Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies - Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Antwoord discussie: Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een medisch consult.
Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!
Onderwerp
Forumcode
Bericht
Vergroot /  Verklein
Bijlagen

Discussiegeschiedenis van : Klaplong, ervaringen uitwisselen met lotgenoten

Toon max. de laatste 7 berichten - (Laatste bericht eerst)
27 aug 2014 22:11 #

Anoniem

's Profielfoto

Snap niet hoe je pas na 4 klaplongen geopereerd wordt.. en na 1.5 dagen drain eruit en na 3 dagen thuis?? :p dit kan echt niet.. welk ziekenhuis was dit en welke operatie?
27 aug 2014 22:06 #

Anoniem

's Profielfoto

Ben zelf nog maar 23j en heb al in 4j 2 spontane klaplongen gehad. Maar waar jij van spreekt daar kan ik mij niet in terug vinden.. 3x per uur blazen op iets om je longen sterker te maken?? :p heb ik zeker niet moeten doen :p hoop gwn dat je dit geen 2de kr meemaakt want dan volgt de operatie genaamd talkage en die is zeker geen pretje!!! 14 dagen ziekenhuis was het voor mij met 3 drains...
21 aug 2014 10:27 #

Tandor

Tandor's Profielfoto

maar het gat in mijn longen zit er nog steeds en wilt ook niet dicht gaan.
Dit is natuurlijk de reden waarom je nog in het ziekenhuis bent. Dit zal natuurlijk wel eerst moeten genezen. Daar zijn de artsen op het wachten.
Als het goed is komt de longarts vandaag nog langs als hij zijn ronde doet. Vraag de longarts ernaar.
21 aug 2014 09:23 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Ik ben 18 jaar en lig nu al een week in het ziekenhuis voor een klaplong, ik zit aan een drain en aan de drain zit een zuiger, hiernaast heb ik ook nog een apparaat om mijn longen te trainen. ik moet hier 3x per uur aan zuigen en zo zouden mijn longen sterker worden. Ik ben wel al een beetje herstelt maar het gat in mijn longen zit er nogsteeds en wilt ook niet dicht gaan.

De docters willen maar wachten en wachten maar ik begin behoorlijk ongeduldig te worden. Wat ik wilde weten was: heeft iemand anders hier ook zo lang in het ziekenhuis gelegen? Ik heb al heel veel gelezen en meestal zie ik dat mensen 3-5 dagen aan alleen een drain liggen en het zo weer is overgegaan.

Verder heb ik helemaal geen pijn of klachten, hierdoor is het wachten ook erg vervelend.

Als iemand dit ook heeft meegemaakt zou ik dit graag willen horen.

Groetjes Simon
16 aug 2014 03:51 #

Anoniem

's Profielfoto

ik heb al eerder hierop gereageerd maar heb er toch weer een gehad


heb inmiddels 4 klaplongen gehad 5 mei 2013 me 3e rechts 6 juni aan de rechter kant geopereerd en deze operatie toen ik wakker werd van de narcose ik had echt ongelofelijke pijn kon amper ademen druk op me borst paniek geen controle over je lichaam ik had een morfine pomp ik lieg niet ik had 17 keer gedrukt maar het hielp niet me bloedwaarde ging omlaag hartslag ging omlaag suiker ging omlaag ze kregen me maar niet onder controle het IC bed was al gereserveerd me moeder was inmiddels gekomen die heeft me rustig kunnen krijgen uiteindelijk mocht ik naar me afdeling en naar paar dagen mocht ik naar huis volledig hersteld dik 1,5 jaar ging alles prima met me wel de pijntjes tot 29 juli 2014 ik ging naar me werk en had pijn aan me rug maar ik dacht ach je zal wel verkeerd gelegen hebben spiertje want ik voelde niet de gebruikelijke pijn van de vorige keren maar op me werk werd het steeds erger en voelde een borrelend gevoel ja toen wist ik het inmiddels in het ziekenhuis foto laten maken( het ergste is dat de mensen je herkennen van gezicht je naam en achternaam zonder op het papiertje te kijken) de foto daar konden ze niks op zien mocht naar huis maar met de mededeling als het erger word meteen terug komen nou het ging echt niet terug naar het ziekenhuis weer een foto toen zagen ze na met 6 man er naar gestaard te hebben met een vergoot glas een dun randje naar huis gestuurd voor de volgende dag een ct scan want die konden ze die avond niet meer doen die ct scan gehad en ze zeiden al meteen er is iets te zien me behandelde longarts die had toevallig dienst en ik mocht meteen komen bij hem( had de laatste keer met hem afgesproken om hem nooit meer tegen te komen behalve op het terras maja helaas)hij zij tegen me dat het verstandig was om een operatie te doen mocht er thuis over nadenken maar ik was er al snel uit omdat ik niet over 2/3 maanden weer bij hem op de koffie mag komen 7 augustus was de dag van de operatie was heel zenuwachtig omdat ik zo bang was dat ik weer hetzelfde ging krijgen als bij me eerste operatie de verpleegkundige die me ontving(die me ook al herkende van de vorige keer haha)stelde me gerust maar had iets afgesproken met de anethesest dat ik een epiduraal kreeg operatie was achter de rug ik werd wakker van de operatie nou ik had had geen pijn helemaal niks heb die anesthesest ze hand vastgepakt en hem wel 20 keer bedankt dat hij dat zo goed gedaan had ik mocht vrij snel naar me afdeling en toen ging het vrij snel me drain mocht ik naar 1,5 dag uit en naar 3 dagen mocht ik naar huis ben nu aan het herstellen en alles gaat prima
29 mei 2014 16:23 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,
Mijn zoon van 15j heeft 26 dec een spontane klaplong gekregen had ook plotseling een erg, stekende pijn in de borst en kon moeilijk ademen, hij dacht ik heb iets aan mijn hart. Hup wij naar spoed en idd een klaplong. 7 dagen ziekenhuis en zijn long was terug normaal. Nu bijna 6 maanden later heeft hij soms pijn aan de wond van de drain zijkant ribben en nu ook weer stekende pijn bij inademen. Ik denk soms ook als het weersverandering is of veel pollen in de lucht zijn hij last heeft. Wij zitten ook steeds met een bang gevoel, zou hij het weer krijgen of niet. Als hij het nu nog krijgt word longvlies geplakt. Wij hopen van niet, aan zijn gezicht te zien was dit zeer pijnlijk zeker met die grote drain erin te steken en uit te halen, mijn moederhart brak.
13 mei 2014 10:20 #

Anoniem

's Profielfoto

Hallo,

Mijn naam is Izzy en ben 35 jaar.
Sinds het begin van het jaar had ik lichte pijn in mijn rechter schouderblad, als ik op mijn rechterzijde ging liggen begon ik altijd te hoesten en werd ik kortademig.
Heb dan testen laten doen op allergie, heb astma pompje gehad,... maar niets hielp.
11 maart hebben ze dan een longfoto gemaakt maar ook hier geen resultaat. Doch hoorde mijn huisarts "iets" als ze luisterde naar mijn longen dus op haar aanraden ben ik dan onder de scanner geweest.
Hier was duidelijk te zien dat mijn rechter long was ingeklapt. Ze hebben dan een drain gestoken en een week later was ik weer thuis.

Echt veel beter ging het niet ... Nu verloor ik zelfs mijn stem. Ik kon niet meer praten...dus terug naar de huisarts... Op haar aanraden dan eens een afspraak gemaakt met een longarts.
Deze heeft opnieuw een foto genomen en alles bleek in orde te zijn. Hij was er dan ook van overtuigd dat het psychisch was en dat ik uit angst/paniek aanvallen mijn stem had verloren!!

Ik ben een zeer analytisch iemand en was er zeker van dat het NIET tussen mijn oren zat. Ik had het 's nachts altijd heel moeilijk met ademen en dat was zeker geen waanbeeld.
Enfin, daags erna terug naar de huisdokter...

Gelukkig geloofde ze in mij en was er ook van overtuigd dat ik geen paniekaanvallen had.
Bijkomend hoorde ze ook weer "iets" aan mijn longen.
Ze stelde dan ook voor om opnieuw een scan te laten maken daar ze vorige keer ook niets hadden gezien op foto.
Dus opnieuw afspraak in het ziekenhuis en nu bleek dat ik een spannings-pneu had.
De lucht in mijn rechterlong was zelfs reeds mijn hart en linkerlong aan het verduwen. Het was dus hoog tijd dat ik binnen ging...
Meteen opnieuw werd er een drainage gestoken maar nu werd ook voorgesteld om het longvlies weg te schrapen via een operatie.
Deze is nu een dikke week geleden uitgevoerd en hieruit hebben ze geen oorzaak gevonden.

Uiteraard super goed nieuws maar stel me wel nog steeds de vraag: "Hoe is mij dat nu kunnen overkomen?" Ik hoor totaal niet bij de "risico" groep in die zin dat ik vrouwelijk en een niet roker ben.
Ben misschien niet de dikste maar zeker ook niet de magerste. Meet 1.65m en +/- 51 a 52 kg

Daarom dat ik ook via deze weg even wou informeren of er ergens een analyse bestaat over welk type mensen, leeftijd, geslacht, roker, niet-roker of als er nog mensen zijn waarbij er totaal geen oorzaak is gevonden en hoe dat zij het plaatsen in hun hoofd of gelijkenissen kunnen terugvinden in mijn verhaal.

Vind Dokter op