Klaplong

  • #1

    Hallo,

    In 2009 ben ik opgenomen ivm een spontane klaplong links. Na 1 week long nogmaals ingeklapt, na 1,5 week nog steeds 'luchtlek' zoals dat genoemd werd, is er besloten om een ct-scan te maken. Hierop was te zien dat ik veel bullae vorming had en operatie noodzakelijk was. Zo gezegd, zo gedaan. Er is een bullectomie via VATS uitgevoerd. Long is vastgeplakt aan het borstvlies.

    Na 3 weken veel pijn, hondsberoerd en doodop mocht ik eindelijk naar huis. Daar hield de pijn niet mee op. Pijn aan de long is langzaam beter geworden. Af en toe nog wel eens een steek, maar dat is het dan ook. De zenuw is een ander verhaal. Door de VATS is er een zenuw geraakt, waardoor ik neuropathie heb in bepaalde zone van mijn linker kant.

    Jaren pijnvrij geweest... Nu begin 2015 weer dat zelfde gevoel als de eerste keer. Het schurende, kreukelende, knisperende gevoel als toen. Weer pijnscheuten bovenkant long links met uitstraling schouder en zijkant. Ik omschrijf het als zonnestralen naar boven en links. Af en toe wat benauwd en kortademig. Langzaamaan werd de pijn heviger.

    Na 1 dag toch maar de huisarts gebeld. Telefonisch gelijk doorgestuurd voor X-ray. Niets te zien. Weer naar huis gestuurd. Volgende dag heeft lichamelijk onderzoek niets uitgewezen. Konden de klachten niet echt plaatsen. Nu dus 4 dagen met deze klachten, pijn is nog te dragen, maar ben zo moe.

    Wie herkend dit?

    Groetjes, Barbara

    Reageer
    #2

    Ik zou toch bij de huisarts aandringen op een verwijzing naar de longarts. Het zou kunnen dat de klaplong er toch nog aan zit te komen.

    Reageer
    #3

    Wat ik er tot nu toe over lees, is dat een klaplong vaak niet via X-ray te zien is na vastplakken long. Denk dat ik om ct-scan ga vragen. Inmiddels dag 5...

    Reageer
    #4

    hoi

    Heb inmiddels 3x een klaplong gehad. alle 3 de keren was de echte trigger, het voelen ontsnappen van lucht via mijn keel als ik stil in bed lag.

    Ook de pijn op het middenrif, uitstralingen naar de rechterzijde en schouderblad, en de kortademigheid zeker na een inspanning(traplopen) was erg herkenbaar.

    Ik had ook deze symptomen de 3e keer toen de long ook al geplakt was.

    Succes

    Reageer
    #5

    Inmiddels afgelopen zondag toch door verwezen naar de SEH ivm hevige pijn. Wederom foto gemaakt, bloedgassen afgenomen. Niets te vinden. (Bloedgassen waren in 2009 ook normaal) Wel met Morfine, Paracetamol en Ibuprofen naar huis gestuurd. Mocht niet tillen en veel rusten. Moest woensdag maar de dienst doende longarts bellen. Dit gedaan, doorverwezen naar huisarts. Huisarts doorverwezen naar fysio. (Vermoeden ontsteking kraakbeen ribben.) Fysio kon dit er niet uit op maken en dus weer aangeraden contact op te nemen met de huisarts.

    Inmiddels gelukkig veel minder pijn en is Ibuprofen 4x dd afdoende. Wel heel moe, snel bekaf en na inspanning zeker kortademig.

    Wie heeft nog meer een klaplong gehad wat niet te zien was op een thoraxfoto?

    Groetjes, Barbara

    Reageer
    #6

    Dag Barbara, ik weet het is lang geleden dat je dit gepost hebt maar ik vroeg me af hoe je je nu voelt naar al die jaren? Ik persoonlijk ben in 2004 geopereerd geweeest aan mijn rechterlong. Bulla verwijdert en ook long vast gezet aan mijn borst. In mijn geval heeft het vanaf dag 1 een grote impact gehad op mijn leven heel veel last van pijn en benauwdheid. ik leef 15 jaar met chronische pijn en slik daarvoor dagelijks medicijnen. ik vroeg me af hoe het nu bij jou zit. Of het beter is geworden of dat je nog altijd zo'n last hebt?

    groetjes jess

    Reageer
Reageer op: Klaplong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief