 2015 16:54 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi Jongen van 22

Om je gerust te stellen valt niet mee. Na het opruwen blijf je deze klachten een tijd houden, bij mij houden deze klachten na een jaar nog steeds aan. Worden wel minder pijnlijk en komen minder vaak.
De klachten die jij nu ervaart worden erg onderschat vindt ik, ook door longarts.
Ze zouden je hier eigenlijk voor moeten waarschuwen. Dat randen loslaten is ook niet vreemd. Wel kan een longarts deze losse randen op een rongtefoto zien.

Je moet je vertrouwen in je lichaam weer terug krijgen, ik kan je vertellen dat dit (bij mij) na 3 klaplongen niet meevalt.
Misschien is het wel zo dat je na een VATSoperatie de rest van je leven klachten blijft houden, maar dat ze wel minder worden, en dat je leert ermee om te gaan.

In ieder geval veel sterkte met je herstel
21 okt 2015 00:48 #

Anoniem

's Profielfoto

Jongen van 22 jaar.

Vaker klachten van stekende pijn op rechterborst gehad. Nu 2e klaplong ontdekt en mn longvlies laten opruwen. Op de eerste foto na de operatie was te zien dat een klein stukje bovenkant van mn long niet vast zit.

Dit zou volgends de arts vanzelf moeten genezen / hechten.

Nu 2 weken later merk ik het volgende:
helft van de dag erg zwaar gevoel bij de bovenkant van mn long (alsof hij hangt). Ook voel ik af en toe lucht borrelen. Daarnaast heb ik beduidend minder energie.

Eigenlijk heb ik het idee dat mijn long niet herstelt.

Iemand die mij gerust kan stellen?
30 aug 2015 21:38 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Ik heb eind afgelopen februari een klaplong gehad. Ik was 22 jaar oud. Van de keuken naar de woonkamer gelopen en ik zakte ineens in elkaar van de pijn ergens bij de linkerschouder. Ik ben toen eerst terug gaan liggen in bed, omdat ik dacht dat het van de hypomobiliteit vandaan kwam (aandoening aan de gewrichten), hierdoor zakte de pijn voor een deel en centreerde het zich meer rondom de sleutelbeen. Uiteindelijk maar de huisartsenpost gebeld, aangezien het een zondag was, en ik moest direct langskomen. Daar doorgestuurd naar de longarts en ik mocht meteen blijven.
Uiteraard zijn de meeste hier wel bekend met de drain, o zo'n pretje is dat toch. 4 dagen later bleek de drain tussen de 2 longkwabben te liggen en die hebben ze voor een deel teruggetrokken om z'n werk te kunnen doen. De volgende dag besloot de longarts dat ik maar beter geopereerd kon worden.
Dit is 3 dagen telkens opnieuw uitgesteld. En aangezien je nuchter moet zijn voor de operatie, heb ik 3x mijn ontbijt pas met avondeten gekregen. Geweldig.. Operatie uiteindelijk dus gehad, VATS, het "plakken" van de longvlies en ribvlies via "opruwing" . Ik kreeg een ruggenprik voor de operatie tijdens de verdoving en erna morfine. Alleen bleek ik allergisch te zijn voor morfine, dus dikke pijn en paracetamols wanneer het echt niet meer ging (ik ben niet zo'n fan van medicatie). Op sites van andere ziekenhuizen had ik gelezen dat je daarna nog zeker 3-5 dagen moest blijven voor als er iets niet goed ging, maar ik kon 2 dagen na de operatie al naar huis.

Eenmaal thuis viel me de napijn pas heel erg op rondom het borstbeen en de ribben bij de beschadigde long. Ook was de huid rondom die plekken en mijn buik links ongevoelig en tintelend. ik kon er in knijpen wat ik wou, ik voelde niks.
De eerste 2 maanden rust gehouden en bij de controle gevraagd hoe het zat met de ongevoeligheid en de napijn. Ze hadden geen flauw idee, longarts en de chirurg niet.Toen was de ongevoeligheid grotendeels verdwenen, alleen de napijn was er nog. De chirurg wist nog steeds niks, ik moest over 2 maanden maar weer eens terugkomen als de pijn en ongevoeligheid bleef aanhouden.
Nu zijn die 2 maanden ook al bijna om en ik ga dus alweer terg naar het ziekenhuis, want die napijn is nog steeds niet weg. Het centreert zich voornamelijk op de rib die het dichtste bij het litteken van de drain zit, doorstromend naar het borstbeen.
Ik ben bang dat de hypomobiliteit er ook zeker mee te maken heeft. Origineel moest ik in de week dat ik in het ziekenuis heb gelegen naar de fysio om mijn rug, nek en schouders terug recht te zetten. Een andere mogelijkheid is de acute bronchitis die ik als kind heb gehad, maar volgens de huisarts was ik hier overheen gegroeid.

Ik weet niet of anderen hier iets aan hebben, maar ik wou mijn ervaring delen.

Met vriendelijke groet,
Janice uit Breda

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA