Hoe lang blijft longontsteking zichtbaar?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Al heel lang heb ik last van vermoeidheidsklachten. Ik ben 22 jaar en zonder middagdutje haal ik de avond niet. Na de zoveelste keer, eindelijk door verstuurd naar een internist. Bloedtest, urinetest en thoraxfoto. Hieruit bleek dat ik (weer) pfeiffer had en zwaar vitamine D te kort had. Eindelijk een verklaring en het bleek niet helemaal tussen mijn oren te zitten.

    Alleen wat ik raar vond, is dat er uit mijn thoraxfoto bleek dat ik rechts een longontsteking had. Raar, want ik ben niet ziek geweest, geen koorts, niet hoesten en geen last van slijm. Mijn internist vond het ook raar en laat mij over 2 maanden terug komen voor een nieuwe thoraxfoto.

    Nu heb ik mij daar te plekke niets afgevraagd, maar ik begin nu toch wel een beetje bang te worden, zeker omdat ik rechts vaak een drukkende pijn hebt en er dus zeker iets zit. Want hoe kan een longontsteking gediagnosticeerd worden als ik nergens last van heb? Of kan dit een verouderde longontsteking zijn, maar hoe lang blijft dit zichtbaar?

    Reageer
    #2

    Die longontsteking kan ik zo ook niet verklaren. Je zou daar in principe last van moeten hebben of hebben gehad. minimaal koorts.
    Maar eens even afwachten op de volgende thoraxfoto en dan kijken wat de longarts daarvan gaat zeggen

    Reageer
    #3

    Ik heb zelf meerdere malen een longontsteking gehad. Bij mij zagen ze het op de foto en dan had ik ook pijn tijdens het ademhalen op mijn borstkas door de ontsteking.
    Ik heb er wel altijd koorts bij gehad, overgeven en slijm ophoesten.
    Vervolgens kreeg ik een antibioticakuur en na een paar dagen zag ik dan al verbetering.
    Als het een longontsteking is en je geen antibiotica krijgt blijft de ontsteking vaak zitten en is het op de volgende foto weer zichtbaar.

    Reageer
Reageer op: Hoe lang blijft longontsteking zichtbaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief