Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Onderwerp
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
07 nov 2014 20:11 #

Anoniem

's Profielfoto

hallo meisje van 22,


ik herken jou punt dat je het niet op kan brengen om uit te gaan met je vriendinnen en dat je snel vermoeid bent. als ik jou een advies mag geven zal ik het er met je vriendinnen over hebben en de situatie uitleggen dat je het niet kan opbrengen om uit te gaan mijn vrienden waren eerst ook zo toen heb ik het uitgelegd en filmpjes laten zien wat een klaplong met je kan doen en wat je er aan overhoud na de klaplongen dat het niet zomaar iets is. ik ben zelf ook 22 heb er 4 gehad alle bij de kanten 2 keer ben in aug voor het laatst geopereerd en voel het nu nog snel vermoeid etc.

ik hoop je hiermee beetje geholpen te hebben
06 nov 2014 19:27 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik ben 22 jaar en heb nu 5 keer een klaplong gehad. Eerste keer heb ik twee weken in het ziekenhuis gelegen, na een klein half jaartje heb ik twee weken rond gelopen met een klaplong. Ik ben nu drie keer geopereerd, er zijn bij mij nietjes gezet zodat het niet meer los kan gaan. Voor het laatst ben ik afgelopen maart geopereerd, ik heb niet veel last van pijn (mijn pijngrens is hoog, loop ook gewoon rond met een klaplong) na mijn operaties had ik ook niet veel pijn en nog in het ziekenhuis stopte ik met paracetamol slikken en het slangetje met morfine ging er na een dag al uit. Nu ik ben nog wel snel vermoeid, maar ik werk nu wel 4 dag en 1 dag naar school, ik red het alleen niet om uit te gaan met mijn vriendinnen en dit beïnvloed mijn vriendschap met hun.

Ik hoefde niet meer terug naar de longarts, ik vind dit niet prettig dus ik maak gewoon om het half jaar een afspraak voor een controle. Ik voel het niet goed aan dus ik vind dat ik gewoon langs kan gaan.

Ik ben benieuwd of er nog meer 'jonge' mensen dit probleem hebben. Want ik lag altijd met oude mensen op de kamer, 1 keertje met jongen van 25.
15 sep 2014 18:01 #

Anoniem

's Profielfoto

P.s de reacties die ik lees zijn alleen maar van mensen met spontane klaplongen. Ik kan echt nergens ervaringen vinden van mensen die een NIET spontane klaplong hebben gehad. Iemand een tip? Groetjes van Caatje
15 sep 2014 17:58 #

Anoniem

's Profielfoto

Bedankt voor je reactie! Ik vind het best angstig allemaal, nooit bij stilgestaan dat als je een klaplong hebt gehad, in mijn geval dan niet spontaan, dat het kan terugkomen. Is mij ook niet verteld.
15 sep 2014 17:35 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

Dat is heel moeilijk te zeggen. Maar als de klachten aanhouden ga dan terug naar de longarts.
15 sep 2014 17:09 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo, ben op 3 september j.l.geopereerd . Tijdens de operatie heeft de chirurg een klaplong links gemaakt om beter bij de plek te kunnen komen. Na de operatie lag ik aan den soort afzuiger. Ik heb nog steeds last van pijn op mijn linkerborst en mijn linkerborst voelt verdoofd aan, ook onder mijn oksel/ zij. Ik heb nog steeds moeite met ademhalen, kortademig. Operatie is nu 12 dagen geleden. Wat mijn vraag is, en ik eigenlijk nergens kan terugvinden is wat is de kans dat ik klaplong krijg, ondanks dat de eerste niet spontaan was? Hoop op een antwoord, vriendelijke groeten, Caatje
05 sep 2014 20:55 #

Anoniem

's Profielfoto

als u goed leest heb ik aan me rechter kant al eerder een operatie gehad:1ste keer was links 2e keer rechts toen weer rechts dus de rechter kant is geplakt toen en toen de linker kant omdat het daar ook weer foute boel was maar het kan dus wel na 1,5e dag de drain eruit me long legde goed aan en de dokter was er erg te spreken over ze doet het niet zomaar en na 3 dagen mocht ik gaan maar me rechterkant toen ja dat was anders toen heb ik wel langer me drain gehad en langer moeten blijven

Vind Dokter op