Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Onderwerp
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
18 dec 2014 18:08 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo Allemaal,

April 2013 een spontane klaplong gehad,afgevoerd met een ambulance nadat ik gestrekt op de grond lag te happen na lucht als een vis op het drogen.
Drain werd geplaats door een of andere staigeloper,kan het nog erger ja dat kan hij moest in twee keer ze hield de slang niet vast waardoor deze er weer uitschoot...zelfde gat konden ze niet meer vinden dus opnieuw..wat gaf dit een helse pijn krijste het uit...na 2 weken werd ik eindelijke geopereerd VATS....na de operatie ongelooflijk veel pijn zeurende brandende stekende pijn net onder mn borst...diverse pijnbestrijdingsbehandelingen gehad op pijnpoli's in drie verschillende ziekenhuizen...er blijken een aantal zenuwen beschadigd te zijn in mn borst vanaf de plaats waar de drain heeft gezeten.
nu anderhalf jaar veder sta ik op de wachtlijst voor een SCS (Spinal cord stimulator) iemand hier ervaring mee?? tot die tijd blijf ik morfine en Lyrica slikken...ongelooflijk wat een klaplong je leven kan veranderen van gezonden sportieve vent tot wat ik nu ben....ik hoop het nooit meer mee te maken en snel geholpen wordt..elke dag pijn gaat je niet in de koude kleren zitten.

Ik hoop dat er mensen zijn die ervaringen hebben met scs en hierover wat kunnen schrijven.

groet,

rs
09 dec 2014 19:05 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

Ik denk dat de schade door het blowen, als het tenminste goed is gedaan (met tip) best wel mee zal vallen. Waarschijnlijk minder risicovol dan gewoon roken. Voor longen en luchtwegen althans.
09 dec 2014 17:22 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Ik heb anderhalve week geleden mijn eerste, en hopelijk laatste, klaplong gehad. Ik ben een man, 35 jaar, slank en lang. Ik ben in 2008 gestopt met roken maar sinds ongeveer 3 jaar geleden (flink) aan het blowen geslagen. En vooral dat laatste baart me nu zorgen. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Ik ga uiteraard nooit meer een cigaret of joint aanraken en ik hoop dat mijn long zich nog herstelt en er geen blijvende schade is ontstaan.
Mijn klaplong is verder spontaan ontstaan en komt overeen met veel andere verhalen op deze site. Pijn op t borstbeen, tussen mn schouders en eigenlijk mn gehele linker(borst) kant. Ik ben daar zelfs nog gewoon mee naar het ziekenhuis gereden in de auto. Daar werd een flinke klaplong geconstateerd. Hij zataan de zzijkant nog een beetje vast maar deed verder niet veel meer. Ik ben vervolgens aan een drain gelegd voor 4 dagen en heb een pleurodese gehad (plakkenvd long met tatalkpoeder) maar had gelukkig wel een epiduraal waardoor de pijn heel erg mee viel. Toen deze eruit ging, sloeg bij mij de angst toe aangezien ik alles weer begon te voelen. Mijn long plopte (en doet dat nog steeds) alsof deze heel kort in en uitklapt. Heel akelig. Daarnaast voelt t alsof ik een kuchje moet weghoesten maar dat durf ik maar zeer beperkt te doen. Kortademigheid heb ik ook nog maar door goed via je middenrif te ademen (neus in, mond uit) kan ik hier wel mee omgaan.
Ik moet donderdag as op controle in t ziekenhuis en dan wordt er een foto gemaakt van mn long. Wel een beetje zenuwachtig maar mn huidige onzekerheid is ook geen pretje.
Ik heb inmiddels veel verhalen hier gelezen en meestal wordt ik er niet vrolijk van. Maar het stelt op de een of andere manier ook wel weer gerust. Daarom voelde ik me wel genoodzaakt om mijn verhaal hier te doen zodat iemand anders er wellicht iets aan heeft/ kan hebben. Maar vooral met t ook op mijn cannabis gebruik zou ik wat feedback hierover zeer op prijs stellen. Inieder geval alvast bedankt en veel succes en sterkte.
07 nov 2014 20:11 #

Anoniem

's Profielfoto

hallo meisje van 22,


ik herken jou punt dat je het niet op kan brengen om uit te gaan met je vriendinnen en dat je snel vermoeid bent. als ik jou een advies mag geven zal ik het er met je vriendinnen over hebben en de situatie uitleggen dat je het niet kan opbrengen om uit te gaan mijn vrienden waren eerst ook zo toen heb ik het uitgelegd en filmpjes laten zien wat een klaplong met je kan doen en wat je er aan overhoud na de klaplongen dat het niet zomaar iets is. ik ben zelf ook 22 heb er 4 gehad alle bij de kanten 2 keer ben in aug voor het laatst geopereerd en voel het nu nog snel vermoeid etc.

ik hoop je hiermee beetje geholpen te hebben
06 nov 2014 19:27 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik ben 22 jaar en heb nu 5 keer een klaplong gehad. Eerste keer heb ik twee weken in het ziekenhuis gelegen, na een klein half jaartje heb ik twee weken rond gelopen met een klaplong. Ik ben nu drie keer geopereerd, er zijn bij mij nietjes gezet zodat het niet meer los kan gaan. Voor het laatst ben ik afgelopen maart geopereerd, ik heb niet veel last van pijn (mijn pijngrens is hoog, loop ook gewoon rond met een klaplong) na mijn operaties had ik ook niet veel pijn en nog in het ziekenhuis stopte ik met paracetamol slikken en het slangetje met morfine ging er na een dag al uit. Nu ik ben nog wel snel vermoeid, maar ik werk nu wel 4 dag en 1 dag naar school, ik red het alleen niet om uit te gaan met mijn vriendinnen en dit beïnvloed mijn vriendschap met hun.

Ik hoefde niet meer terug naar de longarts, ik vind dit niet prettig dus ik maak gewoon om het half jaar een afspraak voor een controle. Ik voel het niet goed aan dus ik vind dat ik gewoon langs kan gaan.

Ik ben benieuwd of er nog meer 'jonge' mensen dit probleem hebben. Want ik lag altijd met oude mensen op de kamer, 1 keertje met jongen van 25.
15 sep 2014 18:01 #

Anoniem

's Profielfoto

P.s de reacties die ik lees zijn alleen maar van mensen met spontane klaplongen. Ik kan echt nergens ervaringen vinden van mensen die een NIET spontane klaplong hebben gehad. Iemand een tip? Groetjes van Caatje
15 sep 2014 17:58 #

Anoniem

's Profielfoto

Bedankt voor je reactie! Ik vind het best angstig allemaal, nooit bij stilgestaan dat als je een klaplong hebt gehad, in mijn geval dan niet spontaan, dat het kan terugkomen. Is mij ook niet verteld.

Vind Dokter op