Dokter.nl

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten - Medisch Forum - Dokter.nl
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Onderwerp
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
05 apr 2014 22:14 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo ik ben net 30 en heb ook een klaplong gehad. Eerst september 2013 werd ik wakker snachts met vreselijke rugpijn en benauwdheid. Ik dacht aangezien ik veel werkte toendertijd dat het een spier was die vast zat. Toch maar even naar de dokter gegaan en de dokter kon niks raars horen. 2 dagen nog gewerkt met veel pijn en moeite tot huilends toe. Zondag zei mijn moeder dit is niet normaal aangezien ik niet eens iets op kon tillen van de grond en nam me mee naar het ziekenhuis. Fotos laten maken en toen dachten ze dat ik een longontsteking had. Paar dagen antibiotica geslikt die niet aansloeg en de pijn werd erger. Weer terug naar het ziekenhuis en toen moest ik gelijk blijven omdat mijn rechter long helemaal was ingeklapt. De drain was vreselijk pijnlijk en dacht wat overkomt mij! Een week in het ziekenhuis gelegen met een drain en daarna weer naar huis. Dacht alles gaat goed dus na 3 weken weer een sigaret opgestoken eerst 1 of 2 per dag en uit eindelijk toen ik dacht dat ik de wereld weer aan kon 10 tot 15 sigaretten per dag. Totdat ik maart 2014 weer rugpijn en benauwdheid kreeg. Weer naar het ziekenhuis en toen had ik een dubbele klaplong. Links en rechts was ingeklapt voor de helft. Rechts ben ik nu geopereerd wat een vreselijke dag was want toen ik uit de narcose kwam had ik het idee dat er 20 man op mijn borst zat. Ik was bang dat ik dood ging. Links is vanzelf weer aangeheeld gelukkig. Nu nog napijn van mijn geplakte rechterlong. Het idee dat er een steen onder mijn ribben ligt. Af en toe steken hier en daar. Het opstaan uit bed of de bank is nog het lastigste omdat dat best pijnlijk is.ik ben accuut gestopt met roken en mis soms de sigaretten vooral met visite. Maar geen enkele peuk is mijn leven waard!! Het veranderd best je leven en de kijk op je leven. Hoe je met jezelf omgaat. Vaak denk je dat gebeurt alleen bij de buren totdat het bij jezelf gebeurt ga je toch echt nadenken. Gelukkig word de pijn elke dag minder en ben ik super positief en laat me niet snel uit het veld slaan. En nu denk ik maar zo alle pakjes sigaretten die ik niet rook die spaar ik op en ga ik van op reis. Groetjes linda hessing
05 apr 2014 11:55 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

Ben je hiervoor nog onder behandeling?
05 apr 2014 11:51 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik heb na de klaplong
Last van dubbele ademhaling..mijn longen zijn geplakt
25 mrt 2014 01:57 #

Anoniem

's Profielfoto

Het doof gevoel is normaal doordat er zenuwen zijn doorgesneden wat niet te vermeiden is. Ik zit hier ook met 2 dove kanten en is wel vervelend:p
Pijntjes voel ik ook dagelijks.
18 mrt 2014 22:23 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo, ik heb vorig jaar augustus een klaplong gehad. 3 dagen in het ziekenhuis met een drain, toen naar huis gestuurd. 2 weken later weer ingeklapt toen weer een drain maar de long bleef zwak. Dus een VATS operatie gehad. Nu 7 maand later heb ik nog steeds een doof gevoel in mijn borst en af en toe stekende pijn. Daarentegen sport ik wel weer 3 a 4 x p week. Lig dan te hijgen als een idioot en de pijntjes neem ik op de koop toe. Gaat misschien toch niet meer weg. Ben in elk geval wel blij dat ik niet de enige ben. In april kom ik terug voor controle.
Gr kim
26 feb 2014 14:30 #

Anoniem

's Profielfoto

Beste.

November 2013 last tussen de schouderbladen en het gevoel van kramp. Dit wel eerdere malen gehad en ben verder gegaan met wat ik aan het doen was.. nml tennissen.
Volgende dag nog naar het bos maar maandag toch maar naar de dokter..
Van dokter naar ziekenhuis waar ik de volgende dag na mijn foto een week mocht blijven..
Oorzaak een fikse klaplong.
Na 4dagen ging het app uit om te kijken of de long bleef zitten dit was niet het geval.
Alles weer en en. 8 dagen opnieuw ..nu bleef alles heel.
Ontslagen en tjuss met nog een controle momentje.
Sinds die tijd de ene terugval na de andere gehad.ziekenhuis gegaan voor foto's die er wel goed uitzien maar net voorbeeldig.. ihet voelt ook nog steeds broos.. koude lucht doet pijn bij inademen. Je gaat vanzelf je lichaam verstijven etc etc.. te pas en te onpas krijg ik nog van die enorme steken die men hier wel herkent denk ik..
Nou ben ik sportleraar en kan mijn werk geneens doen wat weer lijd tot arbeids conflicten. Als ik over pijn begin lijkt het alsof je niet serieus genomen wordt van de klachten door omgeving ook dit maakt het herstel gok ik niet beter.. spanning stress.
Nu nog steeds last van pijnen.. wel minder maar toch. Nog zo vergelijkbaar als het onstaan van die nare klaplong ook.
Ik heb 21 jaar gerookt en direct gestopt dat gaat prima moet ik zeggen..
Morgen krijg ik een ct scan om beter te kijken waarom de fotos niet beter..dus gevoel . Wordt..
Pff duurt allen veel en vel te lang en idd het heeft een enorme inpact voor alles en iedereen bah.. klaar mee nu
13 feb 2014 15:33 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik zal mijn verhaal ook maar eens in het kort vertellen. Ik ben 19 jaar en ook al wat klaplong ervaring gehad. Het begon allemaal enkele jaren geleden.

Op school kreeg ik ineens heel veel pijn, en kon moeilijker ademen. Ik vragen of ik naar huis mocht gaan omdat ik overal op mijn borst pijn had. Direct naar de huisarts ook en die dacht aan een longvlies ontsteking. (wat dus niet waar was)

Gewoon maar een tijdje thuis blijven en na verloop ging het weer weg. Daarna nog 2 keer gehad, en ook altijd gewoon met een briefje thuis gebleven.

Toen ik van school was kreeg ik het ineens weer dat gevoel, maar deze keer nog erger. Ik zat op de stoel en zat helemaal te trillen. Met een hartslag van over de 160 en meer dan 38.5 graden koorts. Mijn ouders wilden de spoed bellen maar dat wou ik niet. Het was die dag zaterdag en heb tot de maandag zo op de zetel gebleven. Maandag naar de huisarts (een andere) en die hoorde precies iets aan mijn longen. De volgende dag had ik dan een afspraak in het ziekenhuis om een foto te laten nemen. Nadat de foto was genomen en ik direct op de eerste stoel van de wacht werd geplaatst wist ik dat het niet goed was. Ik mocht direct binnen en daar werd me verteld dat mijn rechter long volledig was ingeklapt en mijn linker long een deel. Dus meteen een drain rechts gekregen. De long ontplooide goed en na 3 dagen mocht ik weer naar huis. Vanaf toen heb ik nog een 15 tal klaplongen links+rechts gehad waar nooit iets aan gedaan werd. Uiteindelijk werd er toch een afspraak in een ander ziekenhuis gemaakt omdat het zo niet verder kon. Het was om eventueel een operatie aan mijn rechter long te ondergaan omdat die het meeste inklapte. Maar de dag voor de afspraak wist ik dat ik weer links een klaplong had. Naar het ziekenhuis en heel de kant was in 5 cm ingeklapt. Toen werd ik overgeplaatst, een drain gestoken en de volgende dag operatie. (VATS)

Ik kreeg een pijnpomp in mijn rug. Van de pijn had ik dan ook geen last maar ik was echt helemaal niet goed, ik moest moeite doen om te kunnen blijven ademen en weet voor de rest van die dagen niets meer. Ik heb ze dat ook verteld en dat het door die pijnpomp kwam maar dat geloofden ze niet. Vanaf dat die eruit mocht was het beter, maar wel redelijk wat pijn. In totaal 2 weken daar gelegen omdat mijn long een tijdje een lek bleef hebben.
Na een maand van de operatie voelde ik links weer iets, en het geborrel dus net hetzelfde als een klaplong. Ik weer naar het ziekenhuis maar op de foto werd niks te zien. Dus maar naar huis maar ik wist zelf wel dat het een klaplong was. Toen 2 weken later werd mijn rechterlong geopereerd omdat die 100% kans nog zou inklappen anders. Bij deze operatie had ik meer pijn. De pijnpomp (ruggeprik) zat na een dag al niet meer goed. Ik had die nacht verschrikkelijk pijn en mijn dekens werden die nacht 2x ververst (door de pijnstilling die op mijn dekens druppelde). De volgende dag vroegen ze of ik pijn had en ik zij dat ik dacht dat de pomp niet goed zat. Ze gingen zien en inderdaad hij zat niet meer goed. Toen morfinepomp gekregen, wat niet zo goed helpte maar het was houdbaar. Na een week mocht ik naar huis. Nu een week geleden (3 weken na mijn laatste operatie) Had ik het gevoel weer aan mijn linker kant van geborrel, pijn, benauwd en een kriebelachtig iets waardoor je soms moet hoesten. Weer foto gepakt en weer niet te zien. Zelf weet ik zeker dat het wel een klaplong was. Ik voel nu nog een beetje het geborrel, dus de long is bijna weer goed gekomen nu.
Ik heb ook eens ergens gelezen dat op een RX de klaplong niet altijd te zien is. En doordat het geopereerd is is er nog meer kans dat ze niet te zien is denk ik. Weet iemand of dat klopt, of is het altijd te zien? Of heeft iemand nog dit gevoel? De volgende keer als het weer gebeurd, na een 3tal weken ongeveer dus ga ik vragen voor een scan omdat het op een foto weer niet zichtbaar zal zijn. Hopelijk zien ze het dan wel, maar aan de andere kant wil ik echt niet weer in het ziekenhuis liggen.
Dis is nu al meer dan 2 jaar bezig met 1-2x een klaplong per maand. Ik doe echt niets meer, ben zo slap als iets, niets conditie helemaal niets. En heel angstig natuurlijk. Hopelijk zal het eens gedaan gaan zijn voor enkele maanden zodat ik terug vertrouwen kan krijgen in mijn lichaam.

Ondertussen is het niet meer zo kort mijn verhaal zie ik, dus sorry voor het veel leeswerk. :p

Vind Dokter op