Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Uw naam of alias
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen
Beveiligingsvraag

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
28 jun 2015 14:27 #

Anoniem

's Profielfoto

Mijn zoon heeft in 2009 op zijn 15e zijn eerste spontane klaplong gehad, gewoon in rusttoestand. En ja, hij is 1.90 lang, dun, weegt 60 kilo, dus modelvoorbeeld voor een spontane klaplong.
2013 was voor hem een rampjaar! Vijf spontane klaplongen, beide zijden, op een gegeven moment waren twee longen tegelijkertijd geklapt. Vijf ziekenhuisopname, waarvan de langste 23 dagen. Hij is uiteindelijk binnen een periode van 8 maanden aan beiden longen geopereerd, waarbij bij de eerste operatie de ruggenprik niet goed gezet was, waardoor hij voor het grootste gedeelte onverdoofd geopereerd is. Traumatische ervaring dus!Nu zijn we ruim anderhalf jaar verder na de laatste operatie en nu komt de klap nog een keer. Dit keer niet in de vorm van een klaplong, maar mijn zoon heeft nog steeds pijn bij het sporten en is nu op een punt, waarop hij al geruime tijd geen vooruitgang meer ziet. Hij is altijd supersportief geweest, maar heeft nu met sporten soms zoveel pijn dat hij moet stoppen. Hij is 21 jaar en loopt nu tegen zijn lichamelijke beperkingen aan en kan daar maar heel moeilijk mee omgaan. Heeft ook steeds weer momenten dat er flarden terugkomen van dat hele jaar, wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hij is kwaad op de longartsen die hem verteld hadden, dat als hij zich drie maanden rustig zou houden hij dan weer kon gaan opbouwen en dan alles gewoon weer kon doen. Niemand heeft hem ook maar iets verteld over napijn en hoe lang dit eventueel kan gaan duren. Hij heeft grote angst dat het niet meer beter wordt dan hoe de situatie nu is en wil zich hier niet bij neer leggen. Heb hem zo ver gekregen dat hij een keer naar de huisarts gaat om te vragen of er nog verbetering te verwachten valt. Ik ben zelf op zoek gegaan naar de lichamelijke en emotionele gevolgen en ervaringen op lange termijn na een klaplong, maar merk dat er vanuit de medische wetenschap weinig tot geen informatie beschikbaar is. Ik begrijp dat ieder geval anders is, maar heeft iemand hier misschien ervaring mee? Die mij kan vertellen of er wellicht twee jaar na meerdere klaplongen toch nog verbetering mogelijk is, of dat hij moet accepteren dat dit het is en dat hij hiermee zal moeten leren leven.
Een bezorgde moeder
08 jun 2015 14:17 #

Anoniem

's Profielfoto

Ik heb zelf een klaplong gehad door een ongeval. Gebroken rib heeft het longvlies aangeprikt. Ik heb 5 dagen een drain gehad. Moet zeggen dat het inbrengen niet bepaald een pretje is .... Nu na 6 weken nog steeds doof gevoel in de zij en bij m'n oksel zit een behoorlijke vochtophoping. Soms spontaan snachts veel pijn. Hiermee naar huisarts gegaan en kreeg advies het rustiger aan te doen ( doe al niet veel). Ik wil weer graag aan het werk, maar met zo'n advies schiet het niet op.
Mijn conditie is nog steeds niet goed. Snel buiten adem. Helaas moet je de adviezen over wat wel en niet mag lezen op internet. Ik ben daar zeker niet blij mee en bij vragen aan arts wat wel en niet mag krijg je vaag advies...... Doe maar op geleide van de klachten.....
04 mei 2015 18:46 #

Anoniem

's Profielfoto

Mijn zoon ligt nu binnen 4 maanden met een 4de klaplong in het zkh. Eerste x geplakt met talk. 2de keer longvlies verwijderd zodat het zou gaan bloeden om te plakken. En de 3de keer bloed uit de polsslagader gehaald en via de drain ingebracht. Nu vandaag voor de 4de x opgenomen long is weer een stukje los . Morgen horen we meer qua behandeling. Hij heeft veel pijn gehad 3 operaties en veel erg veel morfine. De angst blijft hij is 16 jaar 1.86 en weegt 55 kilo. Groeit te snel en eet als een dijker. Op vragen gaan jullie vliegen zeggen wij eenduidig nee. Waarom risico lopen ??? Hoop dat er na morgen een oplossing komt. Een bezorgde moeder.
03 mei 2015 21:56 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

In principe wordt geadviseerd om de eerste drie maanden na de klaplong niet te vliegen.

Algemene regels:

• Neem voldoende rust.
• Ga niet sporten (gedurende twee maanden).
• Ga niet vliegen of snorkelen (gedurende
drie maanden).
• Vermijd activiteiten die de druk in uw
borstkas verhogen, dus:
- niet bovenhands werken of reiken;
- geen zwaar huishoudelijk werk doen
(gedurende twee maanden);
- niet zwaar tillen (gedurende 6 weken);
- niet persen bij bukken of op het toilet.
• Voer bezigheden als lopen en fietsen
geleidelijk op.
03 mei 2015 18:29 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Mijn vriend heeft bijna 4 weken geleden een klaplong gehad.. Een week in het ziekenhuis gelegen met een drain en is de laatste dag geplakt.. Wij gaan 1 juni op vakantie met het vliegtuig.. De arts zeg dat dit gewoon mogelijk is maar mijn vraag is.. Heeft iemand hier ervaring mee met het vliegen?? Ik kan het echt nergens vinden op internet en een ervaring is toch beter dan een risico nemen en vertrouwen op de arts..
27 apr 2015 10:13 #

Anoniem

's Profielfoto

Hoi hoi

Ik heb 3 jaar geleden een klaplong gekregen in me slaap heb 5 dagen ziekenhuis gelegen maar heb nog pijne en druk op me borst en kreeg te horen dat dat zo blijft ik heb me zorgen gemaakt en weer long foto.s laten maken alles goed maar weten nie waar die pijn scheuten vandaan komen en die druk op me borst en ook soms een krampig gevoel

Vriendelijk groet
08 apr 2015 15:40 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Ik heb sinds Februari 2015 een klaplong gehad aan mijn linkerkant ( Spontaan) door pijn in mijn linkerschouder blad of iets daartussen heb ik dagelijks angst op herhaling ook word ik wakker met een benauwd gevoel en ook ik heb dagelijks hartkloppingen Ik weet dat dit een erg oud bericht is maar ik ben benieuwd wanneer het stopte gr Kevin

Vind Dokter op